Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

pokepa

Потребители
 • Мнения

  438
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от pokepa

 1. Здравейте, колеги. Преди няколко дни разглобих шофьорската врата и ето как е избушен говорителя, оригинален в Корса Б: Това пише отзад на говорителя като параметри: 4 ома Ето и размерите на говорителя: 15,5 см на 5 см: От къде мога да си купя нови подобни на добра цена?
 2. Днес ми се появи странен проблем с плафона в купето на корсата. От доста време съм с такава светодиодна крушка с 16 smd светодиода: и днес вечерта крушката свети нормално при отворена врата или пуснат плафон от бутона за включване на светлините, но при затворена врата свети наполовина по-слабо (все едно й се подава 6 волта ток) Това се случва и при запален двигател в движение, и на място при изключено запалване. Някой има ли на представа защо се случва това?
 3. Мой приятел си купи OP COM кабел за 16-пинова диагностична букса на Опел. Има си и софтуер към кабела. Питането ми е от къде може да намерим секюрити кода, четирицифрен е. Неговата кола е Опел Вектра Б 2.0 дизел 101 коня.
 4. От миналата зима забелязах, че когато околната температура е ниска под 6 градуса и двигателя е студен, когато запаля и няма никакви тихи обороти, а трябва да държа педала на газта леко натиснат, в противен случай започва да тресе двигателя и да се мъчи да загасне мотора. Така е 2 минути, след което тихите обороти вече се появяват и двигателя работи нормално. При топъл двигател и студено време със същата околна температура под 6 градуса, проблеми няма. На бензин го прави това. Какъв може да е проблема? Някакъв температурен датчик ли, който следи за температурата на входящия въздух и околната температура? Корсата е моноинжекция 1200 кубика 8 клапана, бензин-газ.
 5. Проблема все още го има. Бях доскоро със сулфидната крушка с нажежаема жичка 10 ватовата, но акумулатора ми падна веднъж докрай (чисто нов акумулатор на 45 дни). Заредих акумулатора, мерих и се оказа утечка от плафона. Махнах крушката и утечката изчезна. В момента карам без крушка в плафона. Иска ми се компетентен съвет къде и какво да разглобя, за да оправя проблема, а не да откривам сам топлата вода. При теб развитие има ли?
 6. Както бях писал, още тогава демонтирах жилото, смазах го изцяло с двигателно масло, и пак си го монтирах. Доста лесно беше, за 10-тина минути, както ти ми каза.
 7. Как да я отворя?

  Задължително да проверите за утечка и как зарежда алтернатора. Моят акумулатор на месец и половина чисто нов и падна от раз, като колата не беше карана 2-3 дни. Оказа се утечка. След отстраняването на утечката всичко си е наред. От автоключари зная, че отключването на автомобил струва като пари в диапазона 80-120 лева в зависимост колко сложно е отключването на конкретния автомобил.
 8. Здравей, колега. Охладителната система на Корсата ти се обезвъздушава сама. Като си спрял на място оставяш отворен разширителния съд, в който наливаш антифриза и двигателя като поработи нивото на охладителната течност ще спадне. Доливаш пак до средата, чакаш още няколко минути, и когато спре да пада нивото, значи е обезвъздушена. Перката при моята 1.2 моно Корса Б без климатик се включва на 102 градуса по показанията на уреда на таблото. Това е малко преди да стигне последната чертичка преди червената зона на уреда ти за температурата. Когато стрелката ти показва средата на уреда, там са 95 градуса и това е работната температура на колата ти. Дори и 98 градуса да покаже, пак не се включва перката. Чак като подмине 100-те градуса (103 градуса точно) се включва перката на максимална степен и върти, докато уреда не покаже 98 градуса, след което перката спира да върти.
 9. От страната към скоростната кутия знам какъв е захвата на жилото към планката от скоростната кутия. Но от страната на педала не знаех какъв е захвата. Другия уикенд ще го видя как е, ще го сваля и ще го смажа. Ти каква смазка ползва, за да смажеш жилото? Машинно масло ли?
 10. Вчера следобяд акумулаторът на корсата паднал до такава степен, че мултиметъра показваше 7,55 волта. Акумулаторът е чисто нов, в гаранция, купен преди месец и половина. Подадоха ми ток с кабели, запалих от раз, карах 30-тина минути, взех зарядно за акумулатори от един приятел, карах пак 30 минути. Палих 2 пъти и си върти и пали нормално. Свалих акумулатора и го заредих вкъщи на терасата 8 часа, после 1 час изключен, после 3 часа зареждане, пак 1 час изключен, и накрая още 4 часа зареждане. Акумулаторът се зареди напълно и 2 часа след откачане от зарядното показваше 13,08 волта на клемите на акумулатора. Монтирах го в корсата, закачих плюсовата клема и реших да замеря консумацията на минусовата клема и маса чрез мултиметъра. Уреда ми отчете 250 милиампера консумация в покой без никакви консуматори (радиото предварително го бях извадил). Има утечка и то сериозна, при допустима консумация в покой не повече от 30 милиампера, и то ако колата има аларма, пък аз нямам аларма. Извадих бушон номер 1 и о чудо - консумацията изчезна и уреда показва 0.00 милиампера. Според упътването, бушонъ е: 1. Предпазител 20А - Терминал 30 - Аварийни светлини - Плафон на купето, преден - Плафон на купето, заден - Плафон на багажника - Захранване на диагностичния куплунг - DID/TID - Радио - Клаксон - Инсталация за мобилен телефон Терминал 30 не зная кое е и какво е. Аварийните наистина не работят без бушона. Плафонът на купето - преден, също не работи. Заден плафон на купето нямам. Плафон в багажника нямам. ТИД и ДИД дисплея също не работи без бушона. Радиото казах че съм го свалил предварително, за да го елиминирам като евентуална причина за утечката. Клаксонът забравих да го пробвам дали функционира без бушона. Инсталация за мобилен телефон нямам. Та, въпроса е, къде да търся утечката и как в гореизброените неща. Дълбоко ме съмнява, че е плафона, защото преди време имах проблеми с него. Утре ще махна крушката му, за да видя дали утечката ще я има или ще изчезне.
 11. Открих проблема - в плафона е. Винаги има 12 волта на двете пластини в плафона (при свалена крушка), без значение дали плафона е пуснат или изгасен. Сега както ми беше казал колегата sokol1, ще видя кабелите при бутона на шофьорската врата в краката на шофьора. Най-вероятно там замасява незаконно.
 12. Проблем с чистачките

