Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
tihogr

проблем с ръчна спирачка на Опел Вектра Б

Recommended Posts

Здравейте,

имам проблем с ръчната на Опел Вектра Б (много трудно се дърпа лоста и не държи много добре, а също така задържа чак горе може би по спомен 7-8 зъб и нагоре).

Нямах преди време и спирачки отзад и първо ходих в един сервиз и уж раздвижиха задните апарати, но ефект никакъв освен 30лв. в техния джоб.

След това ходих на друг сервиз и направиха профилактика на апаратите като смениха всички гумички и т.н. така наречените ремонтни комплекти. Не съм усетил някаква разлика в спирането, но знам ли нали уж задните спират по принцип по-малко ще трябва да отида в някои гтп да видя на валовете какво ще покаже, пък си мисля, че може да не са си правили труда да обезвъздушават. Както и да е това за крачната ще го видя и ако трябва ще обезвъздуша, но го пиша за да Ви запозная повече с проблема, а и може да има връзка с ръчната. Относно проблема с ръчната другото, което се сещам е че съм си сменял тези средните жила дългите та са сравнително нови. Отзад ръчната е с отделни малки челюсти с накладки и когато преди съм отварял имаше някакво феродо, но се съмнявам да не е тънко. Та колко трябва да е като милиметри за да се сменяват с нови? Тези, които видях тогава според мен са си фабричните.

Къде според Вас може да е проблема жила, накладки (дали да не взема нови и да си ги сменя) или друго (за ръчната имам предвид крачните се надявам да се окажат добре)?

Да уточня, че съм я натягал и отвътре при лоста и отзад даже през дупката на спирачните дискове. Нещо ми писна от тези сервизи и ако трябва за един проблем да ходя трети път ще ми дойде вече повече за това сам (и с Ваша помощ) ще се опитам да се справя технически съм грамотен и доста неща сам си правя по-големия проблем е липсата на време.

Може все пак да кажете някои читав сервиз в София, който е специализиран в ремонта на спирачни системи и да не режат главата от кръста :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз си смених жилото. Много по лесно се опъва на пак не държи. Когато се стопли времето ще я отворя да видя накладките. Сигурно ги няма никакви. после пак ще пиша.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×