Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Митко Йотов

Потребители
 • Мнения

  199
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Митко Йотов last won the day on Май 8

Митко Йотов had the most liked content!

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно Митко Йотов

 • Ранг
  ръждясъл
 • Рожден ден 1.07.1969

Previous Fields

 • Автомобил
  Опел Зафира Z18XE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  Mitko 402

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Плевен

Последни посетители

357 профилни разглеждания
 1. Ламбда сонда

  Днес смених и долната сонда.Преди това прочетохме грешката и тя показваше сонда две и слабо напрежение в дебитомера.След пет километра чека пак светна.След още пет изгасна.Следващата стъпка е да изчистя дебитомера със спрей за почистване на дебитомери.Утре ми предстои едно пътуване до София и ще пътувам с нея и ще видя как ще е.Държа да подчертая,че колата по никакъв начин не показва,че нещо не и е добре,върви си спокойно,има спокоен ход на тихите обороти ок. си е.Да не би компа нещо да се ебава,започвам все повече да се замислям в тази посока.
 2. прекъсване след 4000 оборота

  Предполагам,че Зафирчо е с късата кутия и предният собственик е ограничил оборотите софтуерно защото да не държи високи обороти.Над 4 000 оборота екотека пие мъсалце,като пре-застраховка нещо е направено. Не го твърдя със сигурност,просто беседваме. Ето ти темата за кутиите,можеш да я прочетеш и сам да си направиш някои разсъждения.
 3. прекъсване след 4000 оборота

  Здравей колега и честито.Това с ограничението е възможно да се провери с програмата на Опел.Тя ще покаже ограничението до къде е маркирано ако изобщо е възможно при този модел.При много марки е възможно,при други не. Тебе какво те притеснява това,не ти трябват по високи обороти.
 4. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.Закупих и втората.След като от Бош препоръчват да се сменят на 160 000 км (а колата в момента е на 168 000) то прецених,че няма смисъл да хитрувам ами най добре да ги сменя и двете. Това са снимките на долната сонда.
 5. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.От известно време ми светва чека и след няколко дена изгасва и така цикъла се повтаря.Колкото пъти я закачих на програма и все показваше долната сонда.Последният път показа обаче горната.Закупих горната сонда и я сложихме ,изчистихме грешката и така един ден на другият чека пак светна.Явно и долната ще сменя.Та да попитам дали сондите са еднакви и горната става и за след катализатора или са съвсем различни и няма да са съвместими? Забелязах обаче една закономерност,когато карам Зафирчо и го угася примерно на бензиностанция и след зареждане тръгна,не минавам и 200 метра и чека за екологията светне.След ден угасне и после пак така но почти винаги след изгасване за малко,когато я изгася за повече от час-два не светва.Мотора е от подписа ми. Ако някой колега се е заигравал със сондите и го е правил това упражнение моля да сподели за да не давам излишни пари. Това е кутийката на новата сонда която е пред катализатора.Това ли трябва да бъде? Благодаря предварително.
 6. Моля за помощ и съвети

  Без диагностика не може.Тази лампа когато светне може да са един куп неща. Трябва да се прочете грешката и тогава да се умува.
 7. Ел стъкла

  Здрасти. Това и аз си го мислих.Ако пак го направи ще разръчкам по веригата.Ще започна от задна лява защото от известно време спря да и работи централното,тоест кабелите пак са се прекъснали а беше в ел сервиз специално да подменят кабелите на задните врати преди две-три години.Явно нищо не са подменили а само са запоили прекъснатите и може от там да е дошъл проблема.Ще видим.Ще пиша ако има нещо.
 8. Ел стъкла

  Здравей колега и благодаря.То това със снопа важи за задните врати,предните нямат този проблем.Както и да е. Реших проблема днес сутринта.Оказа се бушона.Изглеждаше здрав стария, и ми направи впечатление,че е 5А а по схема трябва да е 7.5 А. Нямах 7.5 и сложих 10 А. Всичко си заработи както си беше преди,минах само с едно обучение на комфорт модула. Благодаря колега,че се включи.
 9. Ел стъкла

  Здравейте колеги.Днес както си карах Зафирата и се опитах да сваля предното стъкло и неще.Опитах и другите, не искат.От комфорт модула не реагира нито едно.Опитах пасажерското копче и то не реагира.Не искат и огледалата да се регулират от вътре.Няма напрежение според мен.Проверих всички бушони,здрави са.Сега си изкарах скицата на бушоните и видях кой е за стъклата и огледалата,може аз да съм го пропуснал по не внимание.Тази скица актуална ли е? И има ли нещо по специално което трябва да погледна?За първи път ми се случва нещо подобно,без никаква причина или симптоми. Благодаря предварително.
 10. проблем с дистанционното на ключа

  Влез в колата постави ключа и дай на контакт без да палиш,след като светне таблото заключи от дистанционното,ако се отключи сама няма да натискаш за отключване,готов си.Иначе ще трябва да си отключиш с дистанционното.Това при условие,че батерията на ключа ти е ок. и нямаш допълнителна аларма. Попълни си профила да се знае от къде си,коя година е мотора,колата и други важни неща.На анонимни никой не отговаря.
 11. Списък с кодовете с грешки Zafirab

  Откачи акумулатора и виж пак.
 12. Проблем с автоматична скоростна кутия

  https://www.facebook.com/pg/softelectronic.bg/about/?ref=page_internal Обади се тук за консултация.
 13. Дросел

  Да прав си за снимките но бях мръсен и сам,нямаше кой да помага с телефона и за това снимковият материал не присъства,сори за което.но съм отворен за съвети и помощ от който и да е колега.Пък и нека мине малко време да видим дали всичко е 6+ .
 14. Дросел

  Здравейте колеги и за много години. Купих си спрей за почистване на карбуратор,свалих кората на мотора,откачих тръбата от въздушният филтър към дросела,огледах я за пукнатини и цепнатини - нямаше такива. Взех спрея и на няколко етапа с пръскане и почистване с парче почистих най идеално,изчаках десетина минути да изсъхне (изпари) хубаво, сглобих всичко по обратен ред и запалих колата.Мотора си заспа и за сега всичко е ок. До колегата Сгаевски : Дросел клапата е в комбинация с електронният педал на газта и е на него,и са капсуловани едно с друго,сиреч - дросела и стъпковият мотор са две в едно при Z18XE.
 15. Дросел

  Вече го прочетох.ОК. Стаевски,купих си спрей за карбуратор и утре ако е хубаво времето ще направя процедурата.Ще пиша за резултата.
×