Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Митко Йотов

Потребители
 • Мнения

  202
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Всичко публикувано от Митко Йотов

 1. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.Вчера при едно много стръмно изкачване на първа с лека газ пак светна чека за екологията и днес си угасна.Никаква промяна на работата на мотора.Работи си тихо,спокойно,без никакви придърпвания и симптоми за влошена работа.Дали пък катализатора е за почистване вече,знам ли и аз.
 2. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.От известно време ми светва чека и след няколко дена изгасва и така цикъла се повтаря.Колкото пъти я закачих на програма и все показваше долната сонда.Последният път показа обаче горната.Закупих горната сонда и я сложихме ,изчистихме грешката и така един ден на другият чека пак светна.Явно и долната ще сменя.Та да попитам дали сондите са еднакви и горната става и за след катализатора или са съвсем различни и няма да са съвместими? Забелязах обаче една закономерност,когато карам Зафирчо и го угася примерно на бензиностанция и след зареждане тръгна,не минавам и 200 метра и чека за екологията светне.След ден угасне и после пак така но почти винаги след изгасване за малко,когато я изгася за повече от час-два не светва.Мотора е от подписа ми. Ако някой колега се е заигравал със сондите и го е правил това упражнение моля да сподели за да не давам излишни пари. Това е кутийката на новата сонда която е пред катализатора.Това ли трябва да бъде? Благодаря предварително.
 3. Ламбда сонда

  Не знам.За сега колата се държи добре,ще видим.
 4. Ламбда сонда

  Продължението е следното: - След смяната и на втората сонда чека пак светна след няма и ден (20км.). Закачих я пак и този път показа дебитомер.Вече бях сигурен,че нещо по токовете се ебава.Подчертавам,че чека светва и след няколко спирания и тръгвания си угасва и така до неопределен срок от време.Имах едно пътуване до София и на бензиностанцията на ОЕМви между Ябланица и Правец спрях да пия кафе за около 20 минути.При потегляне към София ми направи впечатление,че колата леко придърпа и заби муцуна за около 10/15 секунди след което си изчезна и колата се оправи но светна чека.Никакви симптоми други няма и по нищо не показва,че нещо не и е добре.Свърших си работата в София и следобед се при брах.Вечерта се обадих на един приятел който кара само Опели да споделя и дали е имал някакви такива проблеми през годините.Това което той ми каза,че на Астрата с мотор 1.8 на Зафирата и тя с мотор 1.8 както и на новият Шавролет също с мотор 1.8 по едно и също време му е направило впечатление,че на около 150 000 160 000 км винаги е имал проблеми с бобината и се е налагало подмяната и с нова.той беше сигурен,че нещо от там е проблема особено когато разбра за придърпването (препокривало се едно към едно).На другият ден закупих една бобина БЕР оригинал за 220 лв иначе цената е 320/350 и пред блока я смених,четири болчета са само.Какво ме изуми при свалянето на старата.Две от гнездата на свещите бяха пълни с масло до горе (не съм снимал защото ме хвана това не подготвен ). Веднага подсуших гнездата и беж в сервиза.Споделих го това с моя майстор (ползвам го от 20 год. много е в час) каза ми да закупя една гарнитура на капака на главата и на другият ден да отида при него като да взема и спрей за почистване на дебитомер.Закарах колата и след няколко часа си я взех със сменена гарнитура и почистен дебитомер.От тогава чека на колата не е светкал.Според нас маслото след като е напълнило гнездото на свеща и се е покачило до горе укъсява с бобината (събира минуса от корпуса на блока и плюса от бобината).Вече две седмици и колата си е като нова НО преди ден колата пак ми заби за секунда но нищо не светна.Няма как да я кача на диагностика защото нищо няма да покаже.според мен може или бензиновата помпа да и идва времето или педала на гъста който е електронен.Чудех се да пиша или да не пиша и реших да изчакам двадесетина дена поне да видя как ще са нещата. Мисля да и сипя едно "бардалче" за почистване на инжектори ей така за профилактика,последният път беше преди четири години.Какво ще кажете? Странно изведнъж толкова неща,чак се изненадах.Тази кола е закупена от дилър в Опел-Торино на 136 000 и до сега нищо не е пипано по нея.Скоростната кутия е сменена с по дълга по мой избор и ключа за светлините защото се бъзикаше нещо.Това е. колата я ползвам за работа (направил съм я служебна като я карам само аз и никой друг)..Зафирчо е железен и не го заменям за нищо на света.Ще видим,времето ще покаже как ще се развият нещата.
 5. Ламбда сонда

  Днес смених и долната сонда.Преди това прочетохме грешката и тя показваше сонда две и слабо напрежение в дебитомера.След пет километра чека пак светна.След още пет изгасна.Следващата стъпка е да изчистя дебитомера със спрей за почистване на дебитомери.Утре ми предстои едно пътуване до София и ще пътувам с нея и ще видя как ще е.Държа да подчертая,че колата по никакъв начин не показва,че нещо не и е добре,върви си спокойно,има спокоен ход на тихите обороти ок. си е.Да не би компа нещо да се ебава,започвам все повече да се замислям в тази посока.
 6. прекъсване след 4000 оборота

  Предполагам,че Зафирчо е с късата кутия и предният собственик е ограничил оборотите софтуерно защото да не държи високи обороти.Над 4 000 оборота екотека пие мъсалце,като пре-застраховка нещо е направено. Не го твърдя със сигурност,просто беседваме. Ето ти темата за кутиите,можеш да я прочетеш и сам да си направиш някои разсъждения.
 7. прекъсване след 4000 оборота

