Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

nk_vn

Потребители
 • Мнения

  64
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно nk_vn

 • Ранг
  избила ръжда

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Astra F Hatchback X16SZR
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  26339565

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Варна
 1. Стафо, ама и ти си един хуморист... не си прави тестис с човека. Още малко и ще го пратиш до магазина за кило луфт и нов вестибуларен апарат...
 2. Чакай сега, отначало проблема ти беше, че не се форсира като е студена, а сега - не пали на бензин... Кой проблем бориш последно ?
 3. Колега, от това което си написал става ясно, че изобщо не знаеш как работи горивната система на ДВГ - нито бензинова, нито АГУ. А и за да изключваш един по един всички датчици, трябва да ги знаеш къде са и какво правят. Моят съвет е да прежалиш 10-20 лв за диагностициране на проблема от хора, дето това им е работата. Ако тръгнеш да стреляш напосоки, ще се окажеш със шепа сменени ненужно датчици на цена, многократно по-голяма от "спестеното", и ще продължаваш да имаш проблем, дори може да си навлечеш нови грижи.
 4. Колегата е споменал, че е с 1.6 моноинжекция 1992г. Мисля, че C16NZ е единственият такъв мотор, произвеждан и вграждан в астрите по това време. Освен това го има в профила му
 5. Колега, студен двигател е много лошо да се форсира... Иначе тия грешки, дето си ги написал, ако приемем че си с C16NZ мотор, т.е. горивна система Multec, значат следното: 42 Amplifier control signal, cylinders 1 and 4 (Direct Ignition System (DIS)) High voltage 44 Oxygen sensor Air/Fuel mixture too lean (weak) 45 Oxygen sensor Air/Fuel mixture too rich 44 и 45 очевидно са за лоша работа на ламбда сондата, което ако имаш АГУ и нямаш ламбда емулатор, е нормално. Някой друг може да се изкаже за грешка 42.
 6. Климатик

  Ами той климатика или ще се включи, или не, и ако се включи или ше прави студ, или не :-) Ако изобщо не се включва, значи няма никакъв фреон. Ако се включва, но не прави студ, значи има някакъв останал фреон, но не достатъчно. И в двата случая има теч. Ако привидно всичко изглежда наред, огледай хубавичко компресора за теч на масло - обикновено теча на масло значи и теч на фреон, който ще се прояви като неработене или липса на студ в последствие. Заслушай се и за неестествени звуци след включването на компресора.
 7. Това с 300-те метра къде точно е в ЗДП или правилника за прилагането му?
 8. проблем с другия форум?

  Последният да затвори вратата :icon_lol: :hahaha: :knee:
 9. проблем с другия форум?

  Аз трябваше 2 пъти да се регистрирам там. Проблемът е, че всяка регистрация изисква ръчно потвърждение от администратор, че е ОК. Те там имат разни правила - например да напишеш, ама ТОЧНО, с каква кола си. Ако нещо не им хареса в профила ти, просто не го потвърждават и той сам се изтрива след няколко дни. Понякога просто забравят да потвърдят новите акаунти от последните няколко дни...
 10. Нямам пин 8 на диагностичната букса бе убито всичко детско (и МИД-ско) в мен
 11. Колеги, днес след като открих че имам букса за реле за дневни светлини, се запитах дали няма да ми излезе късмета и с готова инсталация за МИД. Ако имам такава, бих си сложил МИД, но ако ще трябва да се правят кабелаци - не ми се занимава Та въпросът ми е: къде точно и конкретно каква букса/букси да търся? Доколкото прочетох, около и зад жабката, но може би има и други места? Някой може ли да ме ориентира със снимка какво конкретно търся, т.е. как изглежда например готовата голяма букса на ТИД-а, или как изглежда буксичката за лостчето на чистачките и къде се намира точно? Ако не бях видял снимки на буксата за релето и не знаех как точно изглежда, нямаше никога да го забележа. Но знаейки че е там, го намерих навряно по невероятен начин Надежда че имам готова инсталация ми дава фактът, че колата е от края на 1997 г., както и че имам свободна стандартна букса със (засега) неизвестно предназначение край казанчето за течността за чистачките. Имам и всички екстри без подгрев на седалките. Благодаря предварително на всички отзовали се с обяснения и снимков мат'риал.
 12. охладителна система

  А какво е толкова специалното на водата от Побити камъни ?
 13. Колега Ванката, разхода определено НЕ Е 8,5/100. Ако за 85 км харчи 10 литра, за 100 км това прави 11,7 литра. По темата - звучи нормално за градско каране.
 14. Разход - 9/100 бензин ?

  Моят разход също е толкова, само че съм 75 коня. Градско/извънградско каране ми е 75/25% . Струва ми се нормално, при положение че градското е къмто 11/100 с климатика, а извънградското 6-7/100.
 15. За да правиш такова обслужване, сигурно колата си я купил скоро ? Ако да, има и вариант да е била с присадки в маслото, които вдигат компресията и дават впечатление за по-"вървящ" мотор. Стандартен трик при продажба на кола. Дай още някой лев и иди да ти измерят компресията и проверят зацепването, това мога да дам аз като съвет...
×