Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Митко Йотов

Потребители
 • Мнения

  193
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  3

Всичко публикувано от Митко Йотов

 1. Ел стъкла

  Здравейте колеги.Днес както си карах Зафирата и се опитах да сваля предното стъкло и неще.Опитах и другите, не искат.От комфорт модула не реагира нито едно.Опитах пасажерското копче и то не реагира.Не искат и огледалата да се регулират от вътре.Няма напрежение според мен.Проверих всички бушони,здрави са.Сега си изкарах скицата на бушоните и видях кой е за стъклата и огледалата,може аз да съм го пропуснал по не внимание.Тази скица актуална ли е? И има ли нещо по специално което трябва да погледна?За първи път ми се случва нещо подобно,без никаква причина или симптоми. Благодаря предварително.
 2. Ел стъкла

  Здрасти. Това и аз си го мислих.Ако пак го направи ще разръчкам по веригата.Ще започна от задна лява защото от известно време спря да и работи централното,тоест кабелите пак са се прекъснали а беше в ел сервиз специално да подменят кабелите на задните врати преди две-три години.Явно нищо не са подменили а само са запоили прекъснатите и може от там да е дошъл проблема.Ще видим.Ще пиша ако има нещо.
 3. Ел стъкла

  Здравей колега и благодаря.То това със снопа важи за задните врати,предните нямат този проблем.Както и да е. Реших проблема днес сутринта.Оказа се бушона.Изглеждаше здрав стария, и ми направи впечатление,че е 5А а по схема трябва да е 7.5 А. Нямах 7.5 и сложих 10 А. Всичко си заработи както си беше преди,минах само с едно обучение на комфорт модула. Благодаря колега,че се включи.
 4. проблем с дистанционното на ключа

  Влез в колата постави ключа и дай на контакт без да палиш,след като светне таблото заключи от дистанционното,ако се отключи сама няма да натискаш за отключване,готов си.Иначе ще трябва да си отключиш с дистанционното.Това при условие,че батерията на ключа ти е ок. и нямаш допълнителна аларма. Попълни си профила да се знае от къде си,коя година е мотора,колата и други важни неща.На анонимни никой не отговаря.
 5. Списък с кодовете с грешки Zafirab

  Откачи акумулатора и виж пак.
 6. Проблем с автоматична скоростна кутия

  https://www.facebook.com/pg/softelectronic.bg/about/?ref=page_internal Обади се тук за консултация.
 7. Дросел

  Да прав си за снимките но бях мръсен и сам,нямаше кой да помага с телефона и за това снимковият материал не присъства,сори за което.но съм отворен за съвети и помощ от който и да е колега.Пък и нека мине малко време да видим дали всичко е 6+ .
 8. Дросел

  Здравейте колеги. От известно време колата взе да мени обороти при начално палене,след като загрее нещата се оправят и оборотите си стоят на място. !8 ХЕ е мотора няма газова и никога не е имала.Предполагам,че трябва да почистя дросела.Искам да го сваля и почистя.Някой правил ли е тази процедура и изисква ли се някаква тънкост за да няма изненади после.С какво да го почистя.Трябва ли да се обучи дросела (разпознае) после с опкомп или не е необходимо? Може и линк как се прави. Благодаря предварително за съдействието.
 9. Дросел

  Здравейте колеги и за много години. Купих си спрей за почистване на карбуратор,свалих кората на мотора,откачих тръбата от въздушният филтър към дросела,огледах я за пукнатини и цепнатини - нямаше такива. Взех спрея и на няколко етапа с пръскане и почистване с парче почистих най идеално,изчаках десетина минути да изсъхне (изпари) хубаво, сглобих всичко по обратен ред и запалих колата.Мотора си заспа и за сега всичко е ок. До колегата Сгаевски : Дросел клапата е в комбинация с електронният педал на газта и е на него,и са капсуловани едно с друго,сиреч - дросела и стъпковият мотор са две в едно при Z18XE.
 10. Дросел

  Вече го прочетох.ОК. Стаевски,купих си спрей за карбуратор и утре ако е хубаво времето ще направя процедурата.Ще пиша за резултата.
 11. Дросел

  Здравей колега.Само на студен двигател го прави.Не виждам стъпков мотор да има. Намерих това.
 12. Подмяна комфорт модул

  Стъклата вдигат ли се сами? Сега прочетох няколко теми които си пуснал една след друга. Щом си го сменил с нов ще трябва обучение Има теми потърси ги.
 13. Слабо парно на Зафира А

  Защо не каза още в началото,че си с газова.Търси проблема там.
 14. смяна на скоростна кутия

  Що си мислиш колега,че е шест степенна?За това няма отговор.
 15. Слабо парно на Зафира А

  Само вътре.
 16. смяна на скоростна кутия

  От къде и от каква кола ще я вземеш?
 17. Слабо парно на Зафира А

  Смени термостата!
 18. смяна на скоростна кутия

  http://www.opel-infos.de/getriebe/f17.html
 19. Гасне по време на движение

  Дръж телефона далече от ключа,не го слагай горе да часовника!
 20. Ел. проблем

  На вратата.
 21. Къси скорости при Зафира Х18ХЕ1

  Голяма благинка е тази кутия.Напиши отзиви как я чувстваш след 1000 км.
 22. Opel Insignia 2.0D омасляване около турбото - помагайте

  Няма за какво да благодариш,тук сме за това да си помагаме кой с каквото може. Тук колега можеш да видиш при други марки как се справят нашите колеги от Рено. http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=190161.0
 23. Opel Insignia 2.0D омасляване около турбото - помагайте

  Карай си спокойно и не се притеснявай.Всички турбинирани мотори го имат това в следствие на маслото което всяка една турбина изгаря.Ако разглобиш всички възли по мотора и ще видиш,че от турбината до входящите колектори на всякъде е омаслено,къде повече-къде по малко.
 24. Спукано казанче на течността на чистачките

  Точно така се сменя.
×