Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
t_g_stoev

ВНИМАВАЙТЕ +35989145 запомнете номера и не си вдигайте телефона

Recommended Posts

Колеги копирам си темата която току що пуснах в друг форум.Моля МОДовете да обърнат внимание и да направят темата важна по възможност. Цитат от другият форум............Колеги,моля за внимание на поредните български измами.Днес ми се обаждат от номер +35989145 и млада жена ми казва че разговора е напълно безплатен за мен.Тоест това е поредната телевизионна игра по НОВА телевизия.За порядъка от 5-6 мин се оказа че разговора ще ми струва 62лв.Като се има напредвид че е входящо обаждане, и зададените ми въпроси ми се сториха много лесни и затова и прекъснах разговора,но удоволствието ми струва 62лв.В последствие се оказа че майката на мой познат която също била подведена дължи 150 лв ,от същият телефонен номер.Утре ще пусна жалба към мобилният оператор ГЛОБУЛ макар че жалбата ще остане глас в пустинята.Най-интересното е че в рекламата по НОВА се казва за безплатен смс,което е пълна измама.Умолявам МОДовете да направят темата важна ,тъй като нямам желание някой колега да бъде прецакан по същият начин. И КОЛЕГИ МОЛЯ ВНИМАВАЙТЕ +35989145 запомнете номера и не си вдигайте телефона.Пуснах вече жалба и в Господари на ефира ,нека спрем поредните измами на българският народ. :surrender: Ако имате колеги регистрация и в други форуми моля да я постнете там,за да знаят колегите за кво става дума.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой е получавал такива смс-и и после е пратил и сега го тормозят,да прати смс на 145 с текст STOP,който е безплатен...Мен ми пратиха такъв смс на служебния телефон и ми стана чудно защо...Аз работя в един от телекомите и по-принцип не мога да участвам в такива игри и наш оператор ми каза за това.Сега ако ви тормозят просто пратете този смс..Аз след него не получих нито един :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колеги че направихте темата важна.Колкото до смс-сите аз не съм им пращал макар че до сега сами пращали над 1000.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За нищо колега :th_up: То май ние трябва да ти благодарим за това, че сподели информацията която имаш.Със сигурност ще спаси някои от измамниците. Трябва да се пази ме от такива шмекери :newsm69:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Те мене ме набутаха с 37лв даже ми спряха картата на глобул щото съм с 30лв лимит! Мама им убита :wall:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мобилните оператори заблуждават хората, че всичко е напълно безплатно

 

Новата игра “Стани милионер” се оказа поредната измама, тъй като начинът, по който се набират участниците, е свързан с умишлено подвеждане и заблуждение. Мобилните оператори изрично уверяват абонатите си, че всичко е напълно безплатно, а това далеч не е така. Схемата е следната – операторът се обажда и предлага да се отговори на няколко въпроса. Всеки отговор обаче ви взима от сметката по 2,40 лв.. Така без да разберете сте надхвърлили лимита си и ви спират изходящите обаждания, пише в. “Всеки ден”.

 

В Комисията за защита на потребителите вече са подадени няколко жалби срещу играта “Стани милионер”. Хората се оплакват от мобилните оператори, които ги заблуждават с цел да има взимат парите. Пълна заблуда е, че всичко е напълно безплатно. Всеки отговор се таксува по 2.40 лв.

 

 

Начало » Бизнес » КЗП проверява играта "Стани милионер" по сигнали за измама

КЗП проверява играта "Стани милионер" по сигнали за измама

 

 

В Комисията за защита на потребителите (КЗП) за няколко дни са постъпили над 20 сигнала във връзка с играта "Стани милионер”, организирана от "Ню Геймс” ООД, съобщиха от комисията.

 

 

 

Играта се разпространява чрез трите мобилни оператора. Абонатите получават есемеси или позвънявания от номера 145 и 1455, с които ги приканват да се включат в играта, като биват информирани, че участието е безплатно. Същата реклама тече и по някои телевизионни канали.

 

 

 

По думите на потърпевшите, подали сигнали, когато се обадят на номера, оператор се обажда и им предлага да отговорят на поредица от въпроси, като ги уверява, че това няма да им струва нищо.

