Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
hankrum

Източване на резервоара

Recommended Posts

Здравейте, сипах по грешка бензин вместо дизел. Как мога да източа резервоара на Опел зафира 1.9 CDTI? Благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко литра си налял бензин в резервоара? Ако е малко,долей нафта до горе.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бях налял 40 л. и не ставаше без източване. Резервоарът е пластмасов и няма пробка. Като вкарвах маркуч в гърловината за зареждане не стигаше до гориво. Под седалките не открих да има помпа или отвор към резервоара. Накрая вдигнах колата с крик и се напъхах отдолу. Тръбата от гърловината завършваше преди резервоара с крив маркуч, който очевидно е пречел на маркуча за източване, който вкарвах. Откачих този маркуч, който беше фиксиран със стандартна скоба и напъхах тънък маркуч Ф10 през него като го поиздърпах да се изправи. После източих резервоара по стандартния метод чрез засмукване с уста. Успях да източа към 35 л. и го сглобих обратно. Изтеглиха ме до бензиностанция, където напълних целия резервоар, този път с дизел :biggrin: Не запали от стартовия ключ, но след 10 м. дърпане запали без проблеми и след това към 30 км. не съм имал проблеми.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се колега,че всичко е минало добре

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет,

аз съм поредният заплес заредил бензин в дизелов автомобил, смекчаващи вината обстоятелства много, но от това не ми става по-добре! Единственото хубаво, е че се усетих и не съм палил след като на около 7 литра нафта сложих 16 литра бензин- 100 октана( така де, като ще е бензин да е най-хубавият). Прочетох какво е направил hankrum и по-късно днес ще повторя процедурата. Чудех се дали да сменям горивният филтър или да го оставя за след 4-5 хиляди километра когато ще сменям маслото и всички филтри? Също така на количеството което остане в резервоара освен дизел догоре дали да не му сложа и добавка- имам някаква на Кастрол която стои от известно време неизползвана? Пък и съм отворен за други съвети, мнения и предложения ;)

 

Продължение

Отидох с приятел и изтеглихме колата от бензиностанцията до един канал в близост.

Следвайки точно написаното от hankrum успях да източа около 22-24 литра смес бензин и нафта. След това налях около 18-20 литра дизел, добавка Кастрол и дотук всичко изглеждаше ок. Тръгвам да паля и акумулатора си е взел довиждане с колектива. Отваряме и виждаме, че е имал някакъв теч. Хайде до магазина за акумулатор, поставяме, до бензиностанция за дизел до горе и пей сърце. Няма никакви проблеми , а на hankrum изказвам специални благодарности- благодарение на неговият опит процедурата беше бърза и елементарна. Цялата операция донесе щастие на колегата който с удоволствие прие източената смес и директно я наля в бензиновата си кола- дали ще има проблеми- не ме интересува изобщо ;)

Редактирано от 1899

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×