Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

Vectra`98

Потребители
 • Мнения

  325
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Всичко публикувано от Vectra`98

 1. Ксенон

  Здравейте колеги. Много се зарибих да си сложа ксенон и затова реших да пиша. Споделете какви са ви наблюденията от това нещо,а именно ксенон в обикновен фар и ксенон във фар с лупи дали има смисал да се слага ксенон на фар с обикновен рефлектор
 2. Здравейте колеги!От доста време не бях влизал във форума.Сега ми се наложи и ....докато си намеря паролата.... не ми се говори. Проблема ми е следния: При рязко подаване на газ,колата се чуди какво става-да гасне ли,да се форсира ли,песен ли да ми запее.При плавно подаване на гас,този проблем го няма.Ако я карам пенсионерската,нямам проблеми,но смачкам ли я,докато стигне до около 3500 оборота 5 жигулита ме изпреварват теглейки се.Мине ли над 3500 оборота,ферари не може да ме хване-върви си без проблем.Няма значение дали е загряла или е студена-проблема е един и същ.Когато е на обороти и и смачкам гаста,понякога препатква (май във филтърната кутия) и замирисва на бензин от ауспуха.Пробвах някаква схема с мап сензора(при загряла кола му изкл. буксата.Тогава влизал в някав среден режим на работа и ако бил прецакан,колата трябвало да се пооправи малко.Да,ама не!Разлика никаква,даже по-зле става) Колата има газов инжекцион.Не е гърмял никога.На гас нямам никакви проблеми при рязко подаване на гас.Явно проблема е в нещо което при работа на гас не се използва. Моля ви дайте идея какъв може да е проблема. Забравих да спомена.Закачах я на компютър-там грешки няма а и чека и не свети... Мотора е 1,6 16в 1998г x16xel
 3. Здравейте колеги! В момента съм с ГИ: комп - Бардолини, изпарител - Томасето и газова рейка с инжектори - Раил (мисля,че така се казваше). Искам да премина към Фобос 1. Въпроса ми е - какво бих могъл да използвам от наличната (работеща) газова уредба и какво трябва да си купя и да подменя. Компа ми е ясно че се подменя Бутилката знам че мога да използвам. За изпарителя чувам различни мнения...В сайта на Фобос прочетох,че се предлага Фобос 1 с изпарител Томасето и рейка с инжектори Раил. Но като цяло искам да чуя вашите мнения и да разбера на 100% какво мога да използвам от наличното и какво да купя за подмяната.
 4. Написал съм колега Бардолини е компютъра и искам да си взема Фобос 1
 5. Проблем при палене

  Здравейте! Поразгледах разни теми с подобни на моя проблем,но не срещнах точно моя проблем и за това реших да пусна нова тема... Колата е Вектра Б 1.6 16в (101 кс.) Х16ХЕЛ мисля... В началото на лятото ходих да ми ремонтират компресора на климатика.След като извадиха перките за климатика и охлаждането,ремонтираха изпарителя,сглобиха всичко както му е реда и греда!Колата не иска да пали.Отново разглабяха за да проверят дали не са пропуснали нещо,но всичко си бе наред.Сглобяват я и пак не иска да запали.Върти като ненормална,но само толкова.Като дам на контакт и върна 2 пъти , припалва за секунда и угасва.Мъчих я 5 мин. и я зарязах,докато помисля какво може да става.Нищо не измислих естествено и реших да пробвам пак...Докато и показах ключа и двигателя вече работеше като часовник. Не обърнах внимание,защото никога не ми беше правила така.След 2 седмици - греда...Отново същия сапунен сериал с неприятно начало.Върти,но не пали.Докато изпуша една цигара,реши че си е починала и дрън,запали.Махнах имобилайзера,като си мислех че е от него.1 месец палеше само докато я погледна....Сега обаче дойде страшния момент.Днес отивам за риба,всичко наред.Тръгвам да се прибирам - менте.Не иска да запали и товаа е.Запалих я принудително на гас,за да мога да се прибера.Друг път и идваше акъла и палеше,но днес цял ден не съм я спрял,но акъла и го няма.Както карам на гас,превключвам на бензин,но не иска да си помисли изобщо за такъв тип гориво.Проверих на рейката налягането през онзи вентил - пръска яко. Кажете ми какво да правя,че съм болен вече с тази количка. Пропуснах да напиша,че колата е 1998 г. преди фейс лифта.
 6. Проблем при палене

