opel fan 7 Докладвай Публикувано 26 Май, 2010 Здравейте колеги, тази тема има за цел да се съберат на едно място добрите и лошите черти на модела. Мисля, че ще е доста полезно, а и интересно да видим голямата лимузина на Опел какво предлага. СЪщо така нужни и ненужни екстрии въобще всичко, за което се сещате. Очаквам тук хората, които са собственици на модела да помогнат доста Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icemann 0 Докладвай Отговорено 26 Май, 2010 Така..... ЗАПОЧВАМ! :biggrin: Ще започна първо с уточнението че карам автомобила по нормални пътища и с нормални горива в Холандия. За момента съм навъртял 52 000 км за почти 1 година. Проблеми по ходовата част нямам никакви, също така и по двигателя, хидравликата и спирачките. Единственият проблем, който имах до сега е с компютъра управляващ електрониката на таблото. Проблема беше, че не му стигаше ток и почваха да стават аномалии по Infotaintment. В интерес на истината в България на 3 пъти се мъчиха да го оправят но без успех. Тук го оправиха от веднъж. Колата като кола е наистина много повече от нормален автомобил. Малко са ми забележките. Едната от тях и най-сериозната е лаковото покритие и боята. Карам изключително по магистрали и предната броня е на решето от камъчета. Пребоядисах я и пак е така. Стъклото също цялото е нацъфкано от дребни като песъчинки. В сравнение 15 годишната ми Астра, която карах преди нямаше и на половина толкова дефекти по стъклото. Отдавам го на дизайна този проблем, който за съжаление е и доста сериозен. Пекне ли слънце и стъклото така ме дразни че направо умирам. Друг много сериозен проблем са пластмасите на таблото. Скърцат. При натискане на бутони при местене с крака скърцат. Добре поне че при неравности липсват тези скърцания.. само едно от колонката на шоф. врата и от дясната страна при пасажера, но се надявам това лято да ги отстраня. Друго което е проблем за мен е недоброто обезшумяване на двигателя. Самата кола е много тиха при висока скорост, но двигателя се чува доста шумно. А и тапицерията която идва със спортните седалки не е от най-издръжливата. Препоръчвам при спортни седалки да се слага кожа макар че за тях е достъпна само перфорираната, а тя е доста по-скъпичка. Това е което се сещам засега като минуси. Плюсовете са много за сметка на това. Комфорта на возията наистина е много на високо ниво. Спортните седалки са много удобни. На тестовите модели съм пробвал и така наречените "Комфортни"... ами нямат добра подпора на тялото и бедрата отстрани. Не са много по-меки от спортните, които имат и сертификат за ергономия. Двигателя въпреки липсата на чак толкова добро обезшумяване опъва прилично за 130те си коня. Говоря за 2.0 дизел. Разхода е приличен за такава машина, на магистрално каране 5.8-6.2 а в града около 9-9.5 като аз доста натискам при потегляне, а и тук има доста задръствания. Спирачките спират много меко но и много силно като се наложи, няма рязък момент на зацепване. Съединителя е доста твърд и ми трябваше време да свикна, но мисля че така е на всички дизели. Фаровете са ненадминати наистина. Аз съм със адаптивен ксенон. Единствената му грешка е камерата за дълги.. понакога е доста неадекватна. Навигационната система върши идиарна работа като навигация и това е! Трябваше от Opel да се замислят и да предложат нещо повече като Touch screen, сигнализация за камери и подобни, които се предлагат при конкурента Пасат. Като цяло нивото на Infotaintment-а е задоволително. Освен стандартното обурудване със CD300, има Premium колони със всички останали модели, а за DVD800 има и Infiniti озвучение. Постно.... Отворете ценова листа на Passat и вижте колко вида озвучение на колата се предлагат...и за Golf дори... Иначе аз съм със DVD800 но без Infiniti и ме задоволява музиката. Infiniti-то има 2 колони повече и стъпало и е 7х45 а не 4х20. Инструментите за управление са ясни точни и отчетливи. Много ми допада белия цвят на осветяване. Не знам обаче защо Opel са сменили на червено за бутоните... не ме привлича чак толкова много. Добра глезотиика е превключването на спорт режим където уредите светят в червено и наистина тогава излючват агресия. Говорейки за тази глезотиика трябва да спомена и Flex Ride шасито. Изключително доволен съм. Разликата между 3те режима Sport, Normal, Tour се усещат ясно. При Sport колата се накланя значително по-малко в завой и е доста по-отзивчива. При Tour вози като лимузина.. БУКВАЛНО! Парктроника работи идеално. Аз съм с обикновенния, а не този, които навигира при паркиране. Сега за екстрите. Ще ги разделя като препоръчителни, 2ростепенни и ненужни. Препоръчителните са: AFL фарове, Парктроник, Спортни седалки, Flexride, Bluetooth (ако се говори много), Круиз контрол и 18ки джанти (иначе визията на автомобила не е същата). И при наличие на DVD системата задължително ел.ръчна и контрол на навигацията долу в конзолата! Второстепенни са: Навигационна система заради цветния дисплей. За България CD500 ще е перфектна... нестига че чете DVD-та ами си идва и с големия дисплей. Друго мога да препоръчам Infiniti озвучение, кожен салон ако са спортни седалките иначе рискувате бързо износване, Ел. сгъваеми и хроматични огледала.. помагат много за заслепяване. И естествено ако може да прежалите 2000лв. от OPC Line пакета е за вас. Ненужни: Opel Eye- неработи в България, по-големи от 18ки джанти значи само абонамент при гумаджията, осъвършенстваната система за паркиране с навигиране.. всеки нормален шофьор може да се справи и с нормален парктроник. Друго не се сещам за сега. Ако има някакви въпроси, с удоволствие ще отговарям. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
