Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Recommended Posts

Здравейте!  За първи път пиша във форума, и ако има, нещо нередно, то моля да ме извините!  Vectra B. 1 Както си карах, градско, като пуснах газта, угасна. Запалих я, но без газ гасне. Добрах се до първия сервиз на Opel. Направиха диагностика, и ми казаха, че е или дроселът, или компа. За да ги сменят с нови, ще ми струва, колкото, да си купя друга кола, понеже, те не слагали, употребявани части, а само нови. 2 Отидох в друг, обикновен сервиз. Там, собственникът, направо отвори дросела, и му направи, нещо като, промивка, с някакъв шпрей. Изчака 10-15 мин.и я запали, като около минута и подаваше газ. После пусна газта, колата не угасна, чек лампата продължи да свети. Понеже имаха много работа, за рвмонта, трябваше да чакам 1-2 месеца.  Като се прибрах, свалих дросела и го почистих, най идеално, прегледах и маркучите, за пукнатини -няма. Забелязах, че, ( незнам как се казва)  на него пише delko Remy 190, и се намира, прикрепено, за въздушния филтър с кабел, и две маркучета. Единият изход  на маркучето, което утува в дросела, беше пълно с нагар. Изчистих го, иколата започна да си пали без газ, и без да гасне, но лампата продължи да свети. 3 Отидох в друг сервиз. И там диагностика, преглед на маркучи, после смениха дросела, никакъв ефект. Изчистиха грешката, запалиха я, форсираха я,  работи, но на 1000-1080 оборота без газ. Лампата не свети. Тръгнаха да я пробват, след 500 метра лампата светва.?

Когато я карам, и задържа педала на газта (примерно на 100km/h) започва да притриса.когато я карам,отпусна газта, и пак я настъпя, пак притриса? И в сервиза недоумяват, на какво се дължи. Казаха, че ще се консултират с други колеги. В петък 27.04.2018 пак ще ходя. Но до тогава бих помолил и за Вашето мнение. Благодаря ви! 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Центровка,бензинова помпа да проверят.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казаха ли ти какви записани грешки е имало записани в компютъра? Лично на мен ми прилича на ленива или по-скоро умираща ламбда сонда по това което описваш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

27.04.2018   Ходих в сервиза, но ме върнаха.

Щяха да се консултират с други, техни, колеги. Явно не са стигнали до никакъв извод. Разбрахме се за понеделник. За грешки нищо не ми казаха, но успях да надникна и видях 0505, на мен нищо не ми говори. Да Ви кажа, че съм в Германия, и започвам да се съмнявам, в уменията им. Техники имат, но като че ли, нещо друго не им достига :(  ? С един 17г опел не могат да се оправят? В понеделник-вторник ще Ви кажа, до къде съм стигнал.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мотора на колата е 1.8,на сто процента съм сигурен че компютъра е виновен.Ако имаш под ръка друг за проба,ще установите че е от него

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , 1.8 e . Ще се поразтропам, да намеря компютър. Е, няма да е нов, пак на касмет. Интересното, за мен, е, че като се изчисти грешката и се запали двигателя, чек лампата не свети. На място си работи, форсират я и задържат газта до  краен предел, за няколко секунди, пускат газта, работи си нормално но лампата не светва, е да де, с леко повишени обороти 1000-1080/90 максимум но повечето се задържат около 1000. Когато е студен двигателя 700-800, но до 5 мин. работа се покачват на 1000. Като я подкарат ,след  500-600 м, лампата светва ? Уникален проблем :))) В сервиза я гледат, също, като на Пурко прасето  :)))

Днес 30.04.18 ходих в сервиза и пак ме върна. Каза ми да утида в  срядя. Вече 3 пъти ме връща, може би иска да ми каже, че неможе, нищо да направи. Не знам какво  да правя?  Задържам газта на 100km/ h , започва да претриса, намаля си сама и после се наема, пак сама, без да настъпвам газта??? 

 

Редактирано от Гларус

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×