Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

misho.d

Потребители
 • Мнения

  28
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Всичко публикувано от misho.d

 1. Сутрин след като запаля и потегля започват едни прекъсванят и забиване, след като сменя предавките и почна да ускорявам също почва да прекъсва и трябва да настъпя яко за да ускори, след като загрее този проблем изчезва но студена ли е си е жива мъка. Днес 'студена' по време на движение ми задържа на 20х оборота, трябваше да спра и загася. Какъв е проблема?
 2. Прекъсване и забиване при потегляне.

  Вече два дни се държи добре но ако прави пак така ще пробвам с друга бобина от работеща Зафира, просто за една проба.
 3. Прекъсване и забиване при потегляне.

  Светва колата с ключа но след като почне да придърпва и да забива предницата (изгасям-паля и лампата я няма) но проблема си остава. Свещи сменях преди 5-6х км. сложих 2полюсни на газ съм но пали на бензин, дори чакам да загрее и да паднат оборотите, търсих в ютуб нищо не намирам дай линк ако ти е лесно.
 4. Ламбда сонда

  С проблема се справих разбира се със много труд най-вече като смених мястото на компютъра далеч от двигателя за да не загрява и да стои студен през цялото време. Със планка закрепих до акумулатора, одължих кабелите само на единия куплунг и сложих допълнителен кабел за (маса). При мен проблемите изчезнаха, но пак ти казвам че това е последното което може да направиш, при теб може да се окаже нещо друго.
 5. Ламбда сонда

  Да, така предполагам защото кавото и да правих накрая се оказа компа, но ти пробваи това онова, проследи нещата, увери се сам.
 6. Ламбда сонда

  Имах същите проблеми, наложи се да сменя мястото на компа, понеже започна и да гасне в движение. Пробвай поне да го отстраниш от двигателя за да не взема температурата, със времето започва да се уврежда.
 7. Прекъсва на бензин и по слабо на газ.

  При мен този проблем се оказа от износени гумички на клапаните на инжекторите на газовото, дори след като премина на бензин прекъсване и придърпването продължава, ходих при много майстори всеки казва различно (дебитомер, ламб сонд. бобина, свещи, комп. маркуча за бензина пукнат и др. дори един иска 2000лв и да почвал ремонт на двигателя, накрая за 20лв си я оправих. и при теб ще бъде същия лабиринт.
 8. Гасне по време на движение

  Аз смених мястото на компа и сега нямам проблеми.
 9. повдигане на Zafira A

  2см. нищо не е, не се заблуждавай че се е вдигнала та чак се вижда и от далеч
 10. Зафира А 1.8 116

  Какъв се оказа проблема в крайна сметка?
 11. Зафира А 1.8 116

  Какво стана, как са нещата?
 12. повдигане на Zafira A

  Пробвай да видим, само капака с лагера да не се разхлопа. Всяка намеса е предницата води до реглаж.
 13. масло двигател

  3,5 литра с малък филтър идва до средната черта на щеката.
 14. Задно Гърне за Зафира А

  Не знам дали се е получил ефекта и дали е омазнило гърнето от вътре, но днес като погледнах от зад автомобила забелязах капки от масло по бронята и стоповете и горе на стъклото, изхода на гърнето се е почистил и станал като нов, явно го е издухала със сила.
 15. кабел

  Дали има напрежение на него, или може би връща маса към някои датчик, реле или лампа? Кои ще се наеме да окаси двата проводника с мостче на буксата?
 16. Задно Гърне за Зафира А

  Мислил съм да налея през изхода на гърнето, но се притеснявам когато загрее да не почне да пуши в движение, тогава ще стане интересно.
 17. кабел

  В смисъл той си е там и не излязъл от никъде, по-точно за какво служи и какво е имало свързано на него. И при мен е така и аз се учудвам, стои си свободно без да служи за нещо.
 18. Задно Гърне за Зафира А

  Възможно ли е да се налее поне 100гр. масло в гърнето, с цел предотвратяване на корозия? Понеже карам на газ и изхода на гърнето почна да ръждясва.
 19. Датчик за външна температура на Зафира А

  Интересно, сега разбрах че това е датчика за външна температура. а това че не е добре захванат към маската и се клати при движение оказва ли влияние на работата му?
 20. повдигане на Zafira A

  Смених тампони на пружините от горе с малкия аксиален лагер (на него се държи цялата предница) колата се вдигна с 2см. от пред. Наскоро ми се счупи задна пружина, смених и двете с Немски пружини (дебели по цялата дължина) предните бяха с изтънени краища и точно от там се счупи. Задницата на колата се повдигна с 3см. Мисля че това е правилният начин, всичко друго е рисковано.
 21. Opel Zafira A-Z18XE- Газов инжекцион (полско газово, италиански компютър), градско - 9 на 100км. извън градско - 7 на 100км. при максимално 3500об.
 22. Опел Зафира

  Взех 1,8 125коня бензин, после сложих газово инжекция, страховете от прочетеното из форумите не се оправдаха,доволен съм нормално е всичко.
 23. проблем

  Цялата полуоска трябва да се смени или само карета? Понеже искам да си я сменя сам, стига с тези сервизи.
 24. Автомобила е Опел Зафира 1,8 125кс бензин. Какви документи са необходими при регистрация в КАТ, и къде се намират номерата на двигател и рама? Възможно ли е поставяне на газово устройство преди регистрация или след като мине пред КАТ. Кое според вас е по-добре?
×