Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Митко Йотов

Потребители
 • Мнения

  208
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  5

Митко Йотов last won the day on Май 8

Митко Йотов had the most liked content!

Обществена Репутация

5 Neutral

Относно Митко Йотов

 • Ранг
  ръждясъл
 • Рожден ден 1.07.1969

Previous Fields

 • Автомобил
  Опел Зафира Z18XE
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  Mitko 402

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Плевен

Последни посетители

438 профилни разглеждания
 1. Ламбда сонда

  Не.Не съм. Нещо не го откривам или не зная къде да гледам. Абе лудницата става пълна. Да видя къде е и ще обработя буксите му и ще му пусна една допълнителна маса. Всъщност до сега не съм го и търсел никога. Когато го намеря и му разкача буксата и я обработя ще иска ли обучение след като я включа? В тубата намерих нещо -
 2. Ламбда сонда

  Днес чека пак светна.Никакви симптоми за проблем обаче няма.Нито прекъсва,нито тресе,нищо. Колега би ли споделил подробно как си се справил с проблема ако обичаш.
 3. Ламбда сонда

  В Събота избуших катализатора,и до днес нищо не е светело.Колата се кара всеки ден.Ще видим как е и след десетина дена ще дам отчет.
 4. Ламбда сонда

  Днес махнах катализатора.Ще видим как е сега и дали ще светне нещо.
 5. Къси скорости при Зафира Х18ХЕ1

  Най добре смени кутията.Дупката между четвърта и пета става толкова голяма,че ще се наложи на четвърта пак да я държиш във високите обороти за да наеме на пета.
 6. Ламбда сонда

  Здравей колега. Смяташ,че е от самият компютър ли?
 7. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.Вчера при едно много стръмно изкачване на първа с лека газ пак светна чека за екологията и днес си угасна.Никаква промяна на работата на мотора.Работи си тихо,спокойно,без никакви придърпвания и симптоми за влошена работа.Дали пък катализатора е за почистване вече,знам ли и аз.
 8. Ламбда сонда

  Не знам.За сега колата се държи добре,ще видим.
 9. Ламбда сонда

  Продължението е следното: - След смяната и на втората сонда чека пак светна след няма и ден (20км.). Закачих я пак и този път показа дебитомер.Вече бях сигурен,че нещо по токовете се ебава.Подчертавам,че чека светва и след няколко спирания и тръгвания си угасва и така до неопределен срок от време.Имах едно пътуване до София и на бензиностанцията на ОЕМви между Ябланица и Правец спрях да пия кафе за около 20 минути.При потегляне към София ми направи впечатление,че колата леко придърпа и заби муцуна за около 10/15 секунди след което си изчезна и колата се оправи но светна чека.Никакви симптоми други няма и по нищо не показва,че нещо не и е добре.Свърших си работата в София и следобед се при брах.Вечерта се обадих на един приятел който кара само Опели да споделя и дали е имал някакви такива проблеми през годините.Това което той ми каза,че на Астрата с мотор 1.8 на Зафирата и тя с мотор 1.8 както и на новият Шавролет също с мотор 1.8 по едно и също време му е направило впечатление,че на около 150 000 160 000 км винаги е имал проблеми с бобината и се е налагало подмяната и с нова.той беше сигурен,че нещо от там е проблема особено когато разбра за придърпването (препокривало се едно към едно).На другият ден закупих една бобина БЕР оригинал за 220 лв иначе цената е 320/350 и пред блока я смених,четири болчета са само.Какво ме изуми при свалянето на старата.Две от гнездата на свещите бяха пълни с масло до горе (не съм снимал защото ме хвана това не подготвен ). Веднага подсуших гнездата и беж в сервиза.Споделих го това с моя майстор (ползвам го от 20 год. много е в час) каза ми да закупя една гарнитура на капака на главата и на другият ден да отида при него като да взема и спрей за почистване на дебитомер.Закарах колата и след няколко часа си я взех със сменена гарнитура и почистен дебитомер.От тогава чека на колата не е светкал.Според нас маслото след като е напълнило гнездото на свеща и се е покачило до горе укъсява с бобината (събира минуса от корпуса на блока и плюса от бобината).Вече две седмици и колата си е като нова НО преди ден колата пак ми заби за секунда но нищо не светна.Няма как да я кача на диагностика защото нищо няма да покаже.според мен може или бензиновата помпа да и идва времето или педала на гъста който е електронен.Чудех се да пиша или да не пиша и реших да изчакам двадесетина дена поне да видя как ще са нещата. Мисля да и сипя едно "бардалче" за почистване на инжектори ей така за профилактика,последният път беше преди четири години.Какво ще кажете? Странно изведнъж толкова неща,чак се изненадах.Тази кола е закупена от дилър в Опел-Торино на 136 000 и до сега нищо не е пипано по нея.Скоростната кутия е сменена с по дълга по мой избор и ключа за светлините защото се бъзикаше нещо.Това е. колата я ползвам за работа (направил съм я служебна като я карам само аз и никой друг)..Зафирчо е железен и не го заменям за нищо на света.Ще видим,времето ще покаже как ще се развият нещата.
 10. Ламбда сонда

  Днес смених и долната сонда.Преди това прочетохме грешката и тя показваше сонда две и слабо напрежение в дебитомера.След пет километра чека пак светна.След още пет изгасна.Следващата стъпка е да изчистя дебитомера със спрей за почистване на дебитомери.Утре ми предстои едно пътуване до София и ще пътувам с нея и ще видя как ще е.Държа да подчертая,че колата по никакъв начин не показва,че нещо не и е добре,върви си спокойно,има спокоен ход на тихите обороти ок. си е.Да не би компа нещо да се ебава,започвам все повече да се замислям в тази посока.
 11. прекъсване след 4000 оборота

  Предполагам,че Зафирчо е с късата кутия и предният собственик е ограничил оборотите софтуерно защото да не държи високи обороти.Над 4 000 оборота екотека пие мъсалце,като пре-застраховка нещо е направено. Не го твърдя със сигурност,просто беседваме. Ето ти темата за кутиите,можеш да я прочетеш и сам да си направиш някои разсъждения.
 12. прекъсване след 4000 оборота

  Здравей колега и честито.Това с ограничението е възможно да се провери с програмата на Опел.Тя ще покаже ограничението до къде е маркирано ако изобщо е възможно при този модел.При много марки е възможно,при други не. Тебе какво те притеснява това,не ти трябват по високи обороти.
 13. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.Закупих и втората.След като от Бош препоръчват да се сменят на 160 000 км (а колата в момента е на 168 000) то прецених,че няма смисъл да хитрувам ами най добре да ги сменя и двете. Това са снимките на долната сонда.
 14. Ламбда сонда

  Здравейте колеги.От известно време ми светва чека и след няколко дена изгасва и така цикъла се повтаря.Колкото пъти я закачих на програма и все показваше долната сонда.Последният път показа обаче горната.Закупих горната сонда и я сложихме ,изчистихме грешката и така един ден на другият чека пак светна.Явно и долната ще сменя.Та да попитам дали сондите са еднакви и горната става и за след катализатора или са съвсем различни и няма да са съвместими? Забелязах обаче една закономерност,когато карам Зафирчо и го угася примерно на бензиностанция и след зареждане тръгна,не минавам и 200 метра и чека за екологията светне.След ден угасне и после пак така но почти винаги след изгасване за малко,когато я изгася за повече от час-два не светва.Мотора е от подписа ми. Ако някой колега се е заигравал със сондите и го е правил това упражнение моля да сподели за да не давам излишни пари. Това е кутийката на новата сонда която е пред катализатора.Това ли трябва да бъде? Благодаря предварително.
×