Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cavalera

Потребители
 • Мнения

  29
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно cavalera

 • Ранг
  нов внос
 • Рожден ден 25.11.1972

Previous Fields

 • Автомобил
  ZAFIRA A

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София
 1. Привет и от мен, за да захраните оборотомера на дизел кабечета се включва на клема на алтернатора обозначена с (W),само ще и таблото трябва да е дизелово иначе ще показва невярни стойности. PS. на клемата на таблото кабела е в зелен цвят,по това може да се ориентирате къде се намира на таблото. Успех.
 2. Проблем с контролните лампи и др.

  Само един съвет ще ти дам ,нищо не трябва да се сваля трудно и с насилие .Като разглаяш работи бавно и внимателно.Ако те интересува нещо определено питай.И първо разглеждай много внимателно преди да започнеш.. ПС: купи си хубави инструменти -в тях е половината от успеха. Успех
 3. Проблем с генератора ?

  Тези дефекти ми подсказват за проблем с ротора .В определени моменти окъсява и ти светва лампата.За съжаление докато не се скапе окончателно много трудно може да се хване .Ако искаш да ти препоръчам майстор пиши ,момъка е много читав. Успех.
 4. Проблем с контролните лампи и др.

  Много страно ,че тези лампи не светят .Тази както я наричаш ,че прилича на катализатор свети при коли производство ощ 1990 г /такава ми беше ВЕКТРАТА която беше с двигател 1.6 и то карбуратор/.Мисля ,че са ти свалени крушките на таблото за да не светят постоянно. С разхода как си?Според мен ти доста висок ,което ще докаже моята теория.Оправи ламбда сондата и погледни и таблото и тогава мисля ,че всичко ще е наред.. Успех.
 5. Здравей, това дали е нормално зависи от вида на алтернатора ,ако е реми-делко е повече от нормално ,а акол е бош му е малок множко.А всеки алтернатор се мери на 2000 оборота ,тогава се мери колко зарежда и с пуснати консуматори /фарове на дълги,парно,подгр4ев задно съкло/.При двете замерванив величините трябва да са -при първото за първият вид алтернатор окло 14.60 и при второт 14.40,а при вторият вид 13.90 и 14.00. Ако са такива стойностите , нямаш проблеми.
 6. реле Зафира А-неизвестно реле

  Разбрах за какво е това реле: за осветлението на купето без плафона отпред и консумацията на ток 0.3 А на час.
 7. реле Зафира А-неизвестно реле

  Аз на моята когато я купих и и сложих аларма ,се получи нещо интересно-на всеки 27 мин. алармата се включваше сама.Ходих при какви ли не майстори по алармите и чух много странни теории за това ,че свири алармата .Но за какво ти го разказвам единственият който успя да ми отстрани проблема ми каза ,че ЗАФИРАТА има някакъв ел. блок за поафоните в купето който дефектира и се наблюдават такива анумалии/при мен не беше това/.Моя съвет е да отидеш в оторизиран сервиз да го проверят този блок ако е той.
 8. реле Зафира А-неизвестно реле

  Мисля ,че това реле е за тока ти при контакт .Или казано по друг начин когато дадеш на контакт управлението от ключа отива на това реле и то захранва всички консуматори на контакт. Според мен проблема е дошъл от някакъв предишен ремонт или слагане на аларма или касетофон. Ако е така отиди при този който го е правил и му направи рекламация. Успех,и пиши какво е станало.
 9. Страхотна Кола !!! ЗАФИРА 2.2 ДТИ

  Колата е повече от перфектна,малък разход,конфорт,екстри(е зависи от модела),върви и то доста .Аз вече цяла година я яздя и съм повече от доволен,не съм имал никакви проблеми с нея. :opel_forever: :opel_forever:
 10. Смяна крушка на фар

  Принципно съм съгласен ,ама на ноята зафира смяната малко прикючение.
 11. Монтиране на табло с оборотомер ?

  кОЛЕГА , АКО НА КУПЛОНГА НА КОЛАТА ТИ ИМА КАБЕЛ В ЗЕЛЕН ЦВЯТ -ТОЙ Е ЗА ОБОРОТОМЕРА И ВСИЯКО ТРЯБВА ДА ТРЪГНЕ НОРМАЛНО.А АКО ГО НЯМА АКО ТИ Е БЕНЗИНОВА КОЛАТА ТРЯБВА ДА СИ ПУСНЕШ КАБЕЛ ОТ БОБИНАТА ДО ТАБЛОТО ДИРЕКТНО ,А АКО Е ДИЗЕЛ ОТ АЛТЕРНАТОРА. НО ГЛЕДАЙ ЗА ПРЕДАВАТЕЛНОТО ЧИСЛО КАКТО ТЕ Е ПОСЪВЕТВАЛ ДРУГИЯТ КОЛЕГА.АКО ИМА НЯКАКВИ ПРОБЛЕМИ ПИТАЙ,ЩЕ ПОМАГАМ С КАКВОТО МОГА.
 12. Смяна крушка на фар

  За съжаление място много няма-хакт.Ако ме питаш си направи място за работа да ти е удобно ,независимо колко тябва да разглобяваш/мое мнение/.Само едно те съветван, като сменяш, сменяй и двете крушки -все пак живота на една крушка се смята в часове смятане ,а тези двете светят заедно. Успех в начинанието.. PS: Работи бавно и внимателно за не причиняваш излишни щети.Ако много се затудниш това е тел на ел техник в София:0888/883828-Ники.Доста разбира , аз сум доволен.
 13. Това с голфката част е доста дразнещо
 14. Центровка

  Не знам от кой град си ,ама ако си от София ,твоят човек е Наско който се намира на бившата бирена фабрика на ул.Козлодуй.Мисля ,че е вносител на продуктите /Голден игъл/ Успех с търсенето.
 15. Какво да ти кажа колега,аз сивзех преди 1 год. ЗАФИРА А 2.2 дизел и просто се видях в кола -малък разход/въпреки кубатурата/ , добра возия и ти остава само да се наслаждаваш. :opel_forever: :opel_forever: Мисля ,че немският дизелов мотор от новото поколение е добър.Успех с избора.
×