Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Recommended Posts

Здравейте, проблема ми се състои в това,че колата изведнъж отказа да включи на скорост,изписа на таблото F.....загасих двигателя и.......дотам :) ....след преглед в сервиз се оказа че единият електромотор,който задвижва скоростите не функционира. пробвах с друг втора употреба но никаква разлика!!! Сега не съм наясно от мотора ли е или компютъра. Правих диагностика,но не изписва да има повреда в компютъра или във задвижващите електромотори. Ходих и в оторизиран сервиз,но...се съмнявам дълбоко в достоверноста на диагнозата тъй като показа повреда-различна от тази която е явна. :) моля Ви за съвет.....или да ме насочите към някой сервиз който се занимава с ремонт на такъв вид трансмисия,доколкото знам е доста специфична работа и не е за всеки !!! Предварително благодаря :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Грешката може да идва от много места , от датчик , компютър ,механичен проблем и т.н. така може само да се гадае , Хвани един Tech2 и направи диагностика и виж какви кодове ти дава . Тогава вече ще може по сериозно да помогнем.

 

P.S. Най-вероятно замасява някъде.

 

На колко КМ е ? Провери си датчик колянов вал.

Редактирано от xbmx

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен беше същата ситуация, в Стефанов моторс казаха че имало грешка висока температура на съединителя и го смениха, за съжаление проблема остана. Решението е смяна на компютъра или задвижващите моторчета. При мен поне с това се реши проблема само че до някъде. В момента се включва на всички скоросто но имам чуството че на по високи обороти. От Първа на Втора 3000об , от там нататък до Пета на 4000об. Има ли някой който да подскаже дали са правилните обороти или трябва да се препрограмира. Освен това ако я изпържа яко до Пета предавка Ф само премигва , но колата си върви. И отново грешка че има висока температура в съединителя. Дали някой е имал същия проблем.

Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко късно, но ще има и други с подобен проблем и за това пускам тук как оправих същия проблем. В изитроника както пише колегата има моторче което превключва предавките. На него след дълга употребе се износват четките. Достатъчно е и едната само да е с намален размер и компютъра веднага сигнализира с буквата F (грешка на немски). Това лишава от стартиране на двигателя. Оправя се като се свали от кутията и се отваря внимателно и се сменяват четките- 6.3х6.3 мм. със страничен извод. Аз го оправих с гледане на клип в Ютуб. На руски е и се разбира. Хората са го направили културно.

https://www.youtube.com/watch?v=GDone0vnEt4

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×