Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Gesh

Vectra C термостат ?

Recommended Posts

Здравейте, искам да попитам собствениците на бензинова Вектра C (Z18XE) дали долуописаното поведение на температурата на мотора е нормално ?

 

Лятото - при градско каране загрява доста бързо и си поддържа температури между 85 и 95 градуса в зависимост дали карам в задръствания или не. При извънградско каране с около 100км/ч на 5та предавка е около и под 80 градуса.

 

Зимата или при температури под 15 градуса поведението е доста по-странно.

Градско каране за около 6км с няколко светофара и стрелката на градусите въобще не отлепя. Парното се усеща, че започва да подухва по-топло, но според мен доста по-слабо от нормалното. С двузонов климатроник съм и той седи на 21 градуса, така че не би трябвало да изстива заради него.

Когато карам извън града е найстина странното поведение. Колата буквално не може да загрее, дори след 250км каране. Преди няколко дена карах на около 13 градуса температура на въздуха с 90-100км/ч и стрелката на градусите не беше отлепила или ако го правеше в дадени моменти, то беше до към 40-50 градуса най-много. А на моментите където имаше спускания - със сигурност беше все едно не е запален двигателя.

При спиране и изгасяне на двигателя и след това повторното му запалване стрелката отива до към 80 градуса, но след няколко километра отново започва да падат градусите. Парното отново не мога да преценя дали духа нормално, защото предполагам климатроника контролира температурата.

 

Колата я имам от 3 години и винаги се е държала така, но не съм търсил мнения, защото преди това имах бензинова вектра А и тя беше със долу горе същото поведение. При нея обаче парното доста по-бързо загряваше.

 

Според вас това поведение нормално ли е ? Вариантите според мен са, че или термостатите на 2те коли са били постоянно отворени или при бензинови опели това е нормално поведение ?

 

Лек ден.

Редактирано от Gesh

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×