  Колежке, аз забравих да те посъветвам да пробваш с друго реле, но аз пробвах с друго реле и проблема си остана същия, за това бях сигурен че проблема ти е като на мен в оста на моторчето на чистачките.
 13. Колега, я кажи лесно ли се сваля жилото на съединителя, че и моето преди време скърцаше. Пръсках с ВД40 и спря да скърца, но ми се иска да го сваля и да го смажа. Ти с какво го смаза твоето жило?
 14. Corsa B 1997 г. не пали

  Колега, тази четириизводна Бобина се нарича DIS модул или Блок-Бобина. Моята корса 1.2 е със същата. Има една букса, която влиза в Блок-бобината, провери я дали контактува добре. Нещо по кабелите или е проблема, или Блок-бобината е сдала багажа. Провери ли си всички бушони, които отговарят за електроподаването на захранване към свещите?
 15. Газ за 1.2 45 коня C12NZ

  Слагай смело газова и започвай да караш с евтино гориво. Аз вече две години съм с газова уредба на моята корса X12SZ 1.2 45 коня и съм много доволен от евтиното придвижване с корсата. Разход на газ ми дава градско във Варна 12 литра, извънградско 7 литра. При двугодишното ми експлоатиране с газова уредба, никога не ми е надвишавала разхода от 12 литра на 100 км градско във Варна. По магистралата я бях засичал 1-2 пъти със 120 км в час и изхарчи към 8-8,5 литра, но тази скорост й е множко на корсичката. Най-добре си върви с 90-100 км в час.
 16. Кой във Варна се занимава с качествено поставяне на автостъкла, също и да продава автостъкла. За корсата ми 1996 г. триврата ми трябва някой да ми продаде и монтира задно дясно стъкло.
 17. Radio Philips Car400

  Здравей, колега. И аз съм с Филипс Кар 400 на моята корсичка. Баланса (само ляв канал или само десен канал) се прави като издърпаш врътката за увеличение и намаление на радиото към теб, и после я въртиш наляво или надясно. А за само предни колони или само десни да свирят, има едно от малките врътки, което е прибрано навътре. Натискаш го да изскочи, и от него правиш това регулиране. Поздрави!
 18. НАРЕДБА No Н-3 от 18.02.2013 г.

  Онзи ден един приятел е ходил в КАТ-Варна за смяна на талона. Опашка, чакане, моткане... Много хора, всичко е ставало бързо, но просто катаджийте много са се моткали. Даже не са гледали има ли газова или няма. Само документално, сверка на номера, вдигнали капака за малко и това било. И като пари 22 лева взели...
 19. НАРЕДБА No Н-3 от 18.02.2013 г.

  Значи всичко е спокойно за момента, нищо няма да сменяме.
 20. НАРЕДБА No Н-3 от 18.02.2013 г.

