Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

sdonio

Потребители
 • Мнения

  57
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Всичко публикувано от sdonio

 1. Премахване на EGR & DPF

  Това е дроселовата клапа. Не е задължително да се смени - може първо да се почисти и да се види дали работи - не е сложно. Ето виж тук къде и как се прави:
 2. Здравейте колеги, дали някой знае къде може да се види списък с монтираните компресори за климатик по модели и години? Идеята е да се провери съвместимостта на компресорите по модели. Благодаря предварително!
 3. Нов собственик с няколко въпроса

  Здравей и честита придобивка! Да си я караш със здраве и без проблеми! Относно въпросите ти: - Принципно показанията на нивомера са леко слабо място - Това за неопреснената оставаща дистанция се случва при наливане на съвсем малко количество гориво - може да има връзка с играещите показания. - Разходът от 7/100 е нормален - освен 17-цоловите джанти и климатика, влияние оказва естествено и скоростта - 130-140 км/ч с нещо с аеродинамиката на бидон си оказва влияние, а също така и темпомата - страхотно удобно нещо е, но вдига разхода при една и съща отсечка с около 0,2 л/100 км. - За климатика - провери да не би случайно да ти е активиран режим Auto - при него върти така самостоятелно въздуха. Успех!
 4. Opel Vectra C 1.9 tdi 150 коня Z19DTH

  Виж тук: http://www.ebaystores.com/techniclutch
 5. p2279

  Принципно P2279 означава, че някъде ти се губи наляне - т.е. имаш пробив и смуче въздух отнякъде. Не те разбрах за EGR-а - имал е пластинка и ти си я махнал, така ли? Ако не е изключен софтуерно, т.е. да е в затворено положение, може да е блокирал отворен и от там да ти идва проблема. Ако не е там проблема - огледай си вакуумите и турбо-пътищата. Именно поради теча и по-ниското налягане турбото ти развърта по-късно - просто на двигателя му трябват по-високи обороти за да създаде нужното налягане.
 6. Влизане в авариен режим след 140 км/ч

  "Гледам че и рейката на виxровите клапи май се е откачила" - ето ти една възможна причина за проблема, че да не кажа и ПРИЧИНАТА. И при мен беше същото когато се беше откачила рейката. Клапите се въртят свободно от вибрациите и в даден момент не постъпва достатъчно въздух и двигателя влиза в авариен режим. Оправи ги, че си е опасно - ще тръгнеш да изпреварваш и ако влезе в авариен режим...
 7. Проблем с DPF филтър

  Здравей, ето някои основни неща, които трябва да знаеш: 1. ДПФ-а обикновено се регенерира сам през около 1000-1200 км. 2. За да започне регенерация трябва да е пълен, а двигателят да е достигнал работна температура. 3. Че е започнала регенерация се разбира по по-високият моментен разход - примерно ако караш извънградско с постоянна скорост ще видиш как изведнъж ти се покачва разхода без да си направил каквото и да било. След като приключи, разходът се връща към нормалните си стойности. Важно е, по възможност, да не прекъсваш процеса! 4. ДПФ-а се задръства по-бързо ако се кара предимно градско на кратки разстояния. 5. Ако ДПФ-а се е задръстил и трябва да бъде регенериран на таблото ще започне в движение да примигва лампата за подгрева - тогава загряваш двигателя до нормална работна температура - поне 85 градуса и караш колата около 25-30 км. на ниска предавка и високи обороти - около 2500-3000 об./мин. 6. Това 70% и 30% ти е показание за живота на маслото според компютъра. Принципно изгарянето на саждите става като се впръсква нафта в ДПФ-а и ако прекъснеш процеса, тази нафта влиза в маслото - затова ти и пада показанието за остатъчния му живот. 7. Няма нищо специално в избора на масло - гледаш си препоръчания вискозитит и караш!
 8. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Ето темата: https://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=127473&hl=подгрев&st=0
 9. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  И според мен имаш проблем с подгрева - не е нормално това - при Инсигния имаше проблем с реотаните - чупеха се и спираше да работи - най-вероятно е същото положението и при Астра. Във всички случаи подлежи на ремонт.
 10. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Отново искам да коригирам инфо-то - 2.0 CDTI е с ръчна кутия F40, която не страда от проблемите на М32. Автоматикът е на Aisin - влага се в най-различни модели на различни производители - надеждна и хубава кутия, която изисква единствено на всеки 60 000 км. да се сменя маслото й - не цялото, а колкото изтече (около 1/3) и да се долее ново.
 11. Съвет за покупка на ASTRA J 2.0 CDTI 160 HP

  Колега, ще си позволя да те поправя за някои неточности: 1. Маслото на този двигател се сменя точно на 30 000 км. или 1 година. 2. Съединител+маховик са доооста далеч от 3-те бона, които пишеш - 1500 лв. максимум. 3. В Опел има програма за обслужване на употребявани автомобили и 400 лв. също е доста преувеличено като цена - масло и маслен филтър са около 100-120 лв., горивен филтър е около 100-на лв. с труда. 5. Двигателя е с ремък, а не с верига! 6. Едва ли си вярваш и ти самия, че при еднаква мощност бензиновият двигател е по-пъргав от дизеловия - само погледни макс. въртящ момент на единия и другия - стойност и обороти... Този двигател си има други проблемни места - в картера има едно гумено уплътнение на маслената помпа, което е добре да се сменя през около 60-70 000 км. Като цяло двигателят никак не е лош, но все пак трябва да се следят слабите му места. Ето и клип за този двигател /на руски е, но.../:
 12. Продавам Opel Signum

  Поне двигателят да беше написан...
 13. Абсолютно подкрепям колегата FGRC - на моята Vectra C Z19DTH имах сходни проблеми. Купих я преди 2 години, за първи път имах дизелова кола, и ми направи впечатление, че палеше трудно - мерихме подгревните свещи - уж имаше 2 изгорели. Смених и 4-те и се закрепи положението. Преди Нова година отново започна да пали трудно - с много въртене и в момента за запалване мотора претрисаше. Отново ми казаха изгоряла свещ, НО - извадих свещите и като им подадохме напрежение и 4-те загряваха еднакво бързо. Тогава ме посъветваха да проверя стартера - закарах колата в сервиз и О, чудо! Майстора ми показа старият стартер - беше се разбил лагера на ротора към кожуха и кожуха беше изяден... Как въобще завърташе - не знам... Сложихме нов стартер - нищо общо с преди! Върти като луд, и пали на четвърт, а преди палеше като трактор - въртеше едвам-едвам! Така че - провери си стартера! На мен смяната му, заедно с труда, ми струваше 160 лв. И сега карам различна кола!
 14. Проблем с парното

  Провери си термостата
 15. Астра х 1.9 проблем с мощността

  Най-лесният и евтин начин е да залепиш клапите в отворено положение с топлоустойчива епоксидна смола/течен метал. Единствено внимавай и НЕ ЗАЛЕПЯЙ клапата, която ти казах по-горе - тя се командва от моторчето за клапите и ако я залепиш ще ти набива грешки. Ето и повече инфо: https://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=106518&st=40 и https://www.opelclub.bg/index.php?showtopic=134485&st=20 Като цяло - пластмаската/клапата трябва да е във вертикално/отвесно положение.
 16. Астра х 1.9 проблем с мощността

  След като рейката е махната е трябвало поне да залепиш клапите в отворено положение. В противен случай от вибрациите се въртят. Залепяш само 3 от клапите - без втората отдясно-наляво, гледано отпред. Имаш ли ДПФ?
 17. Добавка за дизел

  Замери и провери подгревните свещи първо!
 18. Добавка за дизел

  Бъди по-конкретен - как точно пали - с много въртене? свети ли чек? проблем при движение има ли? Подгревните свещи проверени ли са? Добавката не е пенкилер - нищо няма да ти помогне ако имаш механичен или ел. проблем. Аз лично профилактично използвам Bardahl BDC - уж помага за абсорбирането на влагата и конденза в нафтата, по-трудно се сгъстява и т.н., но това е само профилактика. Малко е плацебо-ефект.
 19. Скоростна кутия Зафира В

  Има разлика в предавателните числа: https://www.opel-infos.de/technik/getriebe/f17.html
 20. смяна на скоростна кутия

  2.2 дизел е с 5-степенна
 21. Конзола двд астра г.

  Има още около 40-50 места където още не си пуснал запитването си...
 22. проблем със Зафирата

  А дали е зацепен правилно ремъка? На бензин как работи? Препоръчвам ти да смениш майстора - по възможност отиди за проверка на зацепването в официален сервиз.
 23. 1.9 Cdti кой да избера?

  Броят на клапаните, примерно... Малко ли е??? Два различни двигателя...
 24. Здравейте колеги,вчера забелязах, че датчика на таблото, който следи за вътрешната температура и осветеността незнайно как е пропаднал в таблото. Колата е Вектра Ц фейслифт. Ето и снимка: https://1drv.ms/u/s!...m1A8LUD2ccG-NbA Може ли някой да ми помогне и да ми каже как се сваля тази решетка - с тънка отвертка отгоре или трябва да се сваля таблото? Или пък може би да се свали дисплея и да се бръкне от там? Благодаря предварително.
 25. Здравей колега, щом двигателят влиза в авариен режим е изключено да не е записана никаква грешка. Моят съвет е ти да направиш проверката и да запишеш кода й. Натискаш и задържаш газта и спирачката и подаваш контакт - на екрана ще ти излязат цифри - запиши ги - това е кодът на грешката. Има вариант и майсторът ти да е изчистил грешката, така че направи тази проверка веднага когато колата пак влезе в авариен режим. Другото е да кажеш откъде си и евентуално някой колега с ОП-КОМ да изкара грешката. Симптомите, които си описал могат да се дължат на много причини.
×