Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
vencii_84

автокаско - струва ли си парите ?

Recommended Posts

Здравейте колеги , темата може и да е дискутирана вече , но аз поне не открих стара такава тема. След около месец ми изтича застраховката автокаско и се чудя има ли смисъл да я подновявам. Колата е 98 година астра г X16SZR. Понеже е над 10 годишна кола, и ако има щета застрахователя изплаща щетата по експертна оценка, а не я отстранява в негов сервиз , дават ти парите и ти си я ремонтираш където искаш , става въпрос за ДЗИ , но предполагам че и в другите компании условията са подобни. Като цяло чувам противоречиви мнения за тази експертна оценка, някой твърдат че са успели да си покрият разноските по ремонта , че даже и пари им останали , други казват че изплащат доста по малко от колкото реално би струвал ремонта защото колата е стара. Ако има колеги с повече опит във застраховането ще бъда благодарен да споделят тяхното мнение по въпроса. :opel_forever:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще дам пример за ГО но мисля, че при каското е същото но не съм сигурен. Преди около 2 г. баща ми беше намлял старата ми кола която е Ескорт и е 93-ти набор. И от застраховката(ГО) от ДЗИ изплатиха на 100% ремонта дори и взехме малко и отгоре. А цифрата беше сериозна малко над 1000 лв, но ремонта естествено не беше толкова :blush: Но за това каско не знам как стоят нещата, нека да кажат другите които по са запознати за това.

 

Поздрави.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да не дава господ да стават лоши работи, ама ако те ударят и нямаш каско си на 0. Така, че прави си :)

Моята кола е 94г. и няма година без каско:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм на мнение че е излишно за нашите старите коли. Дават много малко пари за ремонт който в повечето случаи не покриват разноските и по време на застраховката правят такива описи на забележките че ако ги прочетеш все едно си взел кола от металекса намачкана за скрап. За комбито например ми искат над 400лв на година , ако счупя фар ми дават 20- 30 кв колкото струва втора ръка, при мен за angel eyes и са на цена 300лв комплекта + 200 лв за ксенон къси и дълги при запитване колко ще ми дадът при щета какзаха пак толкова :blink: Няма опция дори и да си заплатиш допълнително да ги застраховаш на реалната им стойност.По същия начин стоят нещата и с останалите допълнително неща . За тенекиите за да ти платят реалната цена за ремонта по време на застраховката трябва да е в перфектно състояние елемента - да няма драскотини или вдлъбнатини иначе или няма да ти платят боята или труда за изправяне :bduh: Засртаховката иначе е над 400лв за година сам си направи сметката дали си заслужава. Например ако счупиш прозорец няма да ти дадът пари за нов GM , а за турски или подобен това също не го разбирам :thumb_down:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам колега. С Уили сме я дъвкали и тази тема и аз го подкрепям. Равносметката:

3 пъти си платих каско-то на Вектрата общо почти 1800 лв, а ако беше на вноски щеше да е малко над 2000. За тия години имах щети едва за 800 лв. Ако бях изчакал още малко щях да дам още 500. Т.е. 2300 лв и отново нямаше да имам щети. Продадох колата за 4500 лв. Дали си струва?

Първия ремонт за който имах нужда от пари струваше 380 лв. Втория 105, а третия 120. Общо около 700 лв. Това е каско и половина...

Единственото, което ми даваше каското е, една илюзиорна сигурност, че ако ми цапнат колата или я подпалят, щяха да ми дадат някакви 4- 4 хил лв и я ги дадат я не.. след минимум 6 - 8 месеца...

 

Живи и здави да са, в тая Мангалия, не си струва да караш кола под 14 години и да плащаш каско, ако питаш мен...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×