Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

ipi359

Потребители
 • Мнения

  7
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно ipi359

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Zafira B Z19DT
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  София
 1. Проблем с алтернатор!!!

  Здравейте колеги, имам абсолютно същите симптоми както колегата "zalmaneca", колата е ZAFIRA B 1.9 CDTI Z19DT 120 коня. Пали от първия път много рядко от втория, но стартера върти доста твърдо и напрежението пада до 10 V, мнението на майстор е че трябва да се обслужи стартера. Зареждането е същата картинка, обикновено ако автомобила е на място (без значение на оборотите) Uterm30 е 13,7 - 13,9 ако е автомобила е в движение (без значение на оборотите и скоростта) Uterm30 е 14,0 - 14,1 като след дълго каране извънградско (предполагам зареден акумулатор) пада на Uterm30 е 13,2 - 13,3 мнението на майстори е подмяна електронен блок на алтернатора и смяна на плюсова клема на акумулатора Ако някой се е борил с проблема и знае сервиз в София в който го решават, нека сподели. P.S. Все още не съм започнал ремонт .
 2. Последно сипах гориво от Круиз и слагам B.D.C. (BARDAHL DIESEL COMBUSTION) http://www.bardahl.bg/bg/product/a/5192 Преди месец основно е почистен ЕГР клапана и МАП датчика, защото клапана беше задръстен и взе да не пали. Затова следя разхода и показанията.
 3. Здравейте, някой сблъсквал ли се е със следния проблем (Zafira B 1.9 CDTI DT мотор ръчна скоростна кутия), при движение на празен ход и изключена предавка борд компютъра показва моментен разход в порядъка 5 - 6, а в същото време оборотите са малко под 1000 ? В момента в който колата спре на място разхода пада до 0.9 - 1 и оборотите са около 750 - 800. Като съм имал случаи и при спиране на място разхода по BC да остане около 5. Това дали е нормална грешка при отчитането на разхода или имам някакъв проблем? Защото имам и усещането че е завишен разхода като цяло на колата и по стрелка и по колонка. Събото-неделно Градско 9.5 за София в този сезон не е ли доста? Поздрави ако някой се е сблъсквал с проблема ще се радва да сподели.
 4. Здравейте, Не ми работи бутона на шофьорската врата за дясното стъкло, а този на дясната врата си работи коректно. Според първия собственик май проблема си го е имало още при закупуването от магазина. Трябва ми ел. схема за да се ориентирам къде да гледам за проблема. Ако някой познава инсталацията и ме насочи, ще съм много благодарен.
 5. Борд компютър

  Здравейте, при мен изцяло липсва тази информация. Борд компютъра ми показва само Хронометър, BC-1 и BC-2 липсват. Лесно ли се добавя тази екстра?
 6. Автоматични светлини

  Благодаря
 7. Автоматични светлини

  Здравейте, дали е възможно да се включат светлините при положение AUTO на ключа и през деня, без да се манипулира датчика.
×