Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

tonkostz

Потребители
 • Мнения

  100
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно tonkostz

 • Ранг
  ръждясъл

Previous Fields

 • Автомобил
  Astra F X18XE

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Стара Загора
 1. За X18XE и X20XEV става номера за чистене на грешки с откачане на акумулатора.Поне за 5 минути го откачам аз. Аз откачам минуса само и после след известно време го закачам (няма смисъл и двете клеми да откачаш).
 2. Проблем с контактния ключ на Астра Ф

  Най-вероятно клемореда е здал багажа колега.Намира се най-отзад на патрона.Сваляш корите на волана и ще го видиш.
 3. ЕКУ комплект смяна

  Чипа стои в ключа.Ще го извадиш от новия ключ и ще го сложиш на твоя.Ще смениш и транспондера(бобинката около патрона) и всичко трябва да е наред. Ако като дадеш на контакт лампата на ЕКУ-то започне да мига значи не си разпознава ключа.Трябва да свети непрекъснато.
 4. Скоростна кутия

  Би трябвало да е Ф13 къса с диференциал 3.94, ама малко странно, че не пише модела.
 5. Максимална Скорост на Вектра Б X20xev

  Късата трябва да е.
 6. Най-вероятно имаш лоша маса някъде между акумулатора и купето.Закачи един волтметър между масата на акумулатора и маса някъде по купето и чакай да направи проблема.
 7. Вибрации от огледалата

  От известно време има една много гадна вибрация най-вече от лявото огледало,когато двигателя е студен и оборотите са малко по-високи. Огледалата са електрически фейслифтови и с подгрев. Един познат ми беше казал,че се разхлабвали и почвали да вибрират така.Той ми разглоби дясното и притегна нещо вътре и вече не вибрира.Сега обаче лявото ми прави проблем и наистина е малко хлабаво.Като го мърдам се клати повече където се съединяват двете части. Някой ако може да каже как точно се отделят двете части безопасно без да се счупи нещо и какво евентуално се разхлабва вътре.
 8. Трудно пали сутрин при темп. <10*С

  Виж температурния датчик какво съпротивление има.Намира се под бобината някъде със синя букса.При студен двигател и температура под 10 градуса трябва поне 3000ома да показва.Други възможни причини са:ниско налягане на горивото както и дебитомера.
 9. прекъсвач на 4500

  Виж дали нямаш пад на масата между акумулатора и двигателя или между акумулатора и купето.
 10. Странно тропане отпред вдясно

  Проблема най-накрая е решен.Оказа се, че лагерчетата на амортисьорите са занитени(или заварени) за една чашка под тампона.Тази чашка се счупила и от там било тропането.Сега лагерите са сменени и са без чашки вече(така се продавали вече).
 11. X20xev мизерии с електрониката

  аз го взех мисля беше за 55лв от един колега FRYER мисля,че беше.Имай предвид,че са два модела според буксите, но ако се смени буксата и двата стават.Моя стария беше с друга букса ама я смених и няма проблеми.
 12. X20xev мизерии с електрониката

  На мен ми светваше чека от време на време като карам на климатик по-дълго време(явно му ставаше много горещо отпред при двигателя).Докато карам нищо,ама загася ли я и после като запаля и хоп - светва.Без климатик никога не светваше.Взех си от един колега от Англия датчик оригинален и сега общо взето не ми прави мизерии.Много рядко пак на климатик ми светва чека(примерно в месеца един път). Колега, виж си буксата на датчика да не прави мизерии понеже сигнала от този датчик е много слаб и най-малкия проблем с кабелите или буксата води до грешка.
 13. Скоростна кутия

  Тук
 14. X18xe с ЕКУ от C18xel?

  Колеги върти ми се в главата от известно време идеята да разкарам моето ЕКУ(X18XE) заедно с ЕГР-а и прахосмукачката и да боцна едно ЕКУ от C18XEL.Понеже ще се налага пренареждане на пиновете на ЕКУ-то заради разликите между двете пускам тази тема с идеята да чуя вашето мнение по въпроса.
 15. Скоростна кутия

  Кутията ти трябва да е F23WR с диференциал 4.17.
×