Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

chefito

Потребители
 • Мнения

  14
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно chefito

 • Ранг
  бъдещ фен

Previous Fields

 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Последни посетители

260 профилни разглеждания
 1. Търся щуцер водна помпа z14xep

  Dsuzunov, това ми е резервен вариант. Минах през няколко сервиза, пичовете се смеят и викат - това за нас е боклук и го мятаме в коша.
 2. Колеги, счупи ми се щуцера, който идва от водната помпа и отива в дросела. Незнайно защо е пластмасов. Помпата е добре. За да не влизам в преразходи, искам да сменя само щуцера. Стефанов - 50лв и чакане седмица. Нямам време, а и за 50лв ще купя нова помпа и ще сменя само щуцер. Някой да има стара водна помпа да ми я продаде? Става и от много други модели. z10, z12, които са на агила, корса C (без пиербург), корса Д, астра H. 0895 68 00 29.
 3. Колеги, моят опком не успява да ресетне instrument. Влиза в луп и нищо не става. Някой да има версия 1.39 или друга четяща без проблем инструмент и желание да помогне? За мерива А 2003 z16se става въпрос. Благодаря
 4. Карпрог,какво е?Оригинална програма за Опел? Този същия от сервиз ИММО ми каза че струвала 40000 евро и имала постоянни ъпдейти.

  1. chefito

   chefito

   Карпрог струва 20 долара. + 10 за кабел. С нея можем да вадим пин от всеки комп. Аз съм решил да си клонирам един комп и да си го возя с мен. Като се скапе единия, да слагам другия...

 5. Грешка-1122

  Колеги, има ли някакво решение на проблема с компа? Някакво ново инфо? И аз се натресох на кофти връзка в компа и се чудя дали да запоявам...
 6. Колеги, започнаха да влизат трудно задна и първа и реших да сменя избирача на скоростите, особено предвид ниската цена от 50лв. Свалих пинчето, което захваща избирача със скоростната кутия, развих и болта, който захваща избирача със скоростния лост. Обаче до тук. Не помръдва. Дърпам, бутам, но не мърда. Не успях да махна капачката, която е по средата. Някой да знае как се сваля?
 7. Z16SE проблеми с масло?!

  Имам Мерива със Z16se. Изминати 5000км за 6 месеца и разход на масло около 350ml до сега. Колата е само на 75000км и е със пълна сервизна история. Беше много евтина заради удар и се надявах да си нося само последствията от удара, но не стана точно така. Много избирах и накрая се натресох на това. Исках да е възможно най-прост и непретенциозен мотор, но се оказва, че си носи проблемите. В българските форуми няма инфо и това ми беше пропускът в търсенето. Прочети в гугъл със следните ключови думи: Z16se жрет масло, z16se burn oil, z16se olverbrauch. Самият мотор има нещо сбъркано в конструирането на сегментите и буталата. Самият мотор е старият мотор, но е добавен мулти инжекцион. Освен това, с оглед на покриването на Euro4, моторът е направен да работи на 102 градуса, което убива сегментите много бързо. Те просто не са изчислени за такива температури според мен. Малко ги спасява добро и качествено ТЪНКО и термоустойчиво масло 5w30 примерно + термостат на 82 градуса + преправяне на охладителната система да пуска първа степен на перката на 96 градуса, а не на 102. За съжаление, аз ще си го карам, но според мен Вие потърсете друг мотор. УСПЕХ!
 8. Електроусилвател на волана EPS

  http://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=114540 Датчиците са вече по 120лв http://www.ebay.de/itm/Drehwinkelsensor-Le...=item4ad0ae1475
 9. Колеги, никога не е пискал зумера или е светвала лампата за сложен колан. В книжката пише, че имаме такова напомняне, но при мен не работи. Как е при вас? В ОП-КОМ ми е setbelt reminder na PRESENT! В лайв дейтата, обаче, виждам, че винаги ми дава: Driver Seat Belt - Buckled, независимо дали е закопчан или не е. Идеи?
 10. Ламбда сонда

  Кодът на мотора го има в талона. Твоят е Z 16 XE.
 11. Ламбда сонда

  Кой точно мотор ти е колата?
 12. Ламбда сонда

  Неприятно бях изненадан от моята :( Z16SE мотор. Разход бензин 10/100 градско. Разход газ - 12/100. Разход извънградско газ: 8/100 при средна скорост 90км/ч. Предполагам затова и са го разкарали тоя мотор. Имам корса D с 1.4 мотор и разходът е много по-добър.
 13. Колеги, има ли от къде да изровим инструкции за смяна на водния радиатор? Хубави със снимчица и добро обяснение.
 14. 1. Могат ли стъклата да се вдигат с дистанционното и как /comfort closing ми е на PRESENT и тестът на BCM за comfort closing минава без проблем/? 2. Как да направя с дистанционното да се отварят всички врати от първия път? /сега с първото натискане се отваря шоф. врата/? 3. Единият ми ключ не иска да задейства дистанционно централното? Как се програмира? /влизането в колата, даването на контакт и кликането като луд по копчетата не помага/ Благодаря! Мерива 2003.
 15. Колеги, исках да си активирам дневните светлини с оп-ком, но нещо се обърка доста трагично. Логнах се и си активирах светлините. Всичко до тук добре, но централното заключване спря да работи след програмирането. Разходих се из всички възможни опции, но без успех. След това в отчаянието си започнах да тествам с готови пресети от оп-кома, което май не е добра идея, като се има предвид китайското евтино опкомче. Някакви насоки? Доста разглеждах из опциите в опком, дали е възможно да съм чекнал някъде нещо? /мерива 2003 z16se/ edit: Поиграх си доста и забелязах нещо интересно на лайф данните. Със сигурност ключовете работят. Вероятно и BCM-ма си бачка, защото на лайф данните при натискане на копчетата на дистан. отчита. Другото интересно е, че door lock relays на вратите ми го дава винаги он, каквото и да правя. Да е залепнало? Къде е? edit: Имам и грешка: B3140 Unlock Microswitch Malfunction - Present Намерих проблема днес на светло Релетата наистина бяха запецнали на ON. С махане на акумулатор всичко се оправи. Остават ми 3 текущи и нерешени проблема: 1. Могат ли стъклата да се вдигат с дистанционното и как /comfort closing ми е на PRESENT и тестът на BCM за comfort closing минава без проблем/? 2. Как да направя с дистанционното да се отварят всички врати от първия път? /сега с първото натискане се отваря шоф. врата/? 3. Единият ми ключ не иска да задейства дистанционно централното? Как се програмира? /влизането в колата, даването на контакт и кликането като луд по копчетата не помага/ Благодаря!
×