Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

svkirilov

Потребители
 • Мнения

  13
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно svkirilov

 • Ранг
  бъдещ фен

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel astra g 1.4 16v 1999г.
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. Здравейте. Може ли някой да ми каже как мога да разбера, когато търся ламбда сонда по моргите или от магазин дали дадена ламбда сонда е оригинална за Opel Astra G 1999г. 1.4 16v x14xe???? Причината : Майсор ми смени ламбда сондата с някаква нова и от тогава в 50% от времето ми държи високи обороти. Купих си втора рака друга ламбда сонда по интернет, но и с нея същото. Друг майстор ми каза, че е важно ламбда сондата да е точно оригиналната за този модел Opel и че това е причината за високите обороти. Затова сега търси оригинална сонда. Моля за помощ как да различа оригиналната сонда от други такива.
 2. Кабелче

  Случайно някой да знае къде се закача тази букса/това кабелче ? Намира се в ляво зад жабката. Ето снимки
 3. Колата "адски" се запотява

  Да. 1-вата снимка е отговора.
 4. Колата "адски" се запотява

  Здравейте. Всичко хубаво ама не можах да разбера всъщност в какво положение трябва да е клапата за да може да влиза въздух отвън че да не се изпотяват стъклата. Не се разбира кое е затворено положение и кое е отворено положение. ( СНИМКИТЕ СА ВЗЕТИ ОТ ИНТЕРНЕТ // ЗЕЛЕНИТЕ СТЕЛКИ ПОКАЗВАТ ДВЕТЕ ПОЛОЖЕНИЯ НА КЛАПАТА ) Коя от двете снимки вкарва въздух отвън и не запотява стъклата ? СНИМКА 1 СНИМКА 2
 5. Здравейте. Блъскам се с този проблем от 2 години. Колата е ходила на серзиви и никой не може да намери проблема и режих аз да разгледам какво се случва като знам кога се е получил проблема. Колата ми е Opel Astra G 1.4 16V ( X14XE ) 1999 г. Хечбек. Беше колата на един майстор и вика ламбда сонда, че е за смяна. Викам добре. Той я смени и когато отидох да си взема колата. Вече поддържаше високи обороти между 1500 и 2000. Тръгнахме по други майстори и по голяма беше сменено Дроселова клапа, TPS , Map Sensor , Стъпков Мотор, но без никакъв ефект. Колата пали с 1500 оборота, при изфорсирване падат на 800, след малко каране на колата се качват на 2000, на следващия светофар може да паднат на 800, след това пак се качват на 1500. Постоянно играят тези обороти. Някой път съм карал цял път на нормални обороти 800, друг път цял път карам на 2000 или 1500. Колата си прави каквото иска . Друго което забелязах е, че някой път ( не винаги ) като запаля като запаля и съм на 800 оборота, включвам фарове и стават 1100 оборота, завъртвам волата скачат на момент на 1300, включа климатика скачат на 2000. Съответно като изглючвам тези работи оборотите пак се свъщат надоло, но повечето пъти дори и нищо да не е включено оборотите са си на 1500 - 2000. МНОГО Е ДОСАДНО. На светофарите колата като седи на 2000 оборота и все едно ще излети......... Та реших да се върна на проблема когато излезе а то уж беше когато онзи смени ламбда сондата ( нямам информация да е пипиал нещо друго освен нея ) и от там започнаха тези обороти да правят така. Махнах ламбда сондата , колата се държи пак по същия начин. ( още не съм пробвал да я сменя с друга ламбда сонда ). Разгледах обаче и кабелите на буксата в която влиза ламбда сондата и ми се видя нещо странно, и като гледах в интернет колите като моята не са им така кабелите. Нещо е барано, рязано, прекарвано,споявано и реших да направя снимки и да ги кача тук с голямата надежда някой който разбира да каже това нормално ли е или какъв проблем може да има от това. Постарах се да опиша по снимките всичко за да е по прегледно какво се случва. МОЛЯ АКО НЯКОЙ ИМА НЯКАКВО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ ДА КАЖЕ ДАЛИ ВИЖДА НЕЩО НЕРЕДНО
 6. Значи аз на моята Astra G 1.4 16v X14XE hаtchback пробвах ето това : и се случва следното - Вкарвам го в буксата на колата ( под ръчната спирачка ). Свързвам/своявам чрез бултут телефона с ELM327-то. Влизам в програмата Torque Lite или ScanMaster for ELM327 ( безплатни в GooglePlay). След това отивам в Settings, след това OBD2 Adapter Setting, след това Choose Bluetooth Divice и там избирам устройството obd-2 ( изисква пин код "1 2 3 4" ). Връщам се в началото на програмата и като цъкна да ми изкара каквито и да е данни ми излиза съобщение "Not connected to ECU" . ( и GPS-a на телефона е включен ) Бъркам ли някъде в целия процес или каква е причината за този неуспех. Някой да има някаква представа ? И някъде го пише OBD2 другаде пише ODB2 ... едно и също ли е или има някаква разлика ?
 7. Здравей, Благодаря за отговора, но твоята кола предполагам е 2005 - 2006 година и поддържа със сигурност OBD2 стандарта. Но дали ще стане да моята Astra g 1999 г. уж буксата ми е също OBD2 но ... дали някой е пробрал ....
 8. Странен проблем с плафона в купето

