Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
sinclar81

Може ли да преметнем данъчните?!?!?!?!

Recommended Posts

Здравейте, имам следния проблем - не съм си регистрирал колата пред данъчните(а е купена през далечната 2007г). Решил сън да я регистрирам и да почна да плащам данъка на колата ОБАЧЕ има ли начин да я регистрирам без да дължа данък за изминалите години и глоба. Братовчед ми се занимава с продажба на автомобили и от време на време си оставя накоя кола за жена му за по 1-2 години и после я продава. Той ми каза че никога не ги рег. в данъчното и когато реши да я продава отива в кат казва че си е изгубил гол.талон и като му издадели нов бил с нова дата. После отива в данъчното и там го регистрирали все едно сега е купил автомобила, плаща някакъв данък примерно за половин година напред и после я продава без проблем. Та въпроса ми е някой правил ли е нещо подобно и дали става, или някой да знае дали има някакъв вариант да се регистрира мпс-то при данъчните но да ти начисляват данък само от датата на регистрация в данъчните, не и за изминалите години. Преди дори и 10г да не си я рег. за данък отиваш плащаш по банков път некви пари показваш бележката пред нотариуса и я продаваш примерно на брат си и след 2-3 дни отново си я препродавате и вече я регистрираш в кат като нов собственик и ги преметваш за изминалите години без данък, ама от тая год. тоя номер не минава вече... ще съм благодарен ако някой сподели мнение...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми за това тези дребни тарикатлъци сега излизат солено.Защо не си си регистрирал колата когато си я купил,сега преглед вече не можеш да минеш без да си платил данъка на автомобила.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като изпуснеш срока и не си регистрираш колата в данъчното в срок следва акт и глоба.. и от там нататък започваш да плащаш данъци, т.е. никой няма да търси данък за минали години или каквито и да е пари освен глобата.

Има едно друго нещо обаче- преди време познат подобно като тебе беше закъснял и около една година след като си беше купил колата реши да я регистрира в данъчното. Жената дето работи там му каза, че след като минат 2 години и през това време никой не те е потърсил спират да те държат под отговорност и е по-добре да изчака още една година и тогава да отиде. След 1 година отиде, регистрира я и нямаше глоба..

Тва обаче не мога да го гарантирам на 100%, по принцип не е някой лаладжия и не мисля, че ме е излъгал, но все пак като не ми се е случило лично на мен не мога да кажа че е така на 100% :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз четох по другите форуми, че има срок 2год. и после май само глоба към 200лв и после продалжавам да плащам данъци от датата на рег. без да ми търсят за изминалите години. Но ще видим събирам още мнения и след нова година ще ходя да я регистрирам евентуално. А в отговор на колегата дето ме пита защо не съм я регистрирал досега е че всички мой познати не си регистрират колите за да не плащат данъци(когато питах за мойта ми казаха ка 250лв в общината). Досега винаги сам бил изряден с всичко свързано с колата, но след покупката на последната ми кола просто ми писна да плащам безумни данъци и да не получавам едно нищо насреща, в същото време постоянно да плащам за ремонти и т.н. Може би някой ще кажат че заради такива като мен са не се оправят пътища и т.н Преди и аз мислех така, ама ми писна всички селяни(не става дума за истинските тудолюбиви селяни) който идват в София карат си мрасните трошки дето просто не знам кой и с какъв акъл им дава год.тех.преглед(Тук е мястото да споделя че освен данъка друго всичко ми е напълно изрядно), изкарват парите си в София, обаче си плащат данъците по родните места. И какво се получава идват чупят, цапат и т.н. и после не плащат нито лев в столицата. Е аз ли да им плащам на тях и на крадливите политици дето 1лев не влагат, а само прибират в джобовете. Така и аз реших и поради ред други приничи да не плащат данък за колата, при условие че ми взимат данък върху изкараните от мен пари а после пък и данък за това че имам съм си купил кола със същите тези пари.Нали затова направиха винетките(аз имам въпреки че излизам от Сф 2пъти в годината) и казаха че като въведът винетките данъка ще отпадне... И кво пак си го има хем винетки хем данък. За съжаление ме гризе съвеста и не искам да ощетявам родния си град и затова пак искам да плащам напук на всички селчовци дето ни съсипаха столицата. Извинявам се ако някой се е разпознал и се е обидил, но знам че всички мой познати от големите градове който патят мислят като мен или почти като мен.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук е мястото да споделя че освен данъка друго всичко ми е напълно изрядно

 

Нищо лично , ама и прегледа на колата ли е радовен ?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tц, ако това за двете години е вярно- глобата е валидна единствено ако отидеш преди да изтекат.

