Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Гларус

Потребители
 • Мнения

  5
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Гларус

Previous Fields

 • Автомобил
  Vectra B
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Последни посетители

123 профилни разглеждания
 1. Притриса при подаване на газ

  Двигателят ми е: Opel Vectra B, ECOTEC, 100. 4T. X1.8XE1. 5G 2000г , бензин, без газово устройство. Оглеждал съм, за проядени кабели, за напукани маркучета, няма. Някой казва, топлинния датчик, но не го знам кой е и къде се намира. На завоите, не се чува, или усеща нищо.
 2. Здравейте! За съжаление съм принуден да пиша отново, понеже така и не си реших проблема на опелчето ми. А проблемът е там, че не знам, къде точно е проблема :))) Пали си нормално, свети чек, обороти-800-900, след 5 мин. се покачват на 1050, на място работи нормално,без прекъсвания, оборотите съвсем леко, стрелката мърда 1000-1050 не повече. Когато съм в движение, като отнема газта, и подам пак газ, притриса. Тоест, при отнемане на газта, притриса но слабо, при подаване на газ, притрисането е по-силно. Когато задържа газта, на едно положение, на равен участък, пак започва да притриса, ако се движа по нагорнище, и задържа газта, не притриса. Тоест, когато и трябва газ, за да тегли-не притриса. Когато я настъпвам, се наема без проблеми, и не притриса, но когато достигна, примерно, 120 км/ч, и задържа газта, започва да притриса, намаля си сама, сама се наема, като отнема газта нацяло, притрисането изчезва и си намаля скоростта. Ако се движа по инерция, няма тресене. Диагностиката показва P0505 дросела. Смених го с друг, без промяна. Друг каза свещите, смених ги, няма промяна, трети каза ламбдата, и нея смених, няма промяна, и бензинов филтър смених, нищо. Няма газово. EGRа съм го чистил, а и не беше замърсен много. Ако е от ЕКУто, на място ще работи ли нормално, без да вдига обороти? проблемът е, само когато е на скорост. Незнам. За това, бих искал да чуя и Вашето мнение, за което предварително Ви благодаря!
 3. Гасне, свети чек!

  Да , 1.8 e . Ще се поразтропам, да намеря компютър. Е, няма да е нов, пак на касмет. Интересното, за мен, е, че като се изчисти грешката и се запали двигателя, чек лампата не свети. На място си работи, форсират я и задържат газта до краен предел, за няколко секунди, пускат газта, работи си нормално но лампата не светва, е да де, с леко повишени обороти 1000-1080/90 максимум но повечето се задържат около 1000. Когато е студен двигателя 700-800, но до 5 мин. работа се покачват на 1000. Като я подкарат ,след 500-600 м, лампата светва ? Уникален проблем :))) В сервиза я гледат, също, като на Пурко прасето :))) Днес 30.04.18 ходих в сервиза и пак ме върна. Каза ми да утида в срядя. Вече 3 пъти ме връща, може би иска да ми каже, че неможе, нищо да направи. Не знам какво да правя? Задържам газта на 100km/ h , започва да претриса, намаля си сама и после се наема, пак сама, без да настъпвам газта???
 4. Гасне, свети чек!

  27.04.2018 Ходих в сервиза, но ме върнаха. Щяха да се консултират с други, техни, колеги. Явно не са стигнали до никакъв извод. Разбрахме се за понеделник. За грешки нищо не ми казаха, но успях да надникна и видях 0505, на мен нищо не ми говори. Да Ви кажа, че съм в Германия, и започвам да се съмнявам, в уменията им. Техники имат, но като че ли, нещо друго не им достига :( ? С един 17г опел не могат да се оправят? В понеделник-вторник ще Ви кажа, до къде съм стигнал.
 5. Гасне, свети чек!

  Здравейте! За първи път пиша във форума, и ако има, нещо нередно, то моля да ме извините! Vectra B. 1 Както си карах, градско, като пуснах газта, угасна. Запалих я, но без газ гасне. Добрах се до първия сервиз на Opel. Направиха диагностика, и ми казаха, че е или дроселът, или компа. За да ги сменят с нови, ще ми струва, колкото, да си купя друга кола, понеже, те не слагали, употребявани части, а само нови. 2 Отидох в друг, обикновен сервиз. Там, собственникът, направо отвори дросела, и му направи, нещо като, промивка, с някакъв шпрей. Изчака 10-15 мин.и я запали, като около минута и подаваше газ. После пусна газта, колата не угасна, чек лампата продължи да свети. Понеже имаха много работа, за рвмонта, трябваше да чакам 1-2 месеца. Като се прибрах, свалих дросела и го почистих, най идеално, прегледах и маркучите, за пукнатини -няма. Забелязах, че, ( незнам как се казва) на него пише delko Remy 190, и се намира, прикрепено, за въздушния филтър с кабел, и две маркучета. Единият изход на маркучето, което утува в дросела, беше пълно с нагар. Изчистих го, иколата започна да си пали без газ, и без да гасне, но лампата продължи да свети. 3 Отидох в друг сервиз. И там диагностика, преглед на маркучи, после смениха дросела, никакъв ефект. Изчистиха грешката, запалиха я, форсираха я, работи, но на 1000-1080 оборота без газ. Лампата не свети. Тръгнаха да я пробват, след 500 метра лампата светва.? Когато я карам, и задържа педала на газта (примерно на 100km/h) започва да притриса.когато я карам,отпусна газта, и пак я настъпя, пак притриса? И в сервиза недоумяват, на какво се дължи. Казаха, че ще се консултират с други колеги. В петък 27.04.2018 пак ще ходя. Но до тогава бих помолил и за Вашето мнение. Благодаря ви!
×