Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

sashom

Потребители
 • Мнения

  25
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  2

Всичко публикувано от sashom

 1. Привет. Астричката ми е H комби Z17DTR. По време на дижение а и на място само при натискане и задържане на педала на газта се чува много интересен звук. Не е постоянно, по - скоро по някога и е подобно на завъхряне, изтъняващ звук тряещ около 2/3 секунди. Всеедно нещо се завърта, зацепва и спира да се чува. Не е при всяко натискане на педала, случва се при равномерна скорост в движение без да има промяна в натиска на газта. Няма общо с натискането на съединителя и дали съм на скорост или не. Явно единствено в хода и каквото се случва при подаване на газ. Опитах да го запиша. Чува се между 9-та и 12-та секунда от аудио файла. https://drive.google.com/file/d/0BzfqAQGOH4...ew?usp=drivesdk Някакви идеи?
 2. Привет, от известно време забелязах, че педалът ми на зазта реагира след 2/3 сантиметра празен ход. Много е дразнещо и объркващо. Решението с нашите електронни педали е много лесно и просто. Предалът се сваля. На букса е + три 10мм гайки. Самият педал основно се състои от капаче в което е закрепена платката за управление и основна част в която е механизмът с пружината. Реглажът се изразява в това да се нагласи капачето спрямо основната част на педала като ходът наляво или надясно е няколко милиметра. Затягат се всички винтове и това е. В момента от няколко сантиметра празен ход педалът ми реагира само при докосване.
 3. Вибрация във волана след 120

  Много интересно, при мен също го има и е много подобно на описаното. Струва ми се, че някъде около 1800 2000 оборота е по-силно а след 140км нагоре изчезва. Имам съмнения в тампоните на двигателя. Ще ходя скоро по друга нужда в gauto и ще споделя дали е било тампони.
 4. Здравейте, Не ми се заключва резервоара и реших да намеря проблема. След разглабяне се оказа, че шилото което заключва беше застанало накриво. Оправих го всичко работеше, но след 3/4 заключвания от моторчето излезе пушек и изгоря. Сега се опитвам да го заменя. Намерих си моторче. Въпросът е някой може ли да даде съвет как се сваля зъбното колелце от моторче, че да се сложи на друго.
 5. Привет, Нека съберем на едно място благинки които сме си активирали по астричките да е по - лесно за всички Това което намерих и направих до тук е : 1. Дневни светлини (DLR). Автоматично се включват късите светлини отпред при запалване на двигателя. Включих си да светят и стоповете да не ги забравям вечер. (Активирани на опция 5, така могат да се изключват временно) 2. Автоматично заключване на вратите при вдижение. 3. Централно заключване с deadlock. Би трябвало при две натискания на заключващия бутон да не може да се отвори и от вътре. При мен въпреки, че е активирано не се получава. Моля споделете какви други благинки може да се активират от оп-ком.
 6. Привет, моля препоръчайте безжичен четец който успешно да прочита грешки. Астра Х е колата. Взех си от тези най обикновенните но не ми чете грешките. Успешно трие, имам живи данни, чете вин и други но казва, че няма грешки а то за съжаление има. Оп-кома ми ги вижда но не ми е удобен заради компа. Поздрави.
 7. Привет, Счупи ми се щипката която държи подлакътника затворен. Някой да знае да се намират някъде резервни?
 8. Чудесна тема, взех си лостче от amazon uk Излезе ми около 74лв. Активация с първото клипче в youtube.Има три места на които се пипа Всичко работи. Много съм доволен
 9. Придърпване при отнемане на газта 1.8

  Здрасти, можеш ли да дадеш номер на тази бобина или някаква снимка да се ориентирам. Почистването на потенциометъра сам ли го прави - сложно ли е, както и бобината де ? Имам някакъв подобен проблем и ми се ще сам да си сменя лесно сменящите се части ...
 10. Екстри активирани чрез op-com

  <- заключването. Тези чекове за антифриз и течност за чистачки мисля да ги изключа. Всеки път се пускат и не се махат ак оне се натисне ОК. На мен ми е досадно.
 11. Екстри активирани чрез op-com

  Здрасти, Тъкмо пуснах и двата чека за coolant-a и за крушките. (мерси) Да, скритото меню го знам и много се чудех дали няма как да му кажем да показва винаги температурата, без да се задържа настройки бутона ...
 12. Екстри активирани чрез op-com

  Здрасти, 7 и 8 можеш ли да ме насочиш кои опции са?
 13. Придърпване при отнемане на газта 1.8

  Привет, само при отнеманена газ-та ли се получава ? При мен има подобно придърпване но се получава и при превключванена 2-ра и 3-та и то не винаги а само ако подавам плавно газ. Ако подам по-сериозно не го усещам. Съединител не съм сменял но не изглежда за смяна засега. Струва ми се, че при мен може да е именно от педала на газта понеже 2, 3 пъти ми се стори, че сеслучва нещо подобно в движение при поддържане на постоянна скорост...
 14. Astra 1.7 CDTi - P0234B - Датчик, турбо?

  Привет, аз имах съшата грешка. Много е неприятна защото е много обща. могат да са много неща... При мен се оправи с диагностика в София Ауто + смяна на регулатор на горивната помпа. (~350лв. + 50лв. за кодиране) То проблема си беше много явен при мен. Колата на място постоянно променяше оборотите. След смяната и с доста натискане досега не се се случвало отново.
 15. Брех, прочетох няколко пъти темата и се чудя защо не се получава с изключването при мен. Бях сетнал DLR-a на опция 1 за предните и задните а се оказа, че така не могат да се изключват. Опция 5 май е правилния избор. Така при бързо включване и изключване от ключа на таблото могат да се изключат временно. Беще ми полезно, благодаря и аз.
 16. Z17DTR грешка P0683

  Привет, От няколко дена имам тази грешка. Интересното е, че за два три дена изчезна и днес пак се появи. Няма затруднения с автомобила, може пи пали една идея по трудно. Вероятно свещи ... Въпросът е, че разглеждайки установих, че на 4-та свещ накрайника на кабела е с липсваща горна част и жичката е с прекъсната изолация. Това вероятно от доста време е така. Тези кабели май се сменят като сноп наведнъж нали? Някой може ли да даде gm номер на частта да си потърся Нещи за Астра H и конкретно моя двигател не намирам никъде. И по - важното. Според Вас може ли това да е причина за P0683...?
 17. Привет, Моля ВИ за съвет, Задна дясна врата след спиране на алармата и отварянето на вратата не подава информация, че е отворена и съответно алармата се включва след 30-тата секунда отново. Отделно прозорезът не може нито да се свали нито да се вдигне. не се чува никакъв шум от моторчето, всеедно не стига ток до там. В същото време централното работи и заключва и отключва вратата без проблеми. На няколко места намерих подобни проблеми и насоките са да се проверят кабелите под маншона между вратата и купето. Възможно ли е това да е проблема и при мен? Хем машинката на стъклото да няма ток, хем компютъра да не получава инфо, че вратата е отворена и въ същото време централното да работи ...
 18. Z17DTR грешка P0683

  Привет, Оказа се, че кабелите на свещите не правят добър контакт. В София Ауто - диагностика и ремонт - 63 лв. За сега няма проблеми след това.
 19. Сякъш не е резонанс но верочтно не е и нещо страшно. Ето клипче със същия звук. Започва около 9-тата секунда. Интересното е, че мненията са в насока смяна на горивен филтър ...
 20. Привет, Не ми работят заключването на резервоара (предполагам като заключва колата веднага се заключва и капачката му), както и заден десен прозорец. Астра H комби 2009. На прозореца не се чива напън от моторчето и предполагам е изгоряло. Все пак се надявам макар и малко вероятно да се окаже бушон. Моля някой запознат да ми потвърди случайно този прозорец и капачката дали не са вързани за един бушон ... Останалите прозорци работят, както и централното (вратите се заключват). Поздрави.
 21. Привет, Свалих кората и извадих моторчето. Проработи два, три пъти и изгоря. Много странно. При мен няма жило. Някой има ли представа от къде мога да си намеря само моторче, кутийката е разглобена и ми трябва само моторчето вътре. https://gifyu.com/image/bCWz
 22. Ха благодаря ти, това е идейно. Може и аз така да си го направя и да не се занимавам повече ...
 23. Трепване на оборотите

  Регулатор на Г.Н.П. Смяна в София Ауто + монтаж и обучение - 425 лв. Симптомите са освен пулсиране в стрелката, същото се чува и в работата на двигателя. Всеедно непрекъснато се натиска леко газта и се пуска, на всяка секунда две. След смяната му дигателя заработи нормално, стрелката се движи понякога с милиметър два без промяна в звука от двигателя. На диагностика кривара която генерира развален регулатор е с огромни амплитуди. В фактурата има само вътрешен номер на часта, няма оем номер. Като визия е това http://www.ebay.co.uk/itm/New-Denso-Diesel...t-/271300600010 Поздрави.
×