  И аз от два дни научих от moreto.net и от телевизията за тази новина. И сега, по последни данни, ще се сменя ли талона, няма ли да се сменя. Никой нищо не знае и не казва. Защото ако трябва да се сменя, да ходя до КАТ-Варна и да действам. Willy, ти какво научи от КАТ-Варна?
 21. Днес извърших манипулацията по смяна на маслото в ръчната скоростна кутия на корсата ми и ще опиша процедурата. Снимки нямам, тъй като бях доста омазан в масло и нямаше как да снимам. Първо бях приготвил всички необходими неща, а именно: Масло ОПЕЛ GM за ръчна скоростна кутия, 2 бутилки по 1 литър на цена от 20 лв литъра; гарнитура за капачето отдолу на скоростната кутия, марка Топран на цена от 5 лева; фуния с маркуче за наливане на новото масло, саморъчно направена от бутилка от кока кола и маркуче; изрязана по вертикала 11 литрова бутилка от минерална вода. Първо спрях колата над един канал за обществено ползване във Варна. После започнах с ключ 11 да развивам едно по едно болтчетата на капачето отдолу на скоростната кутия. Подложих срязаната 11 литрова бутилка отдолу за да капе/тече старото масло в нея и я придържах с едната ръка. С другата ръка едно по едно разхлабих всичките 10 болтчета. Маслото започна да тече. След 20-тина минути спря да тече и започна леко да капе само. Отвих изцяло 10-те болтчета и махнах капачето на скоростната кутия. Старателно почистих остатъците от старата гарнитура по капачето, която беше оригинална GM. Почистих и остатъците от гарнитура и от скоростната кутия. С тоалетна хартия избърсах и обезмаслих всичко. След това сложих новата гарнитура, капачето, и завих 10-те болтчета, като ги стегнах на кръст малко по малко. Това беше работата в канала под колата. След това в двигателния отсег махнах пластмасовата капачка на отдушника на скоростната кутия, който се намира върху избирача на скоростите. С ключ 17 отвих болта, който служи за наливане на новото масло в скоростната кутия. Ползвайки фунийката с маркуче налях първо 1 литър масло, а после още 600 мл от втората бутилка. Завих и затегнах болта, сложих пластмасовата капачка на отдушника на скоростната кутия. Запалих и тествах, всички скорости си се включват нормално както преди. До късата полуоска има пробка на скоростната кутия, която се развива с ключ 13 и служи за проверка на маслото в скоростната кутия. Аз не успях да я развия за момента. По спецификация дават да наливаш масло, докато протече от пробката. Старото масло, което източих беше с червен цвят и около 1200-1300 мл като количество. Новото също е червено. Колеги препоръчват на всеки 80 хил. км да се подменя маслото в скоростната кутия за да се включват лесно предавките и през зимата. Аз никога не съм имал проблеми с превключването на скоростите, просто не знаех какво е състоянието на маслото, има ли го или го няма и за това извърших тази манипулация.
 22. И си долей спирачна течност в казанчето, за да не ти присветва лампата.
 23. Проблема с плафона днес пак се появи. Сега ходих и замерих напрежението. При изключен плафон идват 6,55 волта на крачетата на ЛЕД крушката в резултат на което тя свети (не с пълната си яркост, а малко по-слабичко свети). Когато махна крушката и замеря пластините в плафона, напрежението е 12,52 волта. Когато включа плафона да свети, тогава на крачетата на ЛЕД крушката идват 12,52 волта. Когато махна ЛЕД крушката и замеря пластините на плафона, напрежението пак е 12,52 волта. Махнах ЛЕД крушката и сложих нормалната сулфидна 10-ватова крушка с нажежаема жичка. При изключен плафон на крачетата на крушката идва напрежение 0,08 волта. Когато пусна плафона напрежението е 12,19 волта. Според мен не е нормално при изключен плафон да има напрежение 12,52 волта на пластините на плафона. Реално +12 волта ходят до там, но маса не трябва да има и мултиметъра трябва да показва 0,00 волта напрежение. Какво мислят колегите по този странен чуден проблем? Послепис: Пробвах и с ЛЕД крушка, на чиито крачета съм запоил 1 килоом съпротивление - същата работа, пак ЛЕД крушката си свети при изгасен плафон.
 24. На 28.09.2013г от 17:30 часа, с уникална празнична програма ще бъде отбелязан 9-тия рожден ден на Картинг Писта Варна. Очаква ни много адреналин , скорост и невероятно шоу от най – добрите стънтари и дрифтари в България. Линк: http://www.varnakarting.com/ Вход 3 лева, като срещу това получавате правото на 2 обиколки с картинг. Аз ще ходя и мисля ще е яко с дрифтовете на Киро-косата и Галин Петров със зеленото Е30 ДРИФТ КАР
×