Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

ковачев

Потребители
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  1

ковачев last won the day on Ноември 26 2018

ковачев had the most liked content!

Обществена Репутация

2 Neutral

Относно ковачев

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Zafira A 1.6CNG
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. придарпва на газ

  Дано човека няма някакви здравословни проблеми та за това да не пише. Ако е обратното си е гадничко да не споделиш със "събратята "си за решението на даден проблем! Иначе искаме решение на даден проблем а след това :фак офф нали аз си реших проблема пък вас- е*бал съм ви .
 2. придарпва на газ

  Колеги , един наш събрат апелира да се описва решението на даден проблем от чисто човешка гледна точка за да си помагаме взаимно , не като някой даде решение на даден проблем да си го решим и да не кажем на никого дори и на човекът дал ни решението. За това пишете и ако е възможно приложете снимков материал.
 3. Здравейте на всички колеги по съдба. Причината да пиша е това , че ми се съсипа метановият редуктор на Зафирата. Оказах се във патова ситуация, след като са ми се прецакали ел-клапаните на 4-те бутилки налягането от около 200 атм. е било задържано само и единствено от едно малко електрическо клапанче на редуктора. И така до момента във който не открих антифриза си на асфалта . Беше много кофти , отидох до метанстанцията и заредих до горе не знаейки все още защо е изтекъл антифриза , тогава осъзнах какво се е случило но нямах избор и трябваше да реагирам бързо ! И се тръгна по мъките . Най евтиният редуктор ми го предложиха от Опел сервиз София за скромните 3000 € и кранове от по 450€ бройката т.е. 4 х 450€ е 1800€+3000€ =4800€ аз Зафирата я купих за 2500€ . До тук добре ама тя по спецификация гори 15 литра на 150 км. бензин и половината от тези 97 коня умират на бензин, защото го водят за алтернативно гориво и сигурно центровката и се променя от компа директно. Нямах какво друго да направя и и сложих газов ижекцион , защото ако бах сложил метанов инжекцион щеше да и по-спъната и от това което е сега. Сега е долу-горе като на бензин ама поне не ми гори 10 литра бензин на 100 км. Така вече от метанова имам газифицирана Зафира, дразни ме само че е малко по-бавна от преди и се чудя дали да не сменя компютъра да стане една идея по-пъргава . Някой от вас сблъсквал ли се е със такава ситуация със смяната на компютъра и дали въобще нещо ще се промени ? И някой от вас успял ли е да ремонтира такъв редуктор и вентили? Извинявам се ако темата не е за тук Благодаря на всички предварително за отговорите.
 4. Здравей колега по съдба И аз като теб съм горд собственик на метанова зафира и имам същият проблем ( то кой ли го няма ) Но това явно си е технически проблем на тези иначе удобни семейни автомобили Така аз съм на фазата с подмяна на електрическите кранове с механични и преправяне на тръбопровода Дотук съм стигнал защото Господата газаджии явно нямат нужда от пари за отстраняване на проблема а ми предложиха да ми сменят цялото метаново плюс бутилките щото било по лесно за правене представяте ли си Единствено съдействие ще имам от майстор който ще ми развие старите и завие новите кранове Простата сметка показва следното: нов оригинален кран от Германия е в порядъка на 380~400 евро за брой ( това го видях в руският сайт http.my zafira.ru) а механичен кран от елена газ струва 60 лв за брой плюс 100 за магистрален кран или : 1320 евро в единият случай срещу 340 лв в другият Така или иначе остава въпроса за работата колко ще ти излезе За сега ти пожелавам успех с издирването на кадърен майстор за подмяната
×