Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

dreamfool

Потребители
 • Мнения

  10
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от dreamfool

 1. Astra H - вода в краката на шофьора

  Двете черти маркират зоните, в които да дупчиш/съответно да не дупчиш. Червената е гумения борд към колата. зелената, пръстеновидното уплътнение към вратата. Те са едно цяло. Внимаваш да не продупчиш в края на зелената линия където се допира с червената - обясних причината. Провери дали перфорациите отдолу са отпушени много често, само са изрязани, но гумата си стои. Маркирал съм ти сифона, вратата сама ти подсказва, коя е най-ниската точка.
 2. Astra H - вода в краката на шофьора

  Случаят е абсолютно същия, но както написах при мен е от дясно и на двете врати. Прилагам твоята снимка с отбелязано място къде да е сифона - зелената точка. В червената зона - не пипай - ще върнеш водата директно в купето и то между праговете - външен и вътрешен. За да си сигурен какво правиш издърпай нагоре самото гумено уплътнение - вади се много лесно. Дупката пробий с малко ножче или ножичка за нокти - не ти трбява да е прекалено голяма.
 3. Astra H - вода в краката на шофьора

  Здравей, колега. Имах същия проблем но на вратите от дясно - пасажерската и тази зад нея. Това се получава благодарение на потъване на пластмасата от вътрешната страна на купето до вратата. Пропадане с времето от настъпване. Опрявя се много лесно. Гуменото уплътнение е с дупки от долната страна, за да изтича водата. В най-ниската точка, откъдето ти процежда водата пробиваш внимателно уплътнението отгоре. Внимаваш да не го пробиеш откъм купето. То е гумен борд откъм купето с пръстеновиден обръч откъм вратата, сифониран отдолу.
 4. Здравейте, искам да попитам - някой използвал ли е Вариант 3 на дневните светлини, както е описан тук. На мен ми се стурва най-удачен при положение, че при широко използвания Вариант 5 няма никаки индикации по таблото за светлините и не работят фаровете за мъгла.
 5. Здравейте, колеги. След обслужване на мотора - смяна на масла и филтри, колата изгасна в движение на два пъти, докато бе на свободна предавка. Моторът е z17DTH, с ръчни скорости 101к.с. Какво свети? - На таблото първо се появява сигнал за ниско ниво на маслото, после светва сигнала за акумулатора. При първото загасване, при движение по наклон с 60км/ч след като натиснах педала на газта, колата продължи да се движи и контролните лампи угаснаха. При втория случай в рамките на един ден, реших да спра. Изгасих колата и успях да запаля на 3тия път. По таблото светеше само сигнал за ниско налягане на маслото и акумулатора. В опком излезе грешката P0335 - Crankshaft Position Sensor "A" Circuit Open (29) - Not present. Доколкото разбирам е датчик за колянов вал. Той ли е наистина? При смяната на горивния филтър - напълнихме системата с гориво докато не прелее. Отделно на колата има монтирана ръчна помпичка с възвратен клапан, която да качи гориво в горивното филтърно отделение, за да няма въздух. Там също напомпахме 3 пъти, преди да запалим. Проблема се появи 200км след това. Нивото на маслото е нормално. Тъй като повечето мнения тук за смяната на датчик за колянов вал са, ако свети чека питам на къде да се насоча. Благодаря предварително.
 6. Ето малък ъпдейт по темата. Датчика е сменен с оригинален такъв на Бош. Новият датчик показваше 834 ома, старият 938 ома. Беше си оригиналния, прозиведен през 2004г. Симптомите са следните ( поне при мен бяха такива) - при достигане на работна температура на двигателя, спираше подаването на гориво в двигателя на свободна предавка и той се изключваше в движение. След това колата запалваше на 3тия път, имайки в предвид, че навън времето е студено и той бързо се охлаждаше. Много добро видео има тук. Нещо важно - при мен не е светвал чека на мотора, но грешката в ЕCU-то се записваше.
 7. Здравей, Стоян. Благодаря за съвета. Поръчал съм го и когато го сменя ще пиша дали той е била причината.
 8. Търси се само пръта с механизмите откъм дръжката. Имам си платнище в идеално съсояние, но тази част е счупена и не подлежи на ремонт.
 9. Екстри активирани чрез op-com

  Редактирано.
 10. Здравейте, колеги. Нов съм във форума и моля да ме извините, ако не пускам темата на правилното място. Дойде време да си закупя по-голям семеен автомобил и се спрях на Опел. Харесъл съм конкретна кола и ми предстои повторен оглед и закупуване. Опелът е Astra H 1,7 CDTI - 100 HP. По номера на рамата излязоха следните важи според мен данни: Дата на производство: 21.01.2005г. първа регистрация 06.2006 Мотор: Z17DTH без DPF Скорости: F23WR Произведена в Белгия, за Австрия, първа регистрация в Тулн Австрия. Колата е Cosmo моделът с всички екстри и доста запазена. В момента на 168 000км. ( По разчети на програми в нета следва да е на 187 000 ) На какво по-специфично да обърна внимание при този мотор и тази скоростна кутия при теста по-късно тази седмица? Здраво ли е окчаването? Ръждите проблемни ли са? Има ли кори под мотора? Средния разход на гориво какъв е - интерсеува ме предимно извънградксо? Кой размер гуми е най-подходящ? Аз не съм агресивен водач и не се съзтезавам по пътищата, защто возя малки деца. Благодаря на всички за отделеното време за отговор на върпосите ми.
 11. Съвет за покупка на автомобил Opel Astra 1.7 CDTI

  Все пак купих колата и можете да заключите темата.
×