След като минат и тогава регистрираш колата глоба няма (лично не виждам голяма логика, което в страната на абсурдите значи, че е напълно възможно :mhihi: )

Досега винаги сам бил изряден с всичко свързано с колата, но след покупката на последната ми кола просто ми писна да плащам безумни данъци и да не получавам едно нищо насреща, в същото време постоянно да плащам за ремонти и т.н.

....Така и аз реших и поради ред други приничи да не плащат данък за колата, при условие че ми взимат данък върху изкараните от мен пари а после пък и данък за това че имам съм си купил кола със същите тези пари.Нали затова направиха винетките(аз имам въпреки че излизам от Сф 2пъти в годината) и казаха че като въведът винетките данъка ще отпадне... И кво пак си го има хем винетки хем данък. За съжаление ме гризе съвеста и не искам да ощетявам родния си град и затова пак искам да плащам напук на всички селчовци дето ни съсипаха столицата.

По тая тема, не знам от къде идва тая масова заблуда, че парите от данъците са предназначени за ремонти на улици и пълнене на дупки.

До някъде сам си си отговорил- данък МПС не е пътен данък (който е заместен от винетките); Тва е просто данък собственост, т.е. плащаш пари за това, че притежаваш автомобил, който както вече спомена- с пари, за които плащаш данък, че печелиш. Един вид- изкарваш по 1500лв на месец, от тях ти одържат да речем 200, купуваш си кола за 1000 и пак плащаш за дето я притежаваш, примерно 300, накрая излиза, че с 1500лв си купуваш кола за 1000 и излизаш на нула :mhihi:

 

Извинявам се ако някой се е разпознал и се е обидил, но знам че всички мой познати от големите градове който патят мислят като мен или почти като мен.

 

Аз лично напълно споделям вижданията ти, и не става дума само за автомобилите а изобщо. Нямам нищо против хората от където и да са, има доста свястни граждани, както и доста тъпанари както и обратното- имам доста приятели от село, в доста отношения са по-хора от "нас" но не ме кефи идеята аз да си цакам като поп по няколко стотачки всяка година а "той" да се води по лична карта от с. Любен Каравелово и да претендира за същите права и облаги без да е допринесъл за града с нищо и в същото време да се оплаква че еди кво си било не както трябва :)

 

П.С. Нямам нищо против данъците и плащането им.. Ясно ми е, че се затваряме в един омагьосан кръг и ние като не платим няма пари в бюджета, поради което града запада, и понеже запада не виждаме смисъл да плащаме и т.н. :mhihi:

Просто данъчната ни система е пълен блъф, не може да работи на принципа "има скъпа/мощна кола, значи има пари за даване", в същото време единственото облекчение е за коли до някакви си смешни киловати и катализатор, ама какъв е той катализатор и изобщо има ли нещо в него все тая, а една чисто нова кола дето е правена с идеята да е екологична е без значение дали ще отделя нулеви вредни емисии или ще пуши като малка фабрика.

Ако един ден го направят като в нормалните страни- с облекчение за по-екологичните коли, за коли на пропан-бутан/метан, с опция да си ъпгрейднеш старата кола с нов катализатор и т.н. с кеф бих отишъл да си платя.

Редактирано от Владко

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прегледа не е никъв проблем се мине без бележка за платен данък! :wave:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече 5години сис минавам на преглед като самия преглед не се различава по нищо от на тези който са си платили данъка, даже искам да отбележа че и никога не съм плащал и лев повече от нормалната цена за преглед за да ми мине колата на преглед. Минавам си както му е реда само като ме питат за белешката за платен данък казвам че съм я забравил вкъщи и тва е било всеки път и все на различни места.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никога не са ме питали за бележка от данъчното при ТП

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен всеки път ме питат за бележка за платен данък и са ми казвали,че ако няма бележка за платен данък не могат да ме пуснат да мина преглед.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само данъка за колата а и прегледа на газовата-ако има монтирана такава.А и на мен всеки път ми търсят тези неща и няма минаване метър.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че доста се отклонихте от конкретния въпрос който е задал колегата и понеже и аз индиректно имам подобен казус ми е интересно найстина имали начин да стане това било то и само с плащане на глобата.

P.S. а иначе за ГТП е необходим и данъка и преглед на газовата,но за момента сее минава ейта така :th_up: но в най скоро време няма да става.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×