Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

dsuzunov

Потребители
 • Мнения

  269
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Days Won

  18

dsuzunov last won the day on Септември 11

dsuzunov had the most liked content!

Обществена Репутация

27 Excellent

Относно dsuzunov

 • Ранг
  ръждясъл
 • Рожден ден 31.10.1963

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Meriva A Z14ХEP
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Пловдив
 • Интереси
  Автомобили, бронетанкова техника, криминалистика.

Последни посетители

1161 профилни разглеждания
 1. Нови няма да намериш. Или търси по моргите или пробвай да ги залепиш със силикон и вътрешна гума от велосипед, че е по-тънка.
 2. Проблем с бобина, свещи, или за ремонт

  Да ти се връща час по-скоро и да вземеш нещо, което да ти хареса. Почти бях сигурен за бубината при тези "симптоми". Аз съм патил от нова евтина бубина и винаги имам едно на ум. Преди време, попаднах на обява в ОЛХ-а, човек разпродаваше двигател като моя (1.4) на части, при това на около 100000км. Купих от него бубината и изпускателния колектор, който е заедно с катализатора за 50лв. двете. В момента карам с неговата, а моята е в колата за резервна. Между другото, аз съм доволен от моята. Макар че, за 5 години съм хвърлил над 2000лв за належащи ремонти, не смятам да я махам, поне докато върви. Миналата седмица направих за 4 дни 1500км. преход, без никакви проблеми и среден разход от 7.6/100 газ. Повече от това...
 3. С такова реле е първата версия на Астра G. Официалния вносител за Пловдив - Опел Стефанов го предлагафа за около 70 лв преди 6-7 години. Трябваше ми за служебна кола, но като и разгледах инсталацията, въобще нямаше предвидена част за това реле. Нямаше и в софтуера. Аз съм активирал дневните светлини с ОР СОМ и само таблото не свети. Замислям се, да пусна кабел от дисплея на радиото, от осветяването му към осветяването на таблото с уредите. Дали ще стане...?
 4. Проблем с бобина, свещи, или за ремонт

  Аз си мисля, че модула от бубината на първи цилиндър е избил и не подава искра. Пробвай с друга бубина.
 5. С резервната гума от снимката в темата по-горе съм минал над 50км. по планински път с много завои. никакъв проблем. Ако си на бензин и имаш газова или смяташ да сложиш, това е най-удачния вариянт.
 6. Търся щуцер водна помпа z14xep

  Не мога да качвам снимки във форума-не ми позволява и от външен сайт.
 7. Смяна гарнитура на капак клапани

  Купувай Elring. Ако не намериш, Viktor Reinz. Обезмасляваш ИДЕАЛНО контактните повърхности на главата и капака с коресилин, особено около местата за свещите. Ако там текне масло към свещите, гори бубина. Не се слага силикон. Стягаш по схема