  Някой случайно да е намерил решение на проблема ? Че и при мен го има същото леко светене на диодите докато си карам колата или при изгасена кола.
 9. Вече няколко дни търся информация, но да питам и тук дано има някой по-запознат. Интересува ме дали има вече някой модел на ELM327 или нещо подобно което да може да свърже колата ( OPEL ASTRA G 1999г. 1.4 16v X14XE , OBD2 букса) с някое от приложенията с телефона или трябва да си купя нещо друго. Дано някой да може да ми помогне, че не мога да го измисля. :help: :help: :help: :help:
 10. Гуми Astra G 1.4 16v

  Благодаря ти. Много полезна информация
 11. Гуми Astra G 1.4 16v

  Някъде бях чел, че зависи какъв е правилния размер на гумите за определен модел автомобил.В случая дали 15-ки или 14-ки и че примерно 15-ките биха направили по тромава колата ако всъщност колата е за 14-ки гуми затова говорех и затова попитах кой е точния размер за опел астра г 1.4 16v , иначе да, 90 коня са си малко за това купе на опел, усеща се. Все пак за зимни гуми по тесни ли е препоръчително да търся или да търся гуми със същия размер 195/60R15.
 12. Гуми Astra G 1.4 16v

  Здравейте. Изчетох всичко до тук в темата, но така и така не успях да достигна до отговора на моята главоблъсканица. Колата ми е Опел астра G 1999г. hatchback 1.4 16v (90h). Гледам в сайтове, че заводските гуми за тази кола са 175/70 R14. Моята я купих с гуми 195/60 R15 ( струва ми е мудна на старта не знам дали ще има разлика ако е с 14-ки дали няма да има по добър старт ). И основния ми въпрос е какъв размер зимни гуми трябва да сложа на тази кола? Не мога да реша 14-ки ли трябва да са 15-ки ли трябва да са ......... и по тънки ли трябва да са щом са зимни или пак може да са си широки .... ще съм много благодарен ако някой може да сподели опита си.
 13. Гуми Astra G 1.4 16v

  Здравейте. Изчетох всичко до тук в темата, но така и така не успях да достигна до отговора на моята главоблъсканица. Колата ми е Опел астра G 1999г. hatchback 1.4 16v (90h). Гледам в сайтове, че заводските гуми за тази кола са 175/70 R14. Моята я купих с гуми 195/60 R15 ( струва ми е мудна на старта не знам дали ще има разлика ако е с 14-ки дали няма да има по добър старт ). И основния ми въпрос е какъв размер зимни гуми трябва да сложа на тази кола? Не мога да реша 14-ки ли трябва да са 15-ки ли трябва да са ......... и по тънки ли трябва да са щом са зимни или пак може да са си широки .... ще съм много благодарен ако някой може да сподели опита си. :n055: :n055:
×