Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
SiSkOo

Акт от обществен ред.

Recommended Posts

Първо искам да се извиня ако съм объркал раздела.

 

Днес сутринта паркирах колата и отидох на работа. След като свърших смяната си тръгнах и 3 пъти вървях от единия край на улицата до другия да търся колата, но нея я нямаше. Обадих се на "ПАЯК-а" и разбрах, че колата ми е на наказателен паркинг. По време на целия път до там си мислих колко да се карам и до каква степен да съм простак. След като отидох и попитах БЛОНДИНКАТА от обществен ред защо колата ми е вдигната. Тя ми обясни, че причината е пътен знак Б27 (забранен престоя и паркирането).

 

Аз започнах културно да споря с нея, че съм спрял преди знака, а ограничението важи след него. Докато блондинката не ми зададе въпроса: От колко време имаш книжка (с това имаше предвид, че незнам ЗДвП.) и че не и се спорело и че ще се видим в съда. При което аз със усмивка до уши и казах, че няма проблем. Бихте ли ми обяснили как е възможно да спра след знака? Ето снимка на знака от гуугъл мапс.

1003540_10200227270275403_490776281_n.jpg

 

Бихте ли ми казали каква е процедурата за обжалване?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1-во глобата трябва да е с акт над 50лв. И под 50 може , но не знам как.Чел съм скорошни решения на фиш /акт под 50лв.

Над 50 е лесно.След издаване на НП пускаш жалба в 7 дневен срок в свободен текст и я даваш в 2 екземпляра в КАТ в службата в която си взимаш актове.След 2/3 седмици ще отидеш в съда и ще вземеш призовка, те ще ти пратят покана.В нея пише, че си завел дело срещу Дирекцията на Кат в твоя град.На датата отиваш и ще видиш момчетата който са ти вдигнали колата, те са свидетели.Ако нямаш адвокат си приготви текстове от закона за да обясниш на съдията защо си прав.Може да му приложиш и снимка на мястото, а той ще реши да я сметне на доказателство.След до 30 дни той ще реши кой прав кой крив, до тОва още не съм стигнал, но го чакам.При мен адвоката на дирекцията не дойде .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знай също, че и те имат снимка, на това къде ти е била колата. Понеже не виждам да си написал, като си освобождаваше колата, писаха ли ти акт и писа ли възражение?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

1. Наказателни постановление под 50 вече се обжалват пред компетентния районен съд - 7 дни.

2. Наложена ти е принудителна административна мярка, която подлежи на обжалване пред съответния административен съд - 14 дни

3. Сигурен ли си, че под знака няма стрелка? По-назад друг знак и тн?

 

Не съм пускал жалби за паяци скоро. Последно беше преди конституционния да реши, че се обжалват и малките актове. За това иди в срадата на съда и попитай на информация.

Аз бих написал една жалба до районния с копие от наказателното. Жалби, примерни има в гугъл. И в районния съд бих питал какво да правя с принудителната мярка - да жаля ли и нея или да го направя след това.

Но най-вероятно ще трябва да жалиш и нея. Направи го по същия начин, заедно с копие на документа, който удостоверява, че ти е наложена мярката само че в административния съд.

И двата са в една сграда. Ченгетата ще те упътят, само им кажи за какво си.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Жоро показаха ми снимката на която се вижда, че колата е преди знака и обясних на "онази" от обществен ред, че ограничението важи след знака и тя ми каза: Ти от колко време имаш книжка? Не ми се спори за това направо ще се видим в съда.

 

Жо сигурен съм, че няма друг знак преди този. Най-интересното беше, че днес сутринта за да си в нарушение трябва да си на тротоара, а преди малко като се прибирах знака беше завъртян на 90 градуса.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това със завъртяния знак на 90 градуса ми напомня за случая, в който не спираш на знак СТОП и те глобяват. А знак СТОП просто няма, има само една тръба, на която едно време е имало знак, но някой го е откраднал да си пече чушни на ламарината му.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×