Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

asen_gargov

Потребители
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно asen_gargov

Previous Fields

 • Автомобил
  Corsa C Z12XE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681
 1. Здравейте, трябва да си сменя маслото, защото вече минаха 14 месеца и 11000 км от последната смяна (когато купих колата всъщност). Не знам дали има връзка, но в последно време колата сякаш не върви добре. Няма достатъчно мощност и сякаш се мъчи! За съжаление нямам никаква представа нито какво масло да сложа, нито къде да го направя, нито какви са номралните цени. Колата е Опел Корса Ц, 2001г., 1,2 бензин,като е монтиран и газов инжекцион преди около 10 месеца. След като купих колата, в сервиза мисля че и сложиха Тотал 10W40. Въпросите ми са: 1. Какво масло, подходящо за моята кола, да сложа сега- като марка и модификация? 2. Освен маслото какво друго трябва да сменя след повече от една година експлоатация на колата? 3. Къде в Бургас могат да ми сменят бързо и качествено маслото на разумна цена? Предварително благодаря за отговорите!
 2. Здравейте, карам още със зимните гуми Toyo откакто купих колата миналата година (Корса Ц, 2001 г, 1,2 бензин). Едно лято минах с тях, но сякаш не искам да карам второ лято със зимни гуми и затова реших да си купя нови летни гуми. За да не плащам два пъти годишно за смяна на гуми, реших да си купя стоманени джанти за моята Корсичка и да си ги сменям с другия комплект! Проблемът е, че не знам какви са подходящите джанти за моята кола! Много съм некомпетентен в тази област и ще се радвам, ако ми окажете съдействие с адекватни съвети! В момента зимните гуми Тойо са размер 175/65/14. Какви джанти да взема за летните гуми? А какви гуми? Може ли джантите и гумите да са различни от сегашните и кои са по-подходящи от настоящите ми. Какви гуми и джанти трябва да взема, за да бъде колата едновременно устойчива на пътя, икономична и да не ми опират калниците като я натоваря повече? От къде да си купя евтини джанти и гуми за моята кола и трябва ли да са специално за Опел Корса джантите или има и други съвместими модели и марки? Предварително благодаря за отговорите!
 3. Ходих, но сега е в меден Рудник, точно той ми предложи тоя лубрикант. На мен друго ми е странно- най-известните майстори в Бургас не работят с утвърдени и известни марки, а предлагат някакви неизвестни италиански или полски марки. Например Илия (Лукойл на изхода за София) препоръчва GasItaly, a Николай (Комлука зад Еко-то) пък EuropeGas. Защо според вас?
 4. Здравейте, имам голямо желание да сложа ГИ на моята Корса, която купих наскоро. Колата е Корса С, произведена 2001г, 4 цилиндъра, пълна инжекция. От Бургас съм и разгледах сайтовете на основните сервизи в града, които монтират ГИ. Тотално се обърках кои са добрите марки и от къде идва разликата в цената на различните ГУ. При Илия (до Лукойл на изхода на Бургас) има ГИ GASITALY като единия вариант е 1110 лв,а другия е 1300 лв, като разликата е, че опо-скъпата е с OBD, каквото и да значи това. Та тази марка ГИ добра ли е, има ли смисъл от ОБД за моята Корса и с какви части се асемблира ГИ при този вариант? Другите варианти, които разглеждах са на BRC, Lovato, Landi и ето тези при Николай от техногаз: Моята връзка Та имам доста въпроси и ще се радвам да ми отговорите на повечето от тях: 1.Кои са добрите и безпроблемни ГИ? 2.Има ли смисъл да слагам скъп ГИ на този двигател? 3.Има ли смисъл от ГИ с OBD? 4.Какви инжектори, изпарители и нивомери са добри и скъпите ГИ не са ли в комплекта със съответните аксесоари или мога да доплатя за по-добри? 5.В сервиза на Ланди ми казаха, че трябва да се сложи и система с лубрикант за моя двигател, не разбрах защо е необходим при положение, че двигателя е от 2001 година? 6.Може ли гаранцията да бъде на изминати километри, а не на години, тъй като вероятно в началото няма да я карам чак толкова много? 7.Кои са добрите сервизи в Бургас и за какво трябва да внимавам при монтажа на ГИ, за да не бъда измамен с евтини аксесоари? Предварително благодаря за отговорите и вниманието ви!
×