Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
mrblond

Внезапна Загуба на Мощност при Движение

Recommended Posts

Преди няколко години се появи следният проблем, който напоследък доста зачести:

автомобилът е Астра Н дизел 1.7 хечбек, произведен 2007 г., закупен директно от Булвария.

При движение с висока скорост, да кажем около 120-140 км/ч на пета предавка, внезапно светва жълтата лампа изобразяваща автомобил с гаечен ключ. При светването, мощността внезапно пада, усещането е, все едно педала за газта изключва, и скоростта пада до към 90 км/ч. Това може да продължи 5 секунди или няколко минути, след което лампата изгасва и се чувства възвръщането на мощността на автомобила. Случва се по няколко пъти докато съм на път, често няколко пъти през 10-15 минути.

Почти винаги се случва при движение по магистрали, но не само. Появи се за първи път преди около 5-6 години, после изчезна и бях го забравил, но през последната година и половина се появява почти постоянно, когато тръгна на път. При майстора, където поддържам колата, включва програма за проверка на записите в бордовия компютър, но няма записани грешки свързани с това т.е. не може да се открие проблема, когато не е проявен.

Ще съм благодарен, ако някой има информация за проблем като този и даде някаква насока.

Ето линк: табло на астра, където на левия циферблат се вижда въпросната лампа. Има и общо описание на всички индикатори под снимката.

Редактирано от mrblond

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега,

щом двигателят влиза в авариен режим е изключено да не е записана никаква грешка. Моят съвет е ти да направиш проверката и да запишеш кода й. Натискаш и задържаш газта и спирачката и подаваш контакт - на екрана ще ти излязат цифри - запиши ги - това е кодът на грешката. Има вариант и майсторът ти да е изчистил грешката, така че направи тази проверка веднага когато колата пак влезе в авариен режим. Другото е да кажеш откъде си и евентуално някой колега с ОП-КОМ да изкара грешката. Симптомите, които си описал могат да се дължат на много причини.

 

Редактирано от sdonio

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Модераторите поглеждат ли го тоя форум.Що не вземат да изтрият тия безмислени теми.Пълно е с такива без никакъв резултат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×