Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
westside

Фейслифтът на петвратата Opel Astra ще е с френски мотори

Recommended Posts

36901576_10214139941004016_3067330132290

През април изплуваха снимки от тестове на рестилиран вариант на хечбека Opel Astra, но тогава се предполгаше, че обновлението ще е само козметично на дизайна. Сега става ясно, че машината ще обнови и двигателната си гама, като към старата платформа от концерна GM ще бъдат приспособени двигатели на концерна PSA – бензиновият турбо 1.2, заместващ досегашната турботройка 1.0л и най-новия дизел 1.5 BlueHDi вместо сегашния 1.6 CDTI.

Адаптацията на френските мотори към немския модел, създаден далеч преди преминаването на Ореl от GM към PSA, съвсем не е лека задача. Но след това ще се получи сериозна печалба от ефекта на далеч по-големия мащаб на производство на мотори в рамките на френския концерн, както и в по-големия потенциал за развитие на френските мотори по отношение повишаването на тяхната чистота от досегашните на немците.

Предполага се, че французите ще помогнат по-нататък на Opel с внедряването на хибридни системи за задвижване, първоначално с т.н. “меки” варианти с малък мотор-генератор, добавен към станадртния ДВГ. По-радикални промени очакват Opel Astra от следващото поколение , която ще премине изцяло на френска вълна с качването й на платформата EMP2 на концерна PSA. Това поколение се очаква на пазара в периода 2020–2022-а година.

Източник: autopress.bg

Виж цялата статия

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×