Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

ico_doinov

Потребители
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от ico_doinov

 1. Здравейте, и аз вчера се сдобих с оп-кома и успях да активирам дневните светлини, трябва обаче да имате секюрити кода на колата, иначе не те допуска да програмираш. Оп сома ми е 2010 год.
 2. Щом казваш че след като превключи на метан работи, значи не е свещ, най вероятно ти е запушена една или две бензинови дюзи, които впръскват горивото. Трябва да се свали бензиновата рейка и да я дадеш да ти почистят дюзите с ултразвук. Аз имах тигра със същият двигател, и при мене се получи така. Покарах я малко на бензин и дюзата се отпуши.
 3. Проблем със скоростомера

  Здравейте, имам Мерива 1,6, 101 к.с., 2004 год. От няколко седмици скоростомера почна да не отчита. Започва стрелката да се клати неконтрулируемо между 20 и 40 км, независимо с каква скорост се движиш, спирам гася колата, паля на ново и се оправя. Километража също не отчита правилно, когато скоростомера не работи. В ръководството за експлоатация пиши, че няма датчик за скоростта, а данните за скоростомера се вземат от датчика за скоростта на въртене на предно ляво колело на ABSа. Според мен ако този датчик не работи, би трябвало да отчете грешка и да светне лампата на ABSа, но при мен не светва. Може би има някъде лоша връзка или някоя маса е хлабава. Някой, ако е имал подобен проблем или знае какво трябва да се направи, моля да пише. Благодаря предварително.
 4. Опел Мерива 1.6 Бензин (Гас)

  Здравей, имам Мерива 1,6, бензин -газ от една година. Слагам масло 10 W 40 на GM, за 10000 км. доливам около 2,5 литра, което според мен е много. Смених гумичките на клапаните и ефекта беше нулев. Колата е внос от Италия и може би там не са сменяли маслото редовно и маслените сегменти са се запушили, друго обяснение нямам. Засега не ми се отваря двигателя да сменям сегменти и карам така, доливам като светне лампата за нивото на маслото в картера. Ако разбереш от какво ти гори толкова масло - пиши.
×