Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

willy

Мод
 • Мнения

  3845
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от willy

 1. Вижте на какво се натъкнах докато ровичках в нета Има доста полезни неща на pdf формат. Поздрави Източник : www.astraownersclub.com '
 2. Предлагам линк за всички които използват браузера Mozilla Firefox и имат проблем с правописа или искат да не допускат грешки. Много е удобен и лек за ползване.
 3. Готова е новата партида клубни стикери за стъкло.Налични са от двата вида цветни и черно - бели. Стикерите са изработени от още по качествени материали . като самия стикер е залепен върху PVC подложка , а не върху хартиена. Специално на цветните на прозрачната част ръбовете почти не се забелязват. Цената за един брой е 1 лв. независимо от вида. Ето как изглеждат : BLACK EDITION COLOR EDITION </a> Поръчката става като изпратите ЛС на колегата STAFOсъдържащо : двете ви имена ;населено място ;точен адрес (ако е до врата)телефон за връзка и броя и вида на стикерите който желаете да получите.Изпращането става по Еконт чрез наложен платеж - стойността на стикерите които сте поръчали и доставка за ваша сметка. За да е по малка сумата за доставка може да се пуснат до офис на Еконт който е наблизо до вас , ако е така посочете точно до кой(на кой адрес се намира). За колегите от Варна могат да минат през сервиза му да си вземат или на срещите да се обърнат към него или мен. Може да комбинирате заявка за стикери със заявка на тениски с логото на клуба за да спестите от към разход за куриер. <a href="http://www.opelclub-bg.net/forum/index.php?showtopic=10760" target="_blank" title="Click Me"> За да са по малки разходите за получаване е добре да се обединят поръчките за едно населено място , където има ситимодове разпространението ще стане чрез тях.
 4. Наскоро изрових папката със всички документи и книжки които ми дадоха с комбито и открих упътването за употреба за фабрично монтиранато CD DELCO CDR 500 и реших да го сканирам и споделя с вас. Има го на няколко езика , но избрах английския като по разпространен и разбираем ,ако някой има нужда от друг език да пише ще му го сканирам и пусна .
 5. Доста често се дискутира темата за махането на катализатора и заместването му с резонаторно гърне.Надявам се тази статия да е ви е от полза и да даде отговор на повечето въпроси. Предназначението на резонаторът е да пропуска безпрепятствено изгорелите газове, а пък да отразява ударната вълна като в огледало и да я върне обратно към двигателя. Отразената ударна вълна достигайки затворения изпускателен клапан, се отразява и от него. Ако дължината на тръбата до резонатора се подбере по такъв начин, че отразяването от клапана да стане непосредствено преди отварянето му, то скокът на разреждане (вакуума) последващ след ударната вълна, ще изсмуче изгорелите газове от горивната камера и ще подобри продухването на цилиндъра. В случай, че двигателя работи с оборотите на резонанса, в изпускателната тръба се получава стояща вълна с разреждане /вакуум/ при изпускателния клапан. Работата е в това, че описания процес наречен резонанс, възниква само при определени обороти на двигателя. Спортистите често използват това явление. За всеки цилиндър на двигателя, те поставят отделна изпускателна тръба с определена дължина. Ролята на отражател може да се изпълнява и от заварена на определено разстояние от изпускателния клапан шайба. При резонанс не се допускат резки огъвки на тръбите, тъй- като в огъвките, ударната вълна се разсейва и се появяват паразитни отражения. Трябва да се отбележи, че процесът резонанс се използва при автомобилите без катализатор. Катализаторът работи добре, когато е прогрят добре. Затова той се поставя възможно най-близо до двигателя и разполагането на резонансни изпускателни тръби е невъзможно. Известно е, че автомобилите с катализатор имат намалена мощност. Резонансът има максимален ефект, когато всеки цилиндър е с изпускателна тръба и резонатор. Неправилното поставяне на резонатор води до запазвавне на статуквото, че генерацията (гърнета, изпускателни тръби и др.) отнемат около 10% от мощността на двигателя. Източник : www.emk-33.com
 6. Според мен няма друг начин без да повредиш ламарината .
 7. Доработки по X20XEV

  Маховика на C20ne е около 7 кг а не 4 . Лично аз се отказах от подмяната на маховика макар че имам на разположение комплект. Лекия не е подходящ за всекидневна употреба. Става ако си олекотил купето и си разкарал климатика и хидравликата. От колеги направили тази подмяна знам че колата развърта много бързо на 1 и 2 ра , но на 3 та губят от коли които сабили преди с тежкия. Започват и проблеми с гаснене на мотора след спиране на кръстовище например. Някой се оплактав и от липса на сцепление на съединителя - казват че съединителя бил за по малко въртящ момент или за по лека кола. Това не съм го проверавал дали е така. Връщайки се назад във времето - първите XE та са с по леки маховици а по късните са с по тежки. Обяснението е че се налага заради добавянето на климатик хидравлика а и колите стават по тежки.
 8. Доработки по X20XEV

  относно инжекторите X20XEV е с най големите от атмосферните двигатели : 18E yellows 0 280 150 205 170cc/min@2.5 bar 20SEH yellows 0 280 150 725 170cc/min@2.5 bar XE creams 0 280 150 744 214cc/min@2.5 bar XE blues 0 280 150 427 241cc/min@3.0 bar LET yellows 0 280 150 420 304cc/min@3.0 bar Bosch reds 0 280 150 431 359cc/min@3.0 bar Ecotec reds 90 501 588 245cc/min@3.0 bar C25XE 0 280 150 428 196cc/min@3.0 bar Относно колектора : ако почетеш малко теория ще ти стане ясно че всчкакви свободни съчинения по темата без необходимите изчисления не изкарават максимума. На лекса тръбите са с друг диаметър доста по голям от този на XE и направен а глажа на X2OXEV която няма много общо с тази на XE. справка как се пресмята тук : Лекс се намира макар и по трудно за около 100 евра и малко нагоре .Моя ми стъпа на 130 с транспорта нов е почти 500 . Иска се чакане. Август месец се продаде един в eBay за 100 евара. Така че не е енвъзможно Другия вариант е да ти направят в БГ . Тази фирма е правила за X20XEV за колега от форума. Валовете на 500 мили ги взех за 100 паунда но чаках 2 години да случа защото са редки Това с подгрева че го няма на C20XE не значи че е по добре това което ти споделих е от личен опит . Да ти си минал с най лекия вариант да раздвижиш колата от тук нататък няма как да стане без повече пари. За числата на кутията :
 9. Доработки по X20XEV

  Най добре е да прочетеш темата за колаата ми Маховик не ти трябва да сменяш. Може да сложиш валове от X20XER но са цифра за разлика от C18XE , но пък са по добри. Махането на подграва на дросела е грешка според мен . С него върви по добре и гори по малко. Дюзите защо си ги сменял? Оригиналните са по големи. EGR ням как да го махнеш софтуерно освен ако не сложиш Simtec 56. (справка виж ми темата) ако искаш още като Мечо пук си вземи Лексмоул изпускател оригинален. Повярвай ми няма нищо общо като вървеж в сравнение с такъв от C20XE. Карал съм с двата. Ако искаш още слагаш дросели и преработваш главата. Но пък се отдалечаваш от всекидневната употреба. Предполагам че си я видял но все пак Ако имаш конкретни въпроси защо и как питай Поздрави!
 10. Ежеседмична среща на форума през летния сезон се провежда на Паркинга между Пикадили "Младост" и Mr. Bricolage от 20:00 часа
 11. X20XEV не пали, няма искра

  Това че споделяш инфото е супер. Всеизвестен е факта че на Сименс компютрите си искат техните датчици и не понасят другите , Ако изобщо заработи с някой различен от Сименс е за определен период от време и после сгъва. Поздрави!
 12. Полезна информация за джанти

  Би трябвало да нямаш проблем с пасването на тези джанти. Единствено трябва да си вземеш преходни втулки за централния отвор.
 13. Opel Omega B X20XEV Проблем !

  Здравей, ако разбирам правилно колата прекъсва на газ само? Ако е така ходил ли си при газаджия? Това прекъсване може да е от заминали дюзи или мембрана на редуктора.
 14. Проблеми със спирачни дискове

  Ако не си сменял спирачна течност и маркучи го направи. Както профилактика на спирачните апарати за които колегите пишат. Освен да задържат по някаква причина цилиндърчетата не виждам какво друго може да ги криви. Кривите дискове може да ги занесеш на стругар да ти ги пристърже и пак да ги ползваш.
 15. тракане на скорост без газ

  Здравей! трудно е по описание само да се намери проблема. От кой град си за да ти препоръчаме сервиз? Поздрави!
 16. слаби спирачки

  Здрасти! Да започнем със стандартните въпроси : - Сменял ли си спирачни маркучи? - Сменял ли си спирачна течност? Не знам дали знаеш маркучите са с дот ( пише кога са произведени) и се сменят на всеки 4 години, а спирачна течност на всеки 2 години. С кой мотор е Зафирата?
 17. Търся ръководство за PHILIPS CCR600 ?

  Pdf на английски
 18. Астра G 205/60/15 х 6J ?

  Напълно е възможно да се качи заради по голямата тежест на гумата на размера който си избрал.
 19. Астра G 205/60/15 х 6J ?

  Може друг е въпроса дали няма да дойдат високи и от там да се люлее повече.
 20. И така вече месец Май и е време да преминем към Лятното място за срещи. От тази неделя 10.05.2015 ще сме на Паркинга между Пикадили "Младост" и Mr. Bricolage от 20:00 часа. :flag_opel:
 21. вектра б няма ряз

  На диагностиката какви точно грешки показва?
 22. Климатик и поленов филтър

  Относно филтъра всичко зависи от пробега и дали ползваш често вентилацията. При средно 25 000 за година сменям 2 пъти филтъра на пролет и на есен. Климатика в движение ли го пусна или на място? Защото в движение определено работи на пълна мощност и охлажда по добре. Нормално е ако липсва фреон да не може да смогне макар и да не са много високи температурите в момента . Сещам се и друго : като ходя на пълна профилактика за климатика винаги свалят маската , бронята и перката разбира се и с водоструйка промиват сериозно двата радиатора - климатичния и на двигателя.Тази операция сериозно подобрява кпд то на климатика , а също и охлаждането на мотора. Поздрави!
 23. Христос възкресе!

  Во истина воскресе!
×