 

 

 

Всеки отговор обаче изисква натискане на бутони 1 или 2, а всяко натискане се таксува по 2.40 лв., което обаче не се съобщава на потребителите. След приключване на разговора, абонатите получават съобщение, че изходящите им обаждания са ограничени, тъй като са надхвърлили лимита си.

 

 

 

КЗП е образувала производство по разглеждане на всички получени до момента сигнали и експерти на комисията установяват фактическите обстоятелства по случая.

 

 

 

Предупреждение, че желаещите да участват в играта са подведени, се разпространява и във Фейсбук. Според съобщенията, които участниците в мрежата си разменят, най-добре е хората да не отговарят на призивите да се обадят, защото ако го направят, без да се усетят, са влезли "вътре" с 20-25 лева.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имало е случаи в които по 3 пъти на ден получава СМС от 145 на Глобулския с прикани да участвам. Нито веднъж не съм отговорил, но тормоза продължава.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам колеги всички имате фейсбук. Там доста ужилени има и темата продължава да става все по голям и по голяма.В крайна сметка трябва да се организираме всички и да подкрепим идеята подобен род измами да се спрат един път за винаги в българия.То само това да беше в българия ,щях да си свиркам.Лошото е че и българските мобилни оператори лесно излизат от кашата с оправдания ,макар че те са заедно с тях.Възможно ли е мобилен номер +35989145 да излиза че никой оператор не знае от къде идва номера при условие че е български и то от мобилен оператор.Факта че хората са доста в българия измамени ,говори че се извършва НЕ законна дейност,то да съм само аз щях и да почерпя ,но тук говорим за хиляди.Доста хора са пуснали жалби до Господари на ефира(както и аз самият) и в предаването добро утро по БТВ.Лично аз възнамерявам да търся възможност ,по всякакъв начин,то поне ако не получим възмездие ,поне други да не се подмамят както нас.В крайна сметка разбрах че имам повод да почерпя тъй като мойте 62 лв са капка в морето ,като се има напредвид че хората плащат по 200-300лв.Надявам се този път българското общество да се размърда и да покажем че и ние можем да си защитим интересите.Цялата тази агитация не я правя за мойте 62лв,а за всички други който могат да бъдат като мен и хилядите други в българия.

Редактирано от t_g_stoev

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поредната измамна игра която се чуди как да бръкне :newsm69: доста надълбоко в джоба на данакоплатеца.Баща ми така преди можеше да изгори с доста голяма сметка за телефон от предната такава игра дето я водеше Ники Кънчев.Аз също получавам sms -и от тях които даже не си правя труда да чета,а направо трия.ЗА ТОВА НЕ ЗВЪНКАЙТЕ ИЛИ НЕ ПРАЩАЙТЕ SMS НА +35989145 :no_no_no:

Редактирано от cross

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Просто колеги,излиза че в българия нямаме закони за такива издевателства над българският народ.То не бяха игри измамни, не бяха пирамиди,не бяха жалби до къде ли не за това че българският частен работодател не плаща заплатите на работниците си.Страшното е че на когото и да се оплачеш просто шанса ти да си вземеш това което ти се полага е минимален.Най интересното е че преди няколко дена гледах по БТВ оплакване от частен работодател който бил против това да се дигне минималната работна заплата ,поради факта че бил малка фирма и не можел да си позволи да плаща по високи заплати на камериерките си.Ами като не можеш грабваш метлата и започваш сам да метеш.... такива са правилата в българия и трябва по някъв начин ние да се заинтересуваме на къде отиват нещата ,не само за нас ами и за нашите деца.Айде че взех доста да се отклонявам от темата ,ама то всичко е навързано последователно.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Редовно ми се обаждат - редовно ги псувам.. :angry: :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а аз редовно псувам разни измекяри дето ми обясняват как трабва да си платя на глобул неустойката която ми начислиха след като изрично писменно с едно месечно предизвестие им заявих че не искам договора ми да бъде подновен автоматично.

 

така че колеги вместо да роптаете по форумите просто сменете оператора !!

 

СТИГА ВИЗАНТИЙСКИ НОМЕРА !!!!

ЗА БОГА БРАТЯ НЕ ПЪЛНЕТЕ ГУШИТЕ НА СКАПАНИТЕ ГЪРЦИ ОТ ГЛОБУЛ !!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×