Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

abv

Потребители
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

abv last won the day on Юли 14 2018

abv had the most liked content!

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно abv

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Опел зафира
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Profile Information

 • Пол
  Male
 1. Къси скорости при Зафира Х18ХЕ1

  Благодаря за отговоря.
 2. Къси скорости при Зафира Х18ХЕ1

  Здравейте колеги, във връзка с хубавата и полезна тема за късите скорости имам следното питане. Притежавам опел Зафира само че с двигател 1.6 101кс. Изчетох внимателно вашите постове и повечето направили тази интервенция са с двигатели 1.8 -115 и 125кс. и са останали доволни. Питането ми ме според вас за по малкия двигател удачно ли да се предприема такива интервенция. На 100км съм на 3000 оборота и малко отгоре.
 3. повдигане на Zafira A

  До тука колата се държи много добре, с точно тези 2 см. минавам, там където някои коли опират. Окачването е стегнато и няма проблеми. Аз съм доволен от пътното поведение и от по високия просвет на колата.
 4. повдигане на Zafira A

  Здравейте колеги, вчера извърших процедурата с повдигане на Зафирата. Вдигнах я с точно 2 см повече не исках и държах на тези см. отпред и отзад и на мене лично ми хареса външно визуално как изглежда. В момента нямам никакво свободно време и не мога да кажа как се държи. Като че ли вози малко по стегната преди се поклащаше. Процедурата се извърши с тампони /подложки/купени от магазина има и за отпред за мое учудване. Майстора имаше доста работа и не съм го разпитвал, питах го само има ли нужда от реглаж и отговора му беше не.
 5. Зафира А 1.8 116

  На времето на предишният ми опел, минах по тази процедура,само че тогава се разбрах с майстора. Да почне и като отвори , първо да провери гумичките, ако се изпечени и е не стават, ок сменяме ги и сме до тук. Само, че на гумичките нищо им нямаше и продължи с отварянето на двигателя. И на мен ми предлагаха, смяна на една камара части, само че му казах сегменти, гумички и съответните гарнитури ,на мой риск и отговорност. След това колата си я карах още дълго и в момента още се кара. Но имай предвид,че и след ремонта съм доливал за 11 000км около 700гр.масло. При мен причината беше като разгледах старите сегменти, е че маслените се бяха запълнили с някаква подобие на твърда каша и не можеха да обират маслото. Причина не сменяне на маслото от предишният собственик. Иначе измериха цилиндрите относно износване и евентуално изкривяване всичко беше наред.
 6. Зафира А 1.8 116

  Колега има много теми,че само с гумички не става. Симптомите им са изпушване при и палене,а не при движение. Интересно ми стана на какво основание ще сменяш и буталата чак. И между другото какъв ти е вискозитета на маслото с което я караш.
 7. "В бензиновите двигатели клапана на ЕGR-а затваря на празен ход и при максимално натоварване, а осигурява 5-10% рециркулация при ниски и средни натоварвания". Това което аз знам,е че извън градско над 3000 обората ЕГР почти е затворен и основното му действие е в средните обороти, т.е предимно в "градско" и от там идва зацапването му със сажди. Иначе съм карал малко със затапен ЕГР, няма осезаема разлика, може би е по пъргава в ниските обороти но не нещо кой знае какво.
 8. "В бензиновите двигатели клапана на ЕGR-а затваря на празен ход и при максимално натоварване, а осигурява 5-10% рециркулация при ниски и средни натоварвания". Това което аз знам,е че извън градско над 3000 обората ЕГР почти е затворен и основното му действие е в средните обороти, т.е предимно в "градско" и от там идва зацапването му със сажди. Иначе съм карал малко със затапен ЕГР, няма осезаема разлика, може би е по пъргава в ниските обороти но не нещо кой знае какво.
 9. Много слабо ускорение

  Намери си кадърен майстор, не задължително да е от официален сервиз,успех.
 10. Здравей колега, намери си читав майстор едва ли ще получиш от форума решение онлайн, най много допълнително да са объркаш. По принцип опелите от тези години не са бъкани с електроника и би трябвало да си решиш проблема, успех .
 11. повдигане на Zafira A

  Днес ми вкараха една идея за подложки направени при стругар, да се сложат отпред около 2-3см /не повече/ да се вдигне предницата. Не знам дали ще се отрази на стабилността на колата. Ако някой има опит нека пише. Аз лично смятам че примерно с 2-3 см няма да се наруши поведението на колата. Но понякога са решаващи за картера. На мен лично ми трябват зимата като станат един хубави ледени коловози.
 12. Здравей колега аз имах подобен проблем, като симптомите са сходни с моите и при мен излязоха дюзи. Особено се появяваше на студен двигател като загрееше се пооправяше имах завишен разход и не добър вървеж особено в ниските обороти . Майстора ми ги почисти и ми каза веднъж годишно или два пъти, на извън градско около 200 км с добавка за дюзи и да карам с високи обороти, по слушах го и 4 години не съм имал проблеми.
 13. ПРОБЛЕМ С КОМБО

  Здравей колега, моето мнение е, че щом ти светва въпросния ключ проблема идва от предната част на колата, т.е. под предния капак. Как се държи колата, заглъхва ли губи ли мощност, прекъсва ли, и т.н. Направи повторна диагностика ако трябва.
 14. Съвет за Мерива А

  Здравей колега, колегата по горе е дал подробно информация , по принцип нямат изявени слабости. Всъщност Меривата е на базата на Корса но много по обемна и просторна. Аз лично бих те посъветвал между 1.4 и 1.6 но 101кс. При другия двигател който е 105 кс е с променливо газоразпределение - Twinport , чиято система е по сложна за подръжка, но се пак всичко е въпрос на късмет, успех и която те грабне. Стреми се да не слушаш много съответните продавачи, много добре омайват.
 15. Проблем с перката на радиатора

  Здравей колега,според мен перката трябва да има две степени, на сила първата е по слаба, а втората е по силна. Първо трябва да разбереш защо не се включва по слабата.
×