  Здравей колега и честито.Това с ограничението е възможно да се провери с програмата на Опел.Тя ще покаже ограничението до къде е маркирано ако изобщо е възможно при този модел.При много марки е възможно,при други не. Тебе какво те притеснява това,не ти трябват по високи обороти.
 8. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.Закупих и втората.След като от Бош препоръчват да се сменят на 160 000 км (а колата в момента е на 168 000) то прецених,че няма смисъл да хитрувам ами най добре да ги сменя и двете. Това са снимките на долната сонда.
 9. Моля за помощ и съвети

  Без диагностика не може.Тази лампа когато светне може да са един куп неща. Трябва да се прочете грешката и тогава да се умува.
 10. Ел стъкла

  Здравейте колеги.Днес както си карах Зафирата и се опитах да сваля предното стъкло и неще.Опитах и другите, не искат.От комфорт модула не реагира нито едно.Опитах пасажерското копче и то не реагира.Не искат и огледалата да се регулират от вътре.Няма напрежение според мен.Проверих всички бушони,здрави са.Сега си изкарах скицата на бушоните и видях кой е за стъклата и огледалата,може аз да съм го пропуснал по не внимание.Тази скица актуална ли е? И има ли нещо по специално което трябва да погледна?За първи път ми се случва нещо подобно,без никаква причина или симптоми. Благодаря предварително.
 11. Ел стъкла

  Здрасти. Това и аз си го мислих.Ако пак го направи ще разръчкам по веригата.Ще започна от задна лява защото от известно време спря да и работи централното,тоест кабелите пак са се прекъснали а беше в ел сервиз специално да подменят кабелите на задните врати преди две-три години.Явно нищо не са подменили а само са запоили прекъснатите и може от там да е дошъл проблема.Ще видим.Ще пиша ако има нещо.
 12. Ел стъкла

  Здравей колега и благодаря.То това със снопа важи за задните врати,предните нямат този проблем.Както и да е. Реших проблема днес сутринта.Оказа се бушона.Изглеждаше здрав стария, и ми направи впечатление,че е 5А а по схема трябва да е 7.5 А. Нямах 7.5 и сложих 10 А. Всичко си заработи както си беше преди,минах само с едно обучение на комфорт модула. Благодаря колега,че се включи.
 13. проблем с дистанционното на ключа

  Влез в колата постави ключа и дай на контакт без да палиш,след като светне таблото заключи от дистанционното,ако се отключи сама няма да натискаш за отключване,готов си.Иначе ще трябва да си отключиш с дистанционното.Това при условие,че батерията на ключа ти е ок. и нямаш допълнителна аларма. Попълни си профила да се знае от къде си,коя година е мотора,колата и други важни неща.На анонимни никой не отговаря.
 14. Списък с кодовете с грешки Zafirab

  Откачи акумулатора и виж пак.
 15. Проблем с автоматична скоростна кутия

  https://www.facebook.com/pg/softelectronic.bg/about/?ref=page_internal Обади се тук за консултация.
 16. Дросел

  Да прав си за снимките но бях мръсен и сам,нямаше кой да помага с телефона и за това снимковият материал не присъства,сори за което.но съм отворен за съвети и помощ от който и да е колега.Пък и нека мине малко време да видим дали всичко е 6+ .
 17. Дросел

  Здравейте колеги. От известно време колата взе да мени обороти при начално палене,след като загрее нещата се оправят и оборотите си стоят на място. !8 ХЕ е мотора няма газова и никога не е имала.Предполагам,че трябва да почистя дросела.Искам да го сваля и почистя.Някой правил ли е тази процедура и изисква ли се някаква тънкост за да няма изненади после.С какво да го почистя.Трябва ли да се обучи дросела (разпознае) после с опкомп или не е необходимо? Може и линк как се прави. Благодаря предварително за съдействието.
 18. Дросел

  Здравейте колеги и за много години. Купих си спрей за почистване на карбуратор,свалих кората на мотора,откачих тръбата от въздушният филтър към дросела,огледах я за пукнатини и цепнатини - нямаше такива. Взех спрея и на няколко етапа с пръскане и почистване с парче почистих най идеално,изчаках десетина минути да изсъхне (изпари) хубаво, сглобих всичко по обратен ред и запалих колата.Мотора си заспа и за сега всичко е ок. До колегата Сгаевски : Дросел клапата е в комбинация с електронният педал на газта и е на него,и са капсуловани едно с друго,сиреч - дросела и стъпковият мотор са две в едно при Z18XE.
 19. Дросел

  Вече го прочетох.ОК. Стаевски,купих си спрей за карбуратор и утре ако е хубаво времето ще направя процедурата.Ще пиша за резултата.
 20. Дросел

  Здравей колега.Само на студен двигател го прави.Не виждам стъпков мотор да има. Намерих това.
 21. Подмяна комфорт модул

  Стъклата вдигат ли се сами? Сега прочетох няколко теми които си пуснал една след друга. Щом си го сменил с нов ще трябва обучение Има теми потърси ги.
 22. Слабо парно на Зафира А

  Защо не каза още в началото,че си с газова.Търси проблема там.
 23. смяна на скоростна кутия

  Що си мислиш колега,че е шест степенна?За това няма отговор.
 24. Слабо парно на Зафира А

  Само вътре.
×