Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Naydenov56

Два проблема с Вектра Ц 2007г.

Recommended Posts

Колеги,от скоро съм притежател на Вектра Ц,2007г. декември,така си купих колата с тия два проблема,взех я малко по евтино заради тях.Та бих ви помолил,ако някой може да помогне,ще съм много благодарен,че и парите свършиха след обслужването и нови зимни гуми.Задна пета врата се отваря от бутона на шофьорската врата,но от бутона на задната,не се затваря,не реагира изобщо ,иначе като я притворя в долно положение на ръка,машинката се задейства и я придърпва и заключва.Та къде се намира механизма и защо не я прибира??

Вторият проблем е че огледалата се движат електрически,но не се завъртат(прибират) към купето,това пък защо се случва,натискам бутона на шофьорската врата за прибиране на огледалата,не реагират,а иначе се настройват електрически??!!

Предварително благодаря,ако някой все пак помогне,а и още нещо,дайте някое сервизче или добър майстор,че в София в представител ните сервизи дерът три кожи!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За проблема с капака на багажника - има един потенциометър, който се зацапва с времето - трябва да се почисти и би трябвало да се оправи. Намира се в дясната част на багажника - свалят се всички кори и облицовки в дясната част - стигаш до ел. мотора и там има едно бяло кръгче. Ще потърся едни линкове на немски със снимки. Относно огледалата - това че са електрически не означава автоматично, че могат да се прибират.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

203479386-w988-h741.jpg

 

203479400-w988-h741.jpg

 

img-0345.jpg

 

kontakte.jpg

 

rueckseite.jpg

 

widerstandsflaeche.jpg

 

 

Ето снимки на потенциометъра и ел. мотора за задния капак

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почистих си потенциометъра. Общо взето нищо сложно не е - единствено разглабянето и сграбянето на облицовката на дясната част на багажника отнема повече време. Ето и стъпките:

1. Маха се пластмасовата лайстна на багажника - Отваря се капака за резервната гума и вляво и вдясно има 2 капачета, под които са скрити видиите. Отвиват се и лайстната се издърпва нагоре.

2. Махат се халките за закрепване на багажа - изваждат се пластмасовите капачета, които прикриват видиите.

3. Следват пластмасовите лайстни отстрани на багажника - с отвертка се надигат и леко се издърпват - има доста щипки и може да се счупят лайстните - така че трябва да се действа внимателно.

4. Под лайстните има 6 видии - махаме ги и тях.

5. Вече кората е свободна - аз реших да си спестя цялостното разглабяне на пластмасовата част - с релсата за щората, така че просто развих видиите, които я държат, за да може леко да се движи.

6. Кората на облицовката се маха - отдолу се маха и "джоба" за пожарогасителя - държи се на едно копче - изпърпва се и се маха.

7. Вече се вижда електромотора - потенциометъра е най-отдолу - развиваме 2-те болтчета, които го държат.

8. С тънка отвертка внимателно се маха черното капаче - то е захванато с 6 пъпки, които се чупят, но това не е проблем - влизат доста плътно така или иначе.

9. След като се махне капачето се развива видийката, която се вижда отдолу - след като се развие пада зъбното колело в задната част на потенциометъра.

10. Вече се виждат пътечките и контактите - аз ги почистих с контактен спрей и памук. Нямаше нужда от шкурка поне видимо.

11. След това всичко се сглабя в обратен ред.

12. Като приключим със сглабянето и монтажа на потенциометъра е добре да направим проба - капака се затваря ръчно, за да се напаснат зъбчатките и след това го отваряме и затваряме няколко пъти. Ако всичко е ОК продължаваме да сглабяме и тапицерията.

 

Успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×