Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

tokata

Потребители
 • Мнения

  13
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно tokata

 • Ранг
  бъдещ фен
 • Рожден ден 1.04.1990

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Astra F C14SE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  todor_todorov90
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Пловдив
 • Интереси
  История, уеб приложения, хардуер, софтуер, спорт, коли и др.
 1. Проблем с генератора астра ф

  Здравейте, и аз имам проблем с генератора. Моят е дилко реми, но явно никакъв го няма, понеже ми черпи от акумулатора и го изтощава. Заредих го със зарядното и когато го закачих установих, че отново черпи от него, а зареждане не отчетох никакво. Ремъка проверявах, не е отпуснат. Контролната лампа на таблото, която изобразява акумулаторчето не свети при подаване на контакт, което преди си беше обратното. Сега въобще не свети, а акумулатора пада заради черпенето на тока от него. Бихте ли дали някакъв съвет как се процедира и какво може да излезе като проблем? Ако пък се стигне до ремонт, дали ще е много скъп?
 2. За автоаптечката

  Жоро, в моята аптечка нямаше разтвор за дезинфекция, но когато през 2009 г. я купих я сверих със специалната книжка която ми дадоха от бчк-то и тя отговаряше на техните изисквания. Днес един познат от полицията ми звънна и потвърди, че няма нищо ново за аптечките, стига консумативите да се сменят редовно и да са в срок на годност, ако не дай си боже ти потрябват. Иначе явно въпросния господин се е подвел по вида на куфарчето на аптечката ми, което е малко, но претъпкано до пръсване. впрочем той ми показа някаква немска автоаптечка която струвала само 20 лв. и май май се опитваше да ми пробута подобно нещо. Благодаря на всички ви за отзивите и вече ми е по-спокойно за пътувания на дълги разстояния, че няма да имам проблеми ако се наложи проверка за тези компоненти от багажното.
 3. За автоаптечката

  Този господин от техническия, каза че пред офиса им има списък на нужните дрънкулки от аптечката, които са тези 36. Въпреки всичко нито аз, нито той сами открихме списъка на таблото му. Каза да видя в интернет, защото не намирал копието на бюрото си. Все пак си закупих нова аптечка от тези на Медика, белите куфарчета, като вътре открих кислородна вода, памук и още едно-две неща които моята няма. Иначе главно бинтовете, обдишващото, маркучите, лекопласта и другите там заедно с безопасните игли ги има и в старата. Не ми стана ясно какво според него липсва, камо ли пък да прибегнеш да я ползваш, защото това което има в нея почти за нищо не би помогнало.
 4. За автоаптечката

  Здравейте, днес минавах технически преглед на колата и проверяващия ми направи предупреждение да си сменя автоаптечката, понеже не отговаряла на последните изисквания. Моята е купена от магазин баумакс и отговаря на последните изисквания от 2009-2010. Та днес въпросният господин ми заяви, че в автоаптечката трябвало да има 36 компонента, което ме учуди. Не съм запознат с подобно нещо, затова проверих в интернет, но никъде не намирам подобно нещо да се споменава. Вие да знаете нещо да са променяли откъм тези изисквания за стандартните консумативи в аптечката? Всяка аптечка която намерих има като моите консумативи съдържанието.
 5. Лош сигнал на радиото

  Здравейте, имам едно питане към вас за радиото на колата ми. То е Blaupunkt Car 300. Та проблема ми е следния, когато пътувам по планински пътища се получава губене на сигнала, както и бръждене на станциите (изключвам радио Пловдив, Витоша и другите по-стари станции). Първата година когато купих колата нямах този проблем дори имаше идеално качество навсякъде. Къде може да се корени този проблем, понеже имам съмнения за антената, но пък други хора ми казват че е от самото радио ако нещо му е повредено. Самата антена има напукана основа самото завъртащо тяло. В града и ниските части проблеми нямам, но при друсване понякога почва да бръжди и после при ново друсване се оправя. Ако е радиото, оправя ли се това, или да си купя ново?
 6. Тодор Тодоров, гр. Пловдив, студент последна година в специалност История, степен Бакалавър. Работя в сладкарски цех ЕТ "Светлина" - Иван Станилов, електронна поща: todor_todorov90@abv.bg Skype: todor_todorov90
 7. Ето как : претапициране на тавана

  Колеги, имам проблем с тапицерията на тавана на колата. Като я закупих беше наред с леко провисване в средата, но последните дни виждам че на горния край на предното стъкло точно зад сенниците е започнало разлепяне на плата от тапицерията. Колага ми е Астра Ф комби, а почти в средата на тавана има нещо като копче което прикрепя плата към тавана, а около него провисва леко като балонче. Изглежда ми че стария собственик е претапицирал сам и не е свършил нещата като хората, та сега се чудя има ли начин да се опъне малко тоя плат и да се залепи тва разлепяне отпред или да потърся специалист, понеже аз никога не съм правил подобно нещо. Ако е необходимо утре ще приложа снимки на положението.
 8. Здравейте колеги, за първа година ще готвя колата за зимен сезон, понеже я купих това лято и имам въпрос относно антифриза в казанчето за огладителната течност. Та въпроса ми е следния. Течността в съда е мътна и кафеникафа. Налага ли се да се смени цялата или може само да се долее още малко антифриз? Понеже моя инструтор казваше че е добре тази течност да е по-бистра, но тъй като нямам голям опит се надявам да ме посъветвате като по-опитни в тези неща. Също така ако трябва да се смени течността, може ли някой да ми каже какво количество антифриз горе-долу ще ми трябва за да е в нормални нива?
 9. Благодаря колега, утре ще го пробвам.
 10. Колеги, помогнете, незнаех дали тук е мястото за подобно запитване, но има общо с темата донякъде. Може ли някой да ми каже как се пуска подгряването на задния прозорец на астра Ф комби, понеже не намирам такъв бутон, а ми е много належащо да знам как се пуска, че иначе зимата съм за никъде. То и сега се потят страничните и задни стъкла, а представям си ако задното замръзне. :icon_sad:
 11. Колега, извинявай че чак сега ти пиша, но нямах възможност по-рано. Излезе че е копчето на фаровете, долу за усилването и намалянето осветеността на арматурното табло. Беше изгоряло и сега ми е на късо. Сега всичко си е ОК. Но ми взеха 20 лв за да го оправят :D
 12. Питане за светлини на задна

  Колеги, като чета ми става ясно, че не само аз го иам тоя проблем. И на мен задните светлини ми ги няма. Проверил съм бушона и крушките и сега остава евентуално датчика и да зачистя за окисление, но тъй като не разбирам много, предпочитам някой майстор да погледне, че да не стане гафче. Но като нямате задни ползвайте аварийните, временно ще ви свършат работа.
 13. Здравейте, нов съм във форума и се извинявам ако другаде има обяснение за проблема ми. Та имам Опел Астра Комби, като тази сутрин установих че таблото с приборите не свети. Добре че не е цифрово, че едва се виждаше в тъмното, а фаровете светят. Вчера всичко си беше наред. Може ли някой да ми каже къде може да се корени проблема и кой предпазител отговаря за осветяването на таблото. Забравих да спомена че всички индикации (мигачи, абс, акумулатор и т.н.) си светят когато трябва. Само при пускането на фаровете таблото остава тъмно и се губи някъде осветлението му.
×