Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
ico76

Това за фиат комън рейл на Зафира,вярно ли е

Recommended Posts

Нека и аз да сложа меродия на тая манджа dancing.gif Сега карам Зафира и мога само да добавя към това ,което споделиха колегите , че дизеловият мотор има по-дълъг живот от бензина с около 100 000 км. Аз търсих дизелова, но излезе бензинка. Истината е , че общото мнение е Опел и дизел са несъвместими понятия до 2002 г .От тогава се вгражда фиатския Комън рейл като на Мареа например с известни разлики .При Фиат са 1.9 и 2.4 , а при Опел изкючае след 2005 са 2.0 и 2.2. Като категорично 2.2 е по-добрия! В този ред на мисли подръжката на по-старите дизели беше по-евтина , но Комън рейла вече си е сериозен разход. Като цяло адмирации за избора - Зафирата е прекрасен семеен автомобил! Дано съм ти помогнал и дано улучиш както се казва ЧИТАВА КОЛА!!! Успех !

ТОВА ГО ПРОЧЕТОХ В ЕДНО ФОРУМЧЕ,ВЯРНО ЛИ Е ЧЕ ОТ ГОРЕ НА ДВИГАТЕЛЯ ПИШЕ ФИАТ,ПРОСТО СПОРИМ С ЕДИН КОЛЕГА (ФИЯТ МАРЕА)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така... ето как седят нещата. Дизелови мотори на Фиат не се вграждат след 2002, а след 2005. Моторите преди това са 2.0 и 2.2 и са на Опел. Освен това не са комън рейл. Италианските комън рейл дизели са от 2005 нататък и са в два варианта - 1.9 120 и 1.9 150 коня. Единия е 8 клапанов, другия е 16 клапанов. Слагат се на Фиат, Алфа Ромео, Опел, Сааб. Естествено, на моторите на Opel никъде не пише FIAT. На декоративния капак има емблема на Opel и надпис ECOTEC.

Двата мотора предлагат добра динамика, надеждност и икономичност и са добър избор при покупка, тъй като бензиновите мотори на Опел от това поколение не са особено добри.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора,поне научих нещо ново

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×