Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

tokoxxl

Потребители
 • Мнения

  14
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно tokoxxl

 • Ранг
  бъдещ фен

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Omega B X20SE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. Наистина са ти доста дълги маркучите. Мисля, че не трябва да са по дълги от 60-70 см. Явно оттам се получава това изстиване на изпарителя. Звучи най-логично. При мен проблема се появи още при монтажа на газовата. А при теб в последствие. При мен ми монтираха газовата август месец и като се пуснеше климатика на студено обръщаше на бензин. Иначе ако го пускам климатика на топло нямаше проблем с обръщането. Но при теб нещата са различни. Събери мнения от различни газаджии и прецини от какво може да е.
 2. При мен го правеше проблема когато се пусне климатроника на студено, в резултат на което ми изстиваше изпарителя. А както знаеш газта се втечнява в нагорещения изпарител. Когато не е изпълнено това колата ми обръщаше на бензин. Решението на майстора беше да ми сложи 1 цол кранче, което да спирам и пускам лятно и зимно време. Това за мене беше пълна глупост, понеже аз си ползвам слиматика на студено и през зимата. И явно след това майстора ми се консулнирал тук там и взеха водата от масления охладител. Сега всичко си работи както трябва. Също така ми прави впечатление, че колата обръща много бързо на газ.
 3. Здравей колега! При мен имаше подобен проблем след монтиране на газова уредба само че на друга марка кола. При мен колата е с 4 зонов климатроник и при пускането му на студено изстиваше изпарителя и колата обръщаше на бензин. Ако пускаш климатроника да духа само топло няма проблем. Проблема идваше от някакви клапънчета по охладителната ситема. Решението на проблема се постигна като се взе антифриз за изпарителя от масления охладител, като го пробиха и монтираха тръбичка на него.
 4. Питане относно ELM327

  Колега няма да ти въши работа. ELM се свързва с дизелови коли след 2000г. и бензинови след 2001г.
 5. Не. Нищо няма да ти изпише. Писано е в форума за лекуване на това съобщение.
 6. Здравей колега! Сложи си обратно кабелите за датчиците. Краят, който е към накладките го срежи, вътре има две жички. Вържи ги на късо и ги изолирай. И повече няма да имаш досадни съобщения на борд-а.
 7. Десният фар свети по-високо от левия

  Нормално е левия фар да свети по-ниско от десния. Причината за това е да се намали вероятността от заслепяване на насрещно движещия се. И при моята кола е така. Но вътре в фара имам едно лостче, което се мести нагоре и надолу. По този начин аз си избирам дали фаровете да ми светят в една равнина или левия да свети по-надолу.
 8. Запалителни свещи Bosch Super FLR8LDCU

  Аз лично не съм доволен от bosch-а. Пробвах еднополюсни, двуполюсни и четириполюсните им. Карал съм и с Denso -по-добре са. Последно си взех Brisk платинени. Понеже карам на газ и с тях съм най-доволен. Обикновено на 15 000 км сменям свещите, че и по-рано. С Brisk-а карам 35 000 км и няма никакви признаци, че са за смяна. Дават им препоръчителна смяна на 90 000 км. И последно не са скъпи. Бяха по 9 лв. на брой. Разбира се не ангажирам никой с моето мнение. Това са ми лични наблюдения. Да не би случайно да се приеме за реклама на определена марка.
 9. газова уредба

  Аз слагах при Георги Трендафилов. Сервиза му е посока Богомилово, на последния светофар в дясно и веднага в ляво. До него продават трактори и друга селско стопанска техника. Не пречи да ти направи оферта. Аз съм доволен от обслужването.
 10. Какви накладки ?

  Датчиците на накладките няма смисъл да ги закупуваш. Връзваш ги на късо, изолираш ги и повече не се занимаваш с тях. Няма да ти отчита грешка на борда.
 11. Какви накладки ?

  Мисля че имаше значение каква марка ще е спирачния диск и каква марка ще е накладката. Бях попадал на някаква таблица за съвместимост. На омегата спирачната ситема е лукас. Мойта кола оригинално е била с Pagid. Четох хубави отзиви и за Jurid. В крайна сметка си купих Bendix. В магазина нямаха Pagid, но разбрах че с Bendix ги правили в един завод. В крайна сметка съм доволен от Bendix-а. Меки са и спират много добре, но за сметка на това много цапат предните джанти. Дано съм ти бил полезен. P.S. ATE също са едни от най-добрите накладки.
 12. Газов нивомер

  Да се включа и аз в темата на колегата. При мен бутилката е 40 л. и трябва да се зарежда до 32 л. Обаче повече от 28 л. не събира. Това стана, когато на една голяма и много известна бензиностанция ми заредиха 36 л. газ при условие, че имах около 4-5 л. в бутилката. Ходих в сервиза, където ми монтираха газовото, но ми казаха че проблема не бил от нивомера. Ако е от нивомера дали може да се отремонтира или трябва да се замени с нов?
 13. Датчик за накладки

  Колега кабелчето се закача по средата на самата накладка. След като се поизносят накладките кебелчето започва да стърже на спирачния диск. И тогава се получава съобщението на борд-компютъра за износени накладки. Дори при мен кабелчето се беше откачило от накладката и висеше. Аз одрязох буксичката, която се щраква в самата накадка и срързах двете жички вътре в кабелчето. Процедурата я направих и на двете колела. Сега вече не ми излиза съобщение за грешка. А накладките винаги можеш да провериш колко ти остават до смяна. Поне според мен няма смисъл от по 11 лв. и нагоре /според марката/ за 1 брой кабел. Ти си решаваш.
 14. И при мен го направиха веднъж този номер. И от тогава не зареждам вече на ШЕЛ. Бутилката ми е 40л. и събира 32-33 л. максимум. А те ми заредиха около 37 л. И май от тогава ми се прецака нивомера и бутилката започна да ми събира около 28-29 л.
×