Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

fantoms

Потребители
 • Мнения

  11
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно fantoms

 • Ранг
  бъдещ фен

Previous Fields

 • Автомобил
  Vectra B, X16XEL, 1997 г.
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Последни посетители

77 профилни разглеждания
 1. Здравейте, Изведнъж централното заключване на колата спря да работи. Не реагира от дистанционното. Не реагира дори с ключ (отключва си само шофьорската врата). Пробвах препрограмиране на дистанционното но като започна процедурата няма никаква реакция от колата. Вратата на багажника е заключена (комби) и не иска да се отключи дори с ключ. Моля за насоки за диагностициране и локализиране на проблема (бушони, релета и т.н.) Другото интересно, което се случи почти по същото време бе, че осветлението на купето, това което след затваряне на вратата изгасва постепенно, светеше постоянно. Само то. Осветлението на вратите и над тях стоеше изключено. Така колата е стояла ден или два и акумулаторът беше почти заминал. Откачих го и го заредих. След връзване на акумулатора проблема с това осветление изчезна. Изгася си плавно, но проблема с централното заключване остава.
 2. Vectra B пуши черно след спускания

  Колега, реши ли си проблема. Със същия двигател и същия проблем съм и аз.
 3. EGR на X16XEL

  Здравейте колеги, Дойде и моят ред да махна EGRa на колата, но като погледнах как и къде е монтиран започнаха да изникват много въпроси. Единият болт, който е на по-достъпно място ще го развъртя. Мисля, че торк 10-ка ще свърши работа. За втория болт, който е предполагам с вътрешен шестостен или пак торк, идея си нямам от къде да бръкна и с какво, за да го развия а и по-трудното вероятно да го завия в последствие. Точно тук искам да помоля за малко помощ от хора, които са правили това упражнение. До момента съм махнал едната част на всмукателния колектор и съм разкачил маркучите за бензин, за да осигуря що годе по-добър достъп. Какво ще ме посъветвате да направя сега?
 4. Вакууми на Вектра Б

  Отзад до вакуума на мапа има още един и един малко зад бобината (скрива се от големия маркуч).
 5. Вектра X16XEL

  Тракането да не е от обтяжната ролка на ангренажа?
 6. Въпрос за дебитомер/МАП сензор

  Нали питаше за дебитомер? Твоя двигател няма дебитомер а има MAP сензор. Поради тази причина ти дадох схемата, за да го видиш къде се намира.
 7. Разглобяване на табло

  Колеги, клипчето в третия пост е много добро. Ако някой знае други клипчета за вектра Б в които се отстранява някакъв дефект или се прави някакъв ремонт нека да даде линкове. Благодаря.
 8. Аз със моята кола на 3000 оборота на 5 ск карам със 100 км. Коя е моята скоростна кутия?
 9. Въпрос за дебитомер/МАП сензор

  Виж местоположението на МАП сензора на снимката.
 10. Opel Astra или Opel Vectra

  Няма какво да се засягаме. По принцип и аз исках астра, но като вляза вътре и е тясно. По тази причина взех вектра Б - комби.
 11. Смяна на десен лагер

  Ако колегата има възможност да направи няколко снимки по време на ремонта, за да стане по-нагледно.
×