Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

kanara27

Потребители
 • Мнения

  8
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно kanara27

 • Рожден ден 7.02.1973

Previous Fields

 • Автомобил
  Zafira A
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  kanara27

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Пловдив

Последни посетители

139 профилни разглеждания
 1. Колеги ако няма течове необходимо ли е да се демонтира бинокъла или процедурата маже да се извърши на място(презацепване или махане на червяка) и ако клапата е останала в отворено положение не е ли дастатъчно да се извади буксата....
 2. Няколко въпросчета на нов собственник

  Нещата, се поизасниха. С друг опком се изчестиха грешките и не се пояниха повече. Явно моят е мнгого китайски и не трие грешки. Ще пробвам друга версия.....Благодаря на всички за помощта.
 3. Колеги от къде мога да ги изтегля тези файлове? Темата е вехта, но полезна. Ако някой ги е запазил, ще съм благодарен ако ги сподели.
 4. Няколко въпросчета на нов собственник

  Благодаря за забележката за профила, поправих я. За сондите, за 2 бих се съгласил, но за 3 и кола 2000година не вярвам. Изчаквам колеги със същият мотор да споделят. Мнения на теоретично запознати и нямали досег с такъв двигател или модел са само приказки, ако няма практика. Не искам да обидя никой, теорията е началото и основа на всичко и ако не ти е ясна не се получава нищо. До миналата година притежавах(притежавам още) Рено 19 и там доста неща ми бяха ясни, но сега съм още неук. Технически съм грамотен и ще се радвам да се ограмотявам за в бъдеще.....
 5. Няколко въпросчета на нов собственник

  Да... не съм се сетил за това че може да са вързани....напълно е възможно за България. Сега проверих гаснат по различно време, на еърбека и спирачки/съединител мисля1-2сек след контакт последователно, чека, маслото, генератора и другите 2 лампи гаснат последователно и отчетливо с промеждутак до половин секунда една от друга след запалване. Коя е тази лампа радиатор с перка вътре?? ири нещо такова... Предполагам е излишно да провелявам по описаният по-горе метод, не вярвам да са слагали и времезакъснение... Да поясня, колата е купена от приятел на който имам пълно доверие(карана е в Б-я 5 години и е обслужвана както трябва), но винаги е възможно някой майстор да му е оправил проблема по "българси".. Сподели ми че последно са му сменяли дебитомера и датчика на температурата и не е имал проблеми след това . Освен това както писах по-горе колата се държи чудесно без никакви симптоми. Разход около 9-10 газ смесено каране но в повечето случаи къси ...до 10-20км максимум. Е борда показва приблизително толкова, но като добавим до 1л бензин до преминаването на газ...... Смятам че разхода е добър. Разход на масло - за 1000км 200-300милилитра, но не видях на какво ниво е бил преди това. Сипах толкова когато борд компютъра каза да проверя иначе беше на средата. Мисля че и това е нормално за този двигател. Що се отнася до грешките - след изтриване пак виднага се появяват, тоест ако има проблем то той си стои. Ще Мина през едно приятелче да видя с неговият опком(по некитайски) какво ще даде, а има и друг кабел по професионален за различни коли да прочете и ще пиша. Не отговорихте на въпроса за ламбда сондите(датчици) колко са на брой. Убеден съм че е един и тези грешки мисля че са фалшиви..... дано да съм прав.
 6. Няколко въпросчета на нов собственник

  Благодаря за поясненията. 1. Лампата си светва при контакт и гасне след запалване. Не е изгоряла или махната. 2. Ламбда сондата както писах и преди работи коректно, чертае си кривите често и нормално, не зная как да сваля и кача диаграмата, но съм убеден че няма проблем. Въпросът е че съм убеден че нямам 3-та ламбда сонда....Всъщност колко ламбда сонди има този двигател Х18ХЕ1 и в какви граници трябва да са показанията? четох из форума че трябва да е 100mV до 4800mV... Not present - Р0044 Високо показание във веригата на нагревателя на О2 датчика (банка 1, датчик 3). Да не би тези грешки да са фалшиви, тоест опкома да търси нещо което го няма. Що се отнася до колата, върви си нормално, няма проблеми с оборотите и с разхода както и със държанието му при натоварване.
 7. Няколко въпросчета на нов собственник

  Благодаря за бързият отговор. А не трябва ли кодовете да започват с Р0...........? Тоест проблем в ламбда датчика??? Само че, самият датчик си работи??? Променя си показанията в опкома, освен това в програмата за газовия инжекцион си чертае кривите коректно(според мен)??? А не трябва ли да избива чек или нещо такова? и защо е е в раздела BODY и съответно при климатика и ..... Колко ламбда сонди имам реално??? Че в кодовете за грешки пише верига на 3-я кислороден датчик и респективно ниско и високо напрежение??
 8. Здравейте колеги. От месец се присъединих към клуба на Зафира 1,8 115к.с. За сега съм доволен. Взех си опкомче китайче и разгледах това онова. Не ми светят по таблото никакви лампи(тоест светят си при контак но си изгасват после), но изскочиха 3 грешки, предполагам не от особенна важност. Та питам знаещите да пояснят коя за какво иде реч. Всички са в раздела Body. Първата е в раздела на Airbg SAB6. 00044 - Telltale Signal Low or Circuit Open Not present Поразрових но никъде не намерих описание какво означава.... Другите две в раздела Engine cooling module 00164 - Engine Coolant Temperature Incorrect Signal Not present 00163 - Engine Coolant Temperature, No Signal Not present Като ида в менюто за измерване температурите си изглеждат нормални показанията и външната и на двигателя ... Ще съм благодарен на насоки, линкове и каквото и да е... И едно въпросче за бордкомпютъра. Да поясня, борда си е с колата и не е слаган допълнително. На немски език е? Кои километри са Geschw. и Reichweite Предполагам вторите са за остатък та гориво , но другите... Има ли подменюта бордомпютъра и как се влиза в тях? Друго което се сетих в последствие. Странно "хрупат" чистачките или по скоро механиката им, като се пораздвижат след 10 на минути и стават доста по-безшумни. Предполагам нещо трябва да се изчисти и смаже, но къде, с какво и как...
×