Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

geosve

Потребители
 • Мнения

  18
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно geosve

 • Ранг
  бъдещ фен
 • Рожден ден 5.05.1977

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Vectra B X20XEV, Zafira B Z18XER
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  jeiddy
 • Website URL
  http://
 • ICQ
  55528042

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Бургас
 1. Привет. Дълго не съм писал във форума, но ето че се наложи. Имам зафира б 1.8 140 к.с. 2006 г. За нея ми трябват следните части: 1. Капак на клапаните; 2. Обща пета на разпределителните валове, на която се поставят клапаните за вариаторите. Имам снимки, но не мога да ги кача. Благодаря предварително. Главата и валовете не ми трябват. Някой ако има двигател, който не става за друго.
 2. централно заключване на Зафира Б

  Здравей колега. Ако съм разбрал правилно, колата ти е без аларма или фабрична такава, а само с централно. В такъв случай правилно си забелязал, че при отключване на колата само от ключа /не от дистанционното/ се отключва само шофьорската врата. И моята е така, както и на много други, които съм питал. Така ми казаха и от официалните представители /два са/ за Бургас, че е нормално.
 3. Подгреване на седалките??

  Здравейте отново. До къде стигнахте? Аз имам напредък. Оказа се при мен, че инсталацията за подгрев на седалките е опроводена до големите букси в краката на шофьора - долу в ляво. Мисля че са синя и зелена или нещо подобно. В тази, която е по към седалката има два кабела /черно с червено и черно с жълто/, които влизат от към бутоните /на централната конзола/, но не продължават към самите седалки. трябва да се издърпат кабели до самите седалки и ..... самите подгреви. При Вектра Б няма релета, през които да минава включването. Управлява се само от бутоните - вкл и изкл. Ако някой има повече инфо - да казва.
 4. Вектра б

  Имаш ли плафони на вратите, във самите врати? Работят ли ти? Ако не работят и те - провери си бушоните. При мен беше дал на късо един от плафоните и изгасна всичко изброено от теб. Смених предпазителя и всичко се светна. Не се сещам кой предпазител беше, но имаше съвсем ясна картинка / описание на капака на предпазителите. Успех.
 5. Подгреване на седалките??

  Колеги привет! Явно не съм само аз с тази дилема. И аз имам копчета за подгрев на седалките. Когато копчетата се натиснат - светват. Това ме навежда на мисълта, че имам окабеляване, но буксите не стигат до под седалките. Та въпроса е следния: Открихте ли къде се намират тези прословути букси? Къде са ги ....... навряли тези от ОПЕЛ? Аз съм търсил около таблото с предпазителите - намерих само буксата за дневните светлини, която вече ми влезе в употреба. Търсил съм в и под централната конзола и около ръчната и пак нищо. Разглобих централната конзола и извадих бутоните за подгрев. Определено всичко възможно е окабелено и кабелите от там /и не само от там/ влизат в един сноп, който стига до предпазителите. Но как да открия тези четири проводника - според мен трябва да са два кафяви един черен със сиво и един черен с червено. Ако някой има идея или вече ги е намерил - да драсне някой ред да просветли и нас, които все още се мъчим. Ако изпрати и някоя друга снимка ще е супер. Много безаварийни на всички.
 6. И ние ще сме на линия, живот и здраве. Както обикновенно 2+1. Разбирайте аз, жената и ......малкия Някой смята ли да взема наследството/вата /децата/, че да има какво да прави Алекс. Иначе ще трябва да се редуваме на смени. Предния път Яни беше се прежалил. Бройте ни за събота на сборния пункт на Технополис. Какво правим с пазаренето за масата? След като се съберем на Технополиса, направо на Кауфланд-а ли пак?!
 7. Малкия отдавна пита няма ли да се ходи някъде с другите ОПЕЛИ! Живот и здраве и ние ще сме на линия тримата, както обикновенно. Ще се радвам, ако се съберем повечко хора тази година. А иначе то хапването и пийването и веселбата са ясни. Чул съм се с Ясен /Boxer/. Каза, че ще е на работа както миналата година и няма да присъства. Ще каже на останалите, с които има въможност да се чуе. Колеги - Да помогнем на всички, които не са присъствали и незнаят какво пропускат, да се ориентират и вземат правилното решение!
 8. Проблем климатроник

  Привет колега. При мен се е получавало 1-2 пъти. Оказва се, че при мен това е от контактния ключ. Застава в някакво странно положение. Колата и всичко по нея си работи, но климатроника само свети и показва зададената температура, но не ....... духа. Всъщност духа, но все едно е в положение 1 на настройката на вентилатора на климатроника. Когато започнеш да увеличаваш силата на вентилатора ще видиш че ..... работи. Пробвай да изключиш колата и да я залиш отново. Виж дали ключа не е заседнал /се задържа/ в положение "палене" и не се връща когато се запали колата. Дано съм бил полезен. Ще ми е интересно да разбера дали други колеги имат този проблем и дали/как са го рещили. Успех.
 9. Май готино сте си изкарали нещо? Ама ще взема да кача и моите снимки, че сте поизтървали някои "кофти" моменти.
 10. И ние се прибрахме още по светло. Малкия е капнал, но си изкарахме повече от добре. Пак осъмнахме....
 11. Хайде да се включим и от Бургас. Ако ще сте само това, може както миналата година да се организираме тримата. Но се надявам да сте МНОГО повече. Ако сте съгласни можем да пътуваме заедно. Уговарям колегите да се съберем с Вас в Бургас и от тук всички към "У". Какво ще кажете за идеята?
 12. Бройте ме както миналата година - аз, жената и малчугана - да видите колко е пораснал. Защо ли както винаги останахме толкова малко?! А имаше толкова много желаещи!? Опасявам се, че ще намалеем и още с наближаване на датите. Дано греша......
 13. Нали знаете, че и ние няма да пропуснем /живот и здраве/ хапването и пийването и най-вече сериозната компания, с която доста се забавлявахме миналата година. Пак ще сме в същия комплект - двамата с жена ми и малкия. И на него май му харесва да пътува и доста лудя около нас. Ще вземе да стане някой "сектант" опелджия и няма да можем да му насмогваме.
×