Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Odin

Потребители
 • Мнения

  46
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Odin

 • Ранг
  нов внос
 • Рожден ден 15.08.1985

Previous Fields

 • Автомобил
  Corsa B X14XE '98

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  191395236

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София
 1. Здравей, крушки 100вата вероятно ще предизвикат доста щети по самите фарове и това е най-малкия проблем. Отделно не мисля, че са легални. 55вата са напълно достатъчни ако не са прецакани рефлекторите. Намери някой познат със силни крушки (аз примерно вече доста години карам с Nightbreaker - 17-18лв на бройка, но светят супер бяло и силно). Поздрави
 2. Въпрос за талон

  Точките ти се водят 39 ако не са ти взимали никакви досега. Общо взето и при мен ситуацията е същата - имам книжка от 2003-та година, но съм с първия талон все още и не смятам скоро да си губя времето да го сменям. Поздрави!
 3. DEKRA???

  Това е документ от преглед - не са намерени проблеми. Поздрави!
 4. Висок разход на бензин

  За мое съжаление май така се получава. Миналата седмица с друга кола направих около 70км пробег в централните части на София за около общо 3.3 часа работа на двигателя. Разходът мина 15л/100км при нормални около 10л/100 градско и около 7л/100км извънградско. Поздрави!
 5. Висок разход на бензин

  Скоро пак ще засичам разход, но чакам да стане по-студено. По груби сметки в момента ми харчи колата около 10-11л/100км. Карам в пиковите часове, но отсечката вече е по-дълга и колата има време да загрее като хората. ПС: Не карам никак пестеливо. Поздрави!
 6. А с какъв точно Осрам си ги сравнявал? Все пак те имат доста модели. Поздрави!
 7. Висок разход на бензин

  Мен ми отне почти две седмици да навъртя тези 97км, за да я засека. Карах я и в сняг и в студ И при мен протече замерването по стария и май най-сигурен начин - пълня догоре, после пак доливам догоре (дори използвах същата колонка на бензиностанцията). Явно си е нормално да гори толкова. Поздрави!
 8. Висок разход на бензин

  Благодаря за мненията, общо взето ме успокоихте подобаващо. Другия уикенд ще я видя сребърната стрела какъв раход ще ми даде до Пампорово и обратно до София - връзват се около 500км. Ще видим какъв раход ще даде общо, защото направо ми стана интересно колки ли харчи. В края на март или началото на април ще я вкарвам с бокса, за да й погледнат окачване / спирачки и явно и термостата. Естествено ако дотогава не се отчая от някакъв неземен разход. Поздрави!
 9. Висок разход на бензин

  Следващия уикенд ще пътувам малко и ще я засека как е на по-дълъг път. Мен лично този разход ми се вижда адски голям, но като се има предвид трафика и наистина късите отсечки се опитвам да се успокоя с тях. По колата не съм и поглеждал какво е за смяна. За всеобща безопасност не си я правя аз, а за моя радост нямам и къде, защото иначе щях да се занимава с нея във всеки един свободен момент. Не казвам, че я карам пестеливо, но не е като да я настъпвам стабилно. Все пак бих оценил още малко мнения! Благодаря! Поздрави!
 10. Здравейте, засякох разхода на колата по най-стария начин и се оказа 12.28литра за 97км по километраж. Уж съм с оригиналния размер гуми и би трябвало да е отчетена дистанция близка до истината. Факт е, че я карам на малки отсечки (4 - 8 км) и 90% от времето тя си е студена, но не е ли малко прекалено? Ще може ли колегите с Корси с такива двигатели да споделят малко информация? Благодаря предварително! Поздрави!
 11. Отказвам се от ксенона, не защото не светят доста по-добре, а защото като се монтират на обикновени рефлекторни фарове резултатът не е добър. Мен лично ми е писнало от разни идиотски монтирани ксенони на рефлекторни фарове, с които като се разминавам карам на спомен и т.н. Светлината в по-големия процент от случаите се разсейва и заслепява всички околни. Не искам да се превръщам и аз в такъв дразнител, а не ми се дават 500-600лева за прилични фарове и още поне 300лв за хубав биксенон и затова ще си карам на халогенките. В 95% от времето карам градско и за мометна нямам проблеми. До момента съм видял 4 коли, които да ми харесват как са направени и да не заслепяват всички останали и са с обикновени фарове. Това си е лично мое мнение, но мисля, че освен мен и другите участниците в движението трябва да виждат накъде карат. Поздрави!
 12. Моите крушки съм ги взимал от автоцентър Радиал в София (в средата на ТУ почти се намира). Добра причина за изгаряне на тези крушки освен честото вкл./изкл. са и проблемите с ел. инсталацията на колата. Аз вече тотално се отказах от ксенона и ще си продължавам с халогенни крушки - Osram Nightbreaker или дори Philips extreme power. Поздрави!
 13. Самата технология на тези крушки им позволява само толкова. Вече не мисля, че се инвестира в някаква по-сериозна разработка. Поне аз не съм засичал в последно време някакви "нови" крушки. Всичко живо мина на ксенон. Когато ги купих моите крушки дадох за тях 33лева и до момента съм доволен - изкараха една година почти и си мисля, че си струват всичките парички. Много си зависи и от карането, но съм почти сигурен, че и следващите крушки ще са такива. Поздрави!
 14. Моите вече са на 3-4 пъти повече и няма проблем засега. От много хора чух, че им личи когато ще изгарят по цвета на светлината. Но общо взето си изгарят стабилно. Мои приятели минаха на ксенон, защото груба сметка показа, че за 2 години излиза по-евтино от Osram Nightbreaker. Поздрави!
 15. Преди повече от 9 месеца си купих Nightbreaker и съм изключително доволен. За съжаление много хора около мен се оплакват от тях - къс живот (4-6 месеца) както и вече един спечелил прецакани рефлектори (неоригинални фарове на VW Polo).Ще се замисля като ми се наложи да ги сменям. Даже вече се оглеждам с какво бих могъл да ги заменя и да не е ксенон. Поздрави!
×