opel fan 7 Докладвай Отговорено 26 Май, 2010 Злати, чувал ли си в някоя кола Инфинити системата? Много ми е интересно дали си струва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ПОМАГАЩ 4 Докладвай Отговорено 27 Май, 2010 озвучаването няма нищо общо с истината . доста зле по принцип тясна , не съм се возил отзад но децата твърдят че е по-неудобна от вектра ц . отзад е доста ниско тавана , по-висок се чувства силно неудобно липсва софтуер за навигацията като я напече слънцето и минава през неравности скърца таблото като цяло се вижда че интериора е направен от доста евтини материали автоматичната кутия има доста рязка смяна на предавките и др. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icemann 0 Докладвай Отговорено 27 Май, 2010 Мога да поспоря за няколко неща. Сравнена точно с Вектра Ц интериора е доста по-качествено направен. Също така съм нямал проблем със скрцане след като се напече. Пластмасите скърцат като ги натиснеш само. И трето отзад се возих 1 път и не мога да кажа че е тясно... е не е като отпред, но е приемливо мястото. При факта че съм 1.95 и са ми много дълги краката, не се чувствах притиснат от никъде. За озвучението и навигацията съм съгласен, с автомата нямам опит. Ванка, да качвал съм се. ОПЦ с Инфинити Басът е много по-силен и добър и като цяло се усеща, че като усилиш доста не се мъчи системата ами си изкарва звука спокойно. Няма изкривяване каквото се получава на обикновената особено ако е с по-ниско качество песента. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
opel fan 7 Докладвай Отговорено 27 Май, 2010 ПОМАГАЩ, возил съм се в Инсигниата на Злати отзад и мога д а кажа, че грам не е тясно. Определено отзад спокойно седят двама възрастни на дълъг път без да ги боли гърба или каквото и да е като слязат. Злати, с две думи има смисъл от доплащането за Инфинити системата? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icemann 0 Докладвай Отговорено 27 Май, 2010 Има да, освен ако не те кефи да дереш колоните и да чуваш как изнемогват. Това е един от ъпгрейдите, който искам да направя... поне колоните да сменя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Duke_BG 0 Докладвай Отговорено 13 Септември, 2010 Има да, освен ако не те кефи да дереш колоните и да чуваш как изнемогват. Това е един от ъпгрейдите, който искам да направя... поне колоните да сменя. Не колоните изнемогват а крайното стъпало - почти съм сигурен че колоните са еднакви и за двата вариянта на озвучаване ( като за инфинити малко повече говорители) но разликата между 4х20 и 4х45 (колкото е на повечето афтър маркет CD-ta ) и 6x75 ще е огромна така че първо пробвай смяна на DVD-то и тогава ако не ти хареса сменяй говорителите между другото има готови китайски решения за инсигния с 5 инчов тъч скрийн с windows, GPS, DVD, MP3 и всякаквси други екстри вкл и програмируем интерфейс за мулти волан а и можеш да пуснеш на тях всякакъв GPS софтуер вкл и да имаш няколко едновременно и да избираш кой да ползваш в зависимост от това къде караш Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
droopy 0 Докладвай Отговорено 12 Януари, 2011 Като недомислица мога да спомена липсата на възможноста да се прибират страничните огледала от ключа. Не е болка за умиране, но определено е удобство - особено когато живееш в един малък ад за паркиране. Същата БОЗА я има и при Astra J. Имах голяма надежда в някои от дилърите да могат да направят някоя магия, но вече във втори сервиз майстора излиза и вдига рамене. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivancho1971 0 Докладвай Отговорено 10 Юли, 2011 здравеите от три седмици имам инсигния.днес се върнах от пътуване, испания-бг-испания и съм очарован от автомобила.даде ми разход 6.6 НА 100,хубава возия,просто без забележки. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ediboy 0 Докладвай Отговорено 18 Октомври, 2011 Здравейте, Преди няколко месеца си купих Опел Инсигния 1.8 бензин - 140к.с., нова от магазин. Това е един прекрасен автомобил с изключение на това, че от самото начало се чува много силно бучене в предната част на автомобила. Бученето е силно и се чува от катализатора, който е в предната част на двигателя и от първото гърне на ауспоха, което е под скоростите. Бученето се получава при обороти около 2500 и нагоре. Мажете ли да ми кажете нещо по въпроса и може ли да се отстрани по някакъв начин този проблем. Очаквач отговор на е.мail: еdiboy_71@mail.bg Редактирано 18 Октомври, 2011 от ediboy Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Бай Коста 1 Докладвай Отговорено 3 Януари Здравейте, момчета! Нов съм тук, което за съжаление не означава, че съм нов изобщо. Първите ми наблюдения от Инсигнията: Най-хубавото нещо в колата е името - короната, пръстенът, тиарата са инсигнии на царската или папската власт. Голяма отвън, малка отвътре. При тези външни размери трябваше вътрешно да е като катедрала, а е съпоставима със старото ми Волво от 1999 година, което външно бе 10 сантиметра по-тясно и въпреки това по-удобно. И гореше литър по-малко. Пълна е с..... екстри. Като възрастен човек не се впечатлявам от лампички и дрънкулки, важното е че има круиз контрол и музиката може да свири и с флашка. Двулитровият дизел е търпим откъм тяга, поносим като разход и не прекалено шумен. Поради малкия си обем не е особено ефективен като спирачка при спускане. Колата има добър коефициент на челно съпротивление, който не увеличава шумовете при по-висока скорост и не вдига много разхода. Окачването е твърдичко, което се отразява положително на стабилността, но бих предпочел повече комфорт. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове