Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

tcpf

Потребители
 • Мнения

  7
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно tcpf

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Zafira A 2.0
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Последни посетители

48 профилни разглеждания
 1. Подмяна комфорт модул

  Все още не съм го сменил. Първо искам да разбера какво ми предстои и ще мога ли да се справя. Всички теми който успях да открия са за обучение на ключа и прозорците. Нищо не намерих за това когато се смени модула.
 2. Залагалка за агр

  Агр клапана на колата не работи и светва чека. Майстора ми каза че имам четири варианта: смяна с нов (130-150 лв. качествен), шунтиране ( но чека ще светва от време на време и ще губи мощност), електронно изключване на агра и "залагалка" за агр (поставя се и можела да реши проблема). Интересува ме някой слагал ли е такава "залагалка" и какви са впечатленията.
 3. Подмяна комфорт модул

  Здравейте, интересува ме при смяна на комфорт модула новият има ли нужда от някакво програмиране. Автомобила е Зафира А дизелче 82 к.с., 2000г.
 4. Залагалка за агр

  Здравейте, казаха ми че имало някакви залагали за АГР клапана на Зафирите. Някой слагал ли е такова нещо и има ли положителен резултат.
 5. Така проблема е открит повреден комфорт модул. Вратите са отключени в сервис без да се чупи, реже и всякакви такива ( незнам как е направено) .
 6. Проблема е някъде другаде. Релетата цъкат но машинките не искат да отключат. Машинките се опитват да щракнат само при заключване.До тях стига някакъв ток. Не може едновременно да се прекъснат кабелите на всички машинки или да се повредят микро ключетата. А ако нямаше ток към тях нямаше да се опитват да щракнат при заключване.
 7. Здравейте, четох доста теми за централното заключване на Опел но не намерих отговор на моя проблем. Един ден дистанционното за централното на Зафирата спря да работи. Реших че е батерия и я смених, след това видях че и бушон 11 е прекъснал, смених и него но пак прекъсна. Отворих вратата на багажника и видях че черния дебел кабел е прекъснат а кафевия е с напукана изолация и окъсяват. Свързах черния кабел и изолирах. Смених бушон 11 и централното започна да цъка но вратите не се отключва ха и заключваха ( чуват се машинките че се мъчат, като за отключване едва се чуват). Мъчих се да обучавам дистанционното, натисках всякакви комбинации но нямаше промяна. Преглътнах това но накрая установих че всички врати без шофьорската са се заключили и немогат да се отворят дори и от чопа. Багажника се отваря само с ключа като завъртя максимално на дясно и едновременно с това натисна бутона. При натискане на бутоните на дистанционното мигачите мигат. Пробвах да сваля акумулатора но нямаше резултат. Какво да направя за да отключат вратите.
×