Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам, някой имал ли е следния проблем и ако е как го е решил или да помогне с решаването му.

Опел Мерива 1.7 cdti
Сутрин при палене правеше и още прави следния проблем: паля, работи секунда и гасне, после паля, работи, минавам 20-30 метра, спирам и гасне. След това през деня съм палил и гасил над 100 пъти без проблем. Смених датчика за външна темп и открих, че това го прави ако темп навън е под 6-7 градуса. В момента я паля, леко газ да мине 1000 оборота, задържам, пускам и няма проблем. Ако не го направя това си гасне, преди 7-8 дена ми гасна при палене 12 пъти. Сменил съм маркучите на обратнотп гориво на дюзите, те също са ок, сменени са о-пръстените на щуцерите на дюзите и на горивния филтър. Свещи и реле са ок. Странното е, че го прави само на студено време, в топлото време е "палиш-караш". Има съмния за въздух по системата, но ако има такъв, няма ли да го прави и през топлото време? Моля за съвети или помощ, благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегa aз имaх подобен, но не cъщия проблем при Меривa 1.7  дти иcузу. Колaтa пaлеше, тръгвaм и кaто позaгрее мaлко cлед 2-3км изгacвa, няколко пъти тaкa и дойде момент, че не иcкaше дa пaли повече. Проблемът беше в упрaвлявaщия блок нa помпaтa, той е отделен от нея и е прихвaнaт отдолу нa двигaтеля. Получaвaл вътре cтудени cпойки или нещо тaковa, cмених го и cе опрaви.Някъде в Пловдив ги рециклирaли. Cкъпо е. При иcузу двигaтеля товa е cлaбо мяcто, но при теб неcъм cигурен дaли е товa. Кaто грешкa нa диaгноcтикaтa излезе "клaпaн", но проблемa не е в него a в този блок.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много, но при мен гасне като мина 20-30 метра, един и няма дерт... Явно някъде дъни яко въздух като колата е в покой... Ще закачам прозрачните шлаухи тези дни да видим какво ще е 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×