Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

malkiq_miti

Потребители
 • Мнения

  47
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно malkiq_miti

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Corsa B X12XE, Opel Corsa A C12NZ, Lada 2104
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. Opel Corsa B 1.4i 60

  Супер! Сега ще видиш какво е да караш икономична кола!
 2. Opel Corsa B 1.4i 60

  Да разхода е висок - безпорно. Сменяй горивния и въздушния филтър. Заедно с това маслото и масления филтър. Смени и свещите. А какви да са те - като си кажеш каква ти е колата в магазина ще ти дадат свещи като за твоята. Ще е хубаво да се проверят и кабелите на свещите. За гумите - не питах какви са - летни или зимни, а какъв размер са. За тази кола по принцип стандартния размер са 165/70 R13. По принцип по големия размер гуми увеличава разхода. А при 120км/ч тази кола няма да е в най-икономичен режим ;) Ако с тази кола гониш нисък разход ~90-100км/ч. При 120км/ч твърдо ще си над 7л - според мен
 3. Opel Corsa B 1.4i 60

  Смени ли горивния и въздушния филтър? Свещите как са? А кабелите? С каква скорост кара с този разход и колко багаж имаше? Как замери разхода? С какъв размер гуми е колата?
 4. Проблем с акумулатора

  Може да изрежете парче от вътрешна гума на товарен автомобил и то така че да обхваща акумулатора отзади леко надолу, напред леко надолу и леко в страни ляво и дясно. Аз направих така. Плюс това ще спестиш на акумулатора прекия достъп до него на сняг вода и други мръсотии през решетката. Решението е безотказно просто и евтино. Плюс това спомага за удължаване живота на акумулатора. Аз направих така. Може би и леко клемата ако се завърти при стягането.
 5. Колата загасна

  не знам каква е тази корса 1.1 моноинжекцион 98г, но сигурно е 1.0 12V. Много вероятна причина за случилото се е повреден датчик на коляновия вал.
 6. оборотомер проблем

  Вярно - за скоростта беше! Прав си!
 7. оборотомер проблем

  Моята корса - X12XE , няма ABS, има оборотомер, но честно да си кажа не знам от кой датчик идва информацията за него. ЗНам че на Астра Г данните за оборотмера се взимат от датчика на ABS от предно ляво или дясно колело.
 8. някакво развитие по проблема има ли?
 9. Колега захвани си акумулатора да не скача като караш по неравности и слагай гума!
 10. Това да не става в движение по неравнонсти? Виж да на окъсяват клемите на кабелите през капака на двигателя, особено щеом си сменял акумулатора ако е малко по висок и в зависимост как сложиш клемите и си готов. На всички колеги с корси препоръчвам да си намерят парче от вътрешна гума - на камион примерно, че е бая дебела и с нея да покрият акумулатора. Гумата се подпъхва между пластмасовата решетка и акумулатора, хубаво е да стига зад него и малко надолу, и от пред да го обхваща като пак отива надолу, така и от страни. Ще направите голяма услуга на акумулатора си през зимата, защото по този начин няма акумулатора няма директно да га има допир със сняг, лед, вода и др. Нали си знаете как акумулатора ви е точно под решетката? Е какво чакате - зима е! Тичайте да търсите гума!
 11. GSI 1.6 c16xe 3 цилиндъра

  гарнитура на главата?
 12. на снимките се виждат нещата всички са от корса A, която беше с двигател C12NZ маска дросел, със всичките му принадлежности - стъпков мотор, дюза за моноинжекциона и др. заден фар елемент от заден фар делко с дистрибуторна капачка ключ за фаровете емблема ключ за аварийните - мисля че е повреден
 13. ПОМОГНЕТЕ!Нерешим проблем вече 4 години!

  Аз лично бих отишъл в Стефанов на диагностика, като при снемане на "анамнезата" за колата ще си разкажа това което разказваш тук на нас. Диагностиката там е 40лв, но пък вероятността да напипат проблема в много голяма. Другото са догатки. Да не говорим че ненужно за този двигател се обсъжда проблем с т.нар. "прахосмукачка".
 14. ПОМОГНЕТЕ!Нерешим проблем вече 4 години!

  Човече ти направо си сменил всички датчици по колата. То почти не е останала система дето не си и сменил управляващата я електроника. Чудна работа! Първо си помислих - ха дебитомер, после прочетох че си го сменил, рекох си че е с някой евтин - ти пък два си сменил и втория Бош... К'во да каже човек странен проблем. Въпреки всичко, ако откачиш дебитомера дали има промяна в ситуацията. Ще свети лампата и ще запише грешка за това - но не е проблем. Аз ако бях щях да пробвам дали пак така забива без дебитомер. Нищо няма да й стане на колата - пробвал съм го. Друго май само на коляновия и разпределителния вал не си подменил датчиците, ама дали е от тях ? Не знам. В кой град живееш? Аз те съветвам да диагностицираш колата в някое предтавителство на опел. Малко по скъпа е диагностиката - с 15-20лв, но няма да даваш излишни пари за ненужна подмяна на работещи датчици. С тези смени на почти всичко предполагам си сменял и свещите. А старите такива имат ли нормален вид - сухи, с не много черно на тах или изобщо без черно, а със сиво или съвсем леко оранжевеещо, макар пък да споменаваш че после си върви добре колата.
×