Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Misho75

Потребители
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Misho75

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Astra G X16SZR
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София
 1. Аербег

  Проблема е оправен, оказа са че крушката не е правила хубав контакт (затегнах малко пластинките) и сега всичко е ток. Благодаря Стаевски и приятен ден.
 2. Аербег

  Здравейте от преди няколко дни имам следния проблем. Имах проблеми с моторчето на парното и го свалях за да го смажа (наложи се да дърпам пасажерската седалка максимално назад) След като всичко събрах и дадох на контакт за да видя какво съм направил ми светна червената лампа за аербега. Реших, че проблема е дошъл от мърдането на седалката(проблем при астрите) и за това разглобих куплунгите под двете седалки и ги промих с спирт и след това ги напръсках с контакторен спрей. Свързах кабела(ауто скенер опел) за да изтрия грешката на аербега, но тя веднага се появяваше отново и така няколко пъти. Грешката която излизаше беше номер 33 (Passenger Airbag S quib Circuit High Resistance) и разбрах, че става въпрос за пасажерския аербег в таблото. Реших да прочистя и напръскам с контакторен спрей и този аербег. Свалих жабката и понеже не видях кабел да влиза в аербега го свалих и него....и какво да видя липсва кабелчето с буксата. Никъде не намерих кабел свободен.....нещо друго ми направи впечатление от лявата страна на аербега на разстояние има някакви жици и към тях вързано нещо като крушка (никога не съм я виждал да свети) Та си мисля тази кола дали не е имала някакъв проблем преди и да са шунтирали този аербег....с тази крушка и сега да се е скъсала жичката (вместо със съпротивления) Знае ли някой какво е това подобие на крушка и за какво служи....и как да си оправя грешката на аербега. Предварително ви Благодаря.
 3. Здравейте, закупих си ключ, дистанционно и транспондер от Китай. Вчера си обучих транспондера с OpelScanner, но не мога да обуча новото дистанционно. Може ли да се обучи с OpelScanner и как? Предварително Ви благодаря.
 4. Здравейте, от два дни забелязах, че не ми свети индикатора на таблото за маслото. Преди малко откачих жицата от датчика на двигателя и я дадох на маса и пак не свети. Сега гледам в you tube как разглобяват километраж, като моя и до колкото виждам индикатора на таблото е диод а не крушка. До колкото знам ако е изчислен правилно тока към диода то вероятността да изгори е почти нулева спрямо ако беше крушка. Къде да търся проблема? Предварително Ви благодаря. Промих датчика с WD40 и се оправи.
 5. покупка на EGR

  Здравейте, правих две различни платки за залъгване на егр-а но без успех. Реших да си закупя този от ebay но на въпроса дали ще стане за моята кола немеца казва, че не става. На външен вид прилича на моя и по таблицата където той я дава мисля, че е 4-я двигател от горе на долу. http://www.ebay.de/itm/AGR-VENTIL-ABGASRUC...:X:eRTM:DE:1123 Някой може ли да ми каже на 100% дали ще стане за моята астра. Предварително Ви благодаря.
 6. Здравейте, вчера си направих симулатор на EGR-а и колата стана по пъргава (колкото може да е 75кончета....трикраки ). Днес забелязах, че като и дам малко зор и светва чека и изгасва чак като изгася колата. Вървенето, като че ли не се променя. Като разгледах с кабела за грешки(там където се гледа моментната работа) за егр-а ми излиза: EGR Position Command 0% - но като подавам газ процентите мърдат EGR Position Feedback 50%- така си стои постоянно (до като грешката е present), иначе мърда при подаване на газ EGR Position Feedback 1V при подаване на газ съм го виждал да качва до 2-3 волта. Схема на симулатор на EGR Някой ползвал ли е тази схема и как са нещата при вас или дайте някаква друга схема за симулатор на EGR на x16szr. Предварително ви благодаря.
 7. NGK BCP6E?

  Здравейте колеги, преди малко си купих свещи 4 x V-Line №17 - BCP6E. Двигателя ми е x16szr карам само на газ и такива ми предложи момчето от ауто+(еднополюсни заради газта) Вече 1ч. чета в нета и никъде не видях тези свещи да ги дават за моя двигател. Моля кажете стават ли......или утре да ги сменям с други, и ако не какви да взема? Предварително Ви Благодаря.
 8. Повишен разход-EGR?

  Здравейте колеги Астрата ми е комби с X16SZR двигател на газ. Преди ми даваше извън града до около 120км. в час 8.2л-8.3л, а от известно време ми дава 8.8л-8.9л на газ.(ходил съм няколко пъти на центровки) Промяната която съм направил, е че запуших EGR-а с планка. През празниците реших да го отпуша и да видя дали ще се оправи, но забелязах, че EGR-а не работи. След малко ровичкане стигнах до извода, че проблема не е от EGR-а, а не стига напрежението от компа от краче 16В (минуса)-Autodata Питането ми е дали разхода се е покачил от затапването на клапана или от електрическият проблем (да не влиза в някакъв режим). Компютъра прави ли се или нов....изобщо има ли нужда да го правя заради това? Предварително Ви Благодаря.
 9. Свети ли ви чека?

  Здравейте колеги искам да ви попитам свети ли ви чека при запушен EGR. Преди бях запушил EGR а с едно картонче само за проба, и на газ имах едно леко придръпване и от време на време светваше и угасваше чека(не съм гледал коя е грешката) и реших да го направя както трябва. Изрязах си ламаринка и я монтирах с силикон(издържащ на температура) и се случи следното: 1.Придърпването изчезна и колата стана съвсем друга. 2.Между две и три хиляди оборота се получи по различен шум на двигателя. 3. При палене на студен двигател...след като малко загрее, светва чека и не изгасва до изгасването на двигателя - Р1405 Някъде четох, че един колега със същият двигател и запушен егр имал същия шум. Сега си мисля, че като съм бил запушил с картончето без лепила е дърпало въздух от там и за това е нямало този шум, не светеше постоянно чека, но пък придърпването го имаше. Гледам грешката Р1405 в Autodata Exhaust gas recirculation EGR valve position sensor-malfunction Wiring, EGR valve position sensor. Не знам, какво точно означава.......може ли от това да свети постоянно чека и има ли проблем като карам на газ. Предварително Ви БЛАГОДАРЯ.
 10. P1405 Linear EGR Position - Present Премерих, че липсва управляващото напрежение на релето на бензиновата помпа...и егр-а са на едно. Предварително благодаря.
 11. P1405 Linear EGR Position - Present Премерих, че липсва управляващото напрежение на релето на бензиновата помпа...и егр-а са на едно. Предварително благодаря.
 12. http://www.opelclub-bg.net/forum/index.php?showtopic=18800
 13. Здравейте, проблема ми е следния. При подаване на контакт ......липсва плюса на ЕГР-а и бензиновата помпа. При запален двигател бензиновата помпа работи без проблеми, просто липсва първоначалното 3-4 секундно бръмчене на контакт. ................ЕГР-а получава волтажа на колата, но го засича, като постоянна грешка (дори и веднага след изтриването). Къде може да е проблема? Предварително Ви благодаря.
 14. Здравейте, от известно време забелязах, че чека за грешки ми свети в повечето време. Преди светеше от време на време, карам само на газ и знам че имам една грешка на ламбда сондата но нямам проблеми с нея. Днес реших да проверя за грешки с Auto scanner OPEL и ми излиза освен грешката от преди P0170 и нова грешка P1405 Linear EGR Position - Present. Изтривам я и веднага щом запаля двигателя моментално излиза. ЕГР - а съм го почистил и пробвал с 12волта на крайните крачета (излиза и влиза без проблеми). От известно време съм го запушил с ламарина и силикон издържащ на голяма температура. Тази грешка ще ми правили проблеми на работата на двигателя и ако е да как да я премахна. Днес видях проблема, като подам контакт и меря волтажа спрямо (Е и минус на акумулатора) е 2.50В а в аутодата го дават да е волтажа на акумулатора. Като запаля колата си идва волтажа около 14.5В. До колкото видях в схемата "Е"-то демек плюса идва през бушон и релето на бензиновата помпа, а тя работи. Аз мисля, че някъде е прекъсната жицата и се държи на косъм Вие какво ще кажете? Предварително ви благодаря. МОЛЯ ТЕМАТА ДА БЪДЕ ИЗТРИТА. БЛАГОДАРЯ.
 15. Вече нагледно(придръпване)

  Колеги реших си проблема, като почистих EGR с кореселин и проблемите изчезнаха. Сега колата върви много мазно, без придръпвания и забиване на предницата а бе изобщо все едно е друга кола. Благодаря на всички и приятен ден.
×