svkirilov 0 Докладвай Публикувано 5 Септември, 2017 Вече няколко дни търся информация, но да питам и тук дано има някой по-запознат. Интересува ме дали има вече някой модел на ELM327 или нещо подобно което да може да свърже колата ( OPEL ASTRA G 1999г. 1.4 16v X14XE , OBD2 букса) с някое от приложенията с телефона или трябва да си купя нещо друго. Дано някой да може да ми помогне, че не мога да го измисля. :help: :help: :help: :help: Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogobaba 0 Докладвай Отговорено 11 Септември, 2017 Здравей, Аз имам конектор като този https://images-na.ssl-images-amazon.com/ima...DyL._SY355_.jpg Ползвам платеното torque приложение за андроид. Доста съм доволен, не е необходимо нищо друго освем bluetooth връзка междо конектора и телефона Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svkirilov 0 Докладвай Отговорено 12 Септември, 2017 Здравей, Благодаря за отговора, но твоята кола предполагам е 2005 - 2006 година и поддържа със сигурност OBD2 стандарта. Но дали ще стане да моята Astra g 1999 г. уж буксата ми е също OBD2 но ... дали някой е пробрал .... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pitbula74 5 Докладвай Отговорено 12 Септември, 2017 Vectra B X20DTH 1999 г. я чете без проблем,но не можеш да гледаш живи данни.Гаси мотора автоматично при опит за четене на живи данни.Използвах програмата Торке/ Torque ProПосетете любимата ми страница Редактирано 12 Септември, 2017 от pitbula74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
svkirilov 0 Докладвай Отговорено 12 Септември, 2017 Значи аз на моята Astra G 1.4 16v X14XE hаtchback пробвах ето това : и се случва следното - Вкарвам го в буксата на колата ( под ръчната спирачка ). Свързвам/своявам чрез бултут телефона с ELM327-то. Влизам в програмата Torque Lite или ScanMaster for ELM327 ( безплатни в GooglePlay). След това отивам в Settings, след това OBD2 Adapter Setting, след това Choose Bluetooth Divice и там избирам устройството obd-2 ( изисква пин код "1 2 3 4" ). Връщам се в началото на програмата и като цъкна да ми изкара каквито и да е данни ми излиза съобщение "Not connected to ECU" . ( и GPS-a на телефона е включен ) Бъркам ли някъде в целия процес или каква е причината за този неуспех. Някой да има някаква представа ? И някъде го пише OBD2 другаде пише ODB2 ... едно и също ли е или има някаква разлика ? Редактирано 12 Септември, 2017 от svkirilov Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове