Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

aleksandur

Потребители
 • Мнения

  28
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно aleksandur

 • Ранг
  нов внос
 • Рожден ден 17.11.1988

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Zafira A Z18XE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София/Плевен

Последни посетители

173 профилни разглеждания
 1. Диагностика на Зафира А

  За съжаление няма как да стане понеже живея в София. Благодаря за отзивчивостта.
 2. Диагностика на Зафира А

  Здравейте. Двигателят Z18XE няма ЕГР клапан, относно тази грешка P0170 за богата смес четох доста по чуждите форуми и така до конкретен отговор аз лично не стигнах. Имам 2 съмнения за появяване на самата грешка. Едното е запушен катализатор до такава степен, че оказва влияние на работата върху управляващата (първа) ламбда сонда и заради това след смяна на същата проблемът не се оправя. Другото мое съмнение е за дефектирал дебитомер като на диагностика дава добри резултати, но в определен момент бърка. За съжаление нямам възможност с някой да направя размяна с различните компоненти за да видя дали ще има резултат. Бях се спрял дори на блок бубина, но четох че тя има по малка вероятност за този тип грешка. На тест с живи данни правих установих, че при празен ход на студен мотор дроселовата клапа е на 4% (по малко отворена следователно по богата горивна смес), а би трябвало да е на 7% (почистих цялата дроселова клапа и си помислих, че дебитомера е виновен, все пак на студен двиг. еку-то от него взима стойностите за работа), от там ламбда сондата ми забива за момент на богата смес (смених свещи, усъмних се за блок бубина, но не е проблема в нея). Продължавам да се опитвам да намеря решение.
 3. Грешки на Z18XE: P0170 и P0420

  Свещите са сменени преди 10 000 км. с оригинални GM. Но ако трябва пак ще ги сменя да пробвам. Мисля да премеря дали нагревателя на първата ламбда не е изгорял, но като цяло усезаем симптом за проблем с ламбдата няма. MAF сензора мисля, че работи коректно поне по живи данни на ОП-КОМ. Като цяло колата е отлично обслужвана и то винаги с оригинални части.
 4. Грешки на Z18XE: P0170 и P0420

  Здравейте колеги. Карам Зафира А Z18XE без газова уредба е колата. Преди ми даваша само грешка P0420, но отскоро започна да дава и P0170. Р0420 Твърде ниска производителност на катализатора (банка 1) Р0170 Неправилно балансиран състав на горивната смес (банка 1) При запалване на двиг. когато е студен, оборотите първоначално са не-стабилни ами колебаят леко след което се оправя (изчистена е дроселовата клапа и не колебаят на празен ход оборотите), но от ауспуха изгорелите газове миришат на не йзгоряло гориво (богата горивовъздушна смес). При движение около 3400 оборота има едно леко прекъсване като по чувствително е по-байр нагоре с натиснат педал на газта до края. Прегледах входните пътища на въздуха след дебитомера не смуче въздух, стойностите на ламбда сондите мога да ги измеря с ОП-КОМ, но незнам в какви граници трябва да са (към нея съм се насочил като проблем по-конкретно и то към 2рата ламбда сонда)? Какви са нормалните стойности също и на дебитомера? Тази грешка съм прочел, че е широко спектърна, но ако има някой който се е сблъсквал с даденият проблем и евентуално решението му. Приемам всякакви мнения и съвети.
 5. Какъв е този куплунг?

  Колеги здравейте. Сменях поленовия филтър и забелязах един куплунг който е свободен (долу съм дал линк на снимката, а куплунга за който питам е ограден). Сменяха ми преди време о-пръстените на радиатора на парното и възможно ли е да не е закачен за мястото си. За какво е този куплунг? http://snimki.be/view.php?id=84848
 6. Кора под двигателя.

  Здравейте. Да ви попитам има ли някой който е сложил от пластмасовите кори под двигателя на Зафира А които са на пазара. Интересува ме как се слага и къкви крепежи са ми необходими при монтаж на такава кора. Сваля ли се преди това др. кори или трябва ли да се пробива някъде?
 7. не откриваем проблем

  Понеже знам повечето "специалисти" в Плевен с каква диагностика работят не съм сигурен, че ще могат да ти дадат компетентна оценка дали компютър или бубина е заминала и т.н е разбира се има и изключения. Заради това те попитах с каква диагностика я правят. Според мен това е някой вакум нещо, а не толкова сериозно като компютър. Казваш, че бубината дава ток на свещта, тогава остава дали отива гориво към дюзата. След като сте чистили дюзите проверихте ли ги? Аз със моята Зафира съм си играл с Opel Scanner диагностика да тествам дюзи по време на работа на двигателя и всички други живи данни които могат да способстват за локализиране на проблема.
 8. не откриваем проблем

  Здравей, колега. Според мен това не е компютър и грешно сте се насочили. С каква диагностика работят в сервиза? Имат ли възможност за живи данни и тестване.
 9. Въпрос за Зафира А

  Здравейте колеги. Искам да попитам на Зафира А 125 к.с. как ще се държи с 16 цола джанти и гуми 205/55/16. Фабрично е с 195/65/15 цола. Дали ще и дойдат тежки и евентуално някакви проблеми ако и сложа 16 ки. Благодаря ви за мненията.
 10. Проблем със системата за миене на фаровете.

  Колеги дайте съвет за тази система за миене на фаровете. Оказа се, че релето не ми работи, намерих и го смених релето. Сега се чува, че работи помпата но всякаш има нещо запушено и не иска да изкарва нищо през дюзите, дори и не сълзат. Все едно няма дебит помпичката. Ако някой има някаква схема на маркучите или на цялата система за миене за да знам какво да гледам. Системата не е работила сигурно от 7 години да не би да се е запушил някой клапан нещо. Ще съм ви благодарен ако някой може да помогне с нещо. Мнението беше редактирано от aleksandar: Днес, 13:31
 11. Здравейте колеги. Имам един проблем относно тази система за миене на фаровете. Става въпрос за Опел Зафира (колата във профила ми). Проблема е следният: Нейска въобще да работи, включвам фаровете и пръскам на стъклата, но не става . Някой знае ли къде се намира моторчето за миене на фаровете и евентуално някакъв съвет от какво може да не работи. Евентуално някаква схема да имате на цялата система да я проследя. Изключвам маркучите и запушване на дюзите.
 12. Колеги здравейте, търся човек който разбира от AutoCad, и по точно ако на някой му се намират някъкви чертежи. Студент съм и имам курсова задача, да начертая някакъв детайл на AutoCad, детайла няма значение какъв е само да не са електрически. Мога и да дам детайл ако може някой да го начертае. Много ще съм благодарен ако има някой който да ми помогне.
 13. въпрос за изкупуване на стар автомобил.

  Божка ще ти се обадя другата седмица да дойдат. Благодаря ви за съдействието.
 14. въпрос за изкупуване на стар автомобил.

  никой ли не знае за района дали има такава фирма за изкупуване?
 15. въпрос за изкупуване на стар автомобил.

  имам стара кола която ако може някой да я вземе за скрап (да я бракувам).
×