  А дали е възможно да се е повредил газовия компютър и самия той да прекъсва нещо принудително?Другото в което се съмнявам (не зная защо) е бензиновата помпа.Мога ли да извадя маркуча за бензина от бензиновия филтър и да дам на контакт за да видя дали ще помпи гориво? Повредата е отстранена.Оказа се , че бензиновата помпа е издала багажа.
 7. Централно закл. багажник

  Здравейте колеги! Централното на багажника ми се развали.Машинката си работи,но до нея не отива ток.Дайте ми идея къде да търся прекъснат кабел,или някаква схема с която да си помогна. Другото което ми излезе като идея,е - машинката която закл.капачката за резервоара си работи без проблем.Ако взема ток от там за да захраня тази на багажника,може ли да изгори нещо от натоварването на 2 машинки едновременно и то от едно и също място?
 8. Централно закл. багажник

  Аз съм му конструктора ;) Явно съм бил гладен когато съм писал вече е поправено.
 9. Централно закл. багажник

  Съжалявам за това,че отговарям след месец закъснение... Проблема наистина се оказа там където се прегъват кабелите при затваряне на капака.....Когато махнах гофрето всичко беше мармалад.оправих кабелаците и всичко сработи като по книжка : Благодаря много
 10. Централно закл. багажник

  А освен там в гофрата където ми казваш,в кое друго място мога да се усъмня и да търся проблем?
 11. Здравейте колеги Добавих си екстрата (или по-скоро удобството) подгрев на антифриза. Прекарал съм необходимата инсталация за да заработи(за всяка свещ съм сложил по едно реле със самостоятелно захранване и отделен бушон - 30А , с общо управление) Първо бях със свещите които бяха оригинално на подгрева.Два - три дена след успешната им работа,две от общо три,изгоряха едновременно.Остана само една здрава.Купих си аз една нова от магазина и я смених.След седмица си купих още една.Работиха добре точно една седмица.Тогава,тази която купих втора изгоря.Няколко дни след това изгоря и първата нова която купих. Въпроса е защо ми горят постоянно свещите.Релетата са някакви измислени за по 2-3лв бройката.Те си стоят здрави,както и бушоните.Захранването идва директно от акумулатора,а управлението взимам от запалката,понеже там има ток само след контакт. Ето и схемата по която съм окабелявал... Когато запаля двигателя,пускам свещите да работят,докато колата не загрее до 25 градуса,защото тогава ми обръща на гас и веднагал след това ги изключвам. Ще съм Ви много благодарен ако имате някакво обяснение за проблема!
 12. Проблем с фаровете

  Преди известно време реших да сложа ксенон на късите.След като го монтирах излезе един много кофти проблем.Дългите светеха по ниско от късите.Накрая ми писна и реших пак да си сложа обикновените крушки.Добре ама сега и с обикновените пак дългите светят под късите.Къде може да е проблема?Моля ви дайте ми съвет какво да правя,че съм полудял вече. :help:
 13. Здравейте колеги, Вчера сменях масло на Вектрата.Сега от ауспуха ми мирише на масло.Студена или топла - едно и също.Като я изфорсирам вади един пушек,но много бързо се изпарява в атмосферата,което ме навежда на мисълта,че не е пушека който се получава от маслото.До колкото съм запознат,пушека от маслото е бяло-синкав,а при мен е по-скоро с цвят като на пара.При работещ двигател извадих щеката за проверка на маслото и установих,че се получава леко подухване(сложих една касова бележка за да проверя и тя започна да трепери върху отвора за щеката).Не ми е правило впечатление със старото масло да е миришело.Маслото което съм сложил сега е GM made in EU 10W40 Дайте някакви идеи какво да правя,че съм много притеснен...Мотора е 1,6 16в 1998г.
 14. Миризма на масло от ауспуха

  Нещо започна като е студена да върти доста време докато запали.Не знам дали има общо с маслото...Изминал съм около 100 км.от смяната на маслото и гледам,че нивото което ми показва щеката е до максимума.При смяната човека наля 3,400л.масло.
 15. Здравейте колеги. Някой има ли идея,как да си настроя газовото.Имам кабела и необходимия софтуер с драйверите.Проблема ми е,че когато при студен двигател колата загрее до необходимите градуси и обърне на гас,започва едно прекъсване.Малко след това,няма проблеми,но пък когато я поизпъна малко и освободя от скорост,колата гасне. До сега 2 пъти се мъчих да правя настройка,но след като не разбирам на програмата не смея да човъркам много много и затова пускам автоматична настройка.Пробвах с нормален режим на шофиране,после с икономичен.Само на спортен не съм пробвал,но все пак гоня икономия а не състезателна пъргавост. Въпроса е,ако има някой,който да ме светне как се работи с въпросния софтуер и ако пък е от Варна,ще е още по добре. Версията с която се опитвам да настройвам е 7.6.Изпарителя ми е Томасето,Мотора ми е 1,6 16в,101 коня мисля.Не знам колко са ми големи дюзите,както и как да разбера. Ако някой се отзове на помощ,ще съм му изключително благодарен.
 16. Подгрев на антифриз

  Още не сме правили нищо.Времето не позволява да се захванем с ремонта.Сега я карам без подгрев :(
 17. Подгрев на антифриз

  Колега,аз имам интересно предложение за тебе.....Би било по уместно да си пуснеш тема с твоя въпрос,а не да ползваш моята,в която не се обсъжда термостата,а става дума за подгрев на антифриза!
 18. Стабилна ли е Vectra B ?

  При мокър асфалт,Вектра Б 1,6 16в с гуми:отзад 185/70/R14(зимни),отпред 175/65/R14(зимни).Маршрут - идвам от Ериката,влизам в кръговото и излизам от първия изход посока Метро.Скорост-80-85км/ч. Ситуацията се разви във Варна, след като прочетох тази тема и понеже реших да изпробвам стабилността на колата. Извън темата:Старата ми кола (Корса Б) на същото място при скорост от 70,макс.75км/ч. влезнах в завоя на страни с вратите,завъртях се и видях от близо високия около 25см.бордюр.
 19. Подгрев на антифриз

  Аз до колкото знам,при студен двигател помпата върти само малкия кръг.А малкия кръг знам,че е - казанче-двигател.Когато загрее до някаква температура,термостата отваря пътя към големия кръг и антифриза започва да върти освен през двигателя и казанчето,и през радиатора.Ако съм прав,то би следвало изпарителя да се сложи на малкия кръг. Поправете ме ако разсъждавам грешно!
 20. Подгрев на антифриз

  На снимката най-горе в дясно под синьо-зеления парцал се намира казанчето за антифриза.А за свещите за кой вход имаш в предвид - на входа на казанчето или на входа на водата за изпарителя?
 21. Подгрев на антифриз

  Честно казано,не знам къде се намира този датчик,но предполагам,че е на самия изпарител и по-скоро някъде около газовия клапан.Представа си нямам от газови уредби. А относно свещите,на снимката се вижда къде съм ги монтирал.Онова към което отиват сините кабели с червено в края им.А за това дали са на ниско или високо,наистина ли има такова значение,при положение,че има водна помпа която да върти водата?!
 22. Запитването ми все още е в сила :help:
 23. Подгрев на антифриз

  Пример за ефекта:При външна температура от -1 до 0 градуса без подгрев чакам около 8-10 мин. на обороти,докато ми загрее до 25 градуса и обърне на гас.При същите атмосферни условия,но с пуснат подгрев времето се скъсява до 2-3 мин.Като сметнеш времето на пазен ход на студения двигател за един месец: 30 дена по 10 мин.=300 мин(без подгрев);30 дни по 3 мин.=90 мин.(с подгрев).Не съм се занимавал,но ако седна да изчисля изразходваното гориво(бензин),разликата в цената ще е огромна и си избивам парите (20 лв от морга) за подгрева.Забравих да спомена,че в случая говоря за 2 работещи свещи от общо 3. А за проблема ми,май разбрах от къде идва. Става дума за грешно изведен маркуч който отива в изпарителя(аз точно на този маркуч съм монтирал подгрева).При студен двигател налягането в този маркуч е да не кажа никакво.Вадя подгрева и едвам теква вода,като преди това съм запалил и изминал около 3 км.Това ще рече,че свещите греят на сухо.Когато загрее обаче,тогава налягането си става нормално.Но то тогава няма ефект от подгрева.Трябва да се наканя да разбера от къде да взема маркуча който да отива в изпарителя,да го прекарам и тогава да изместя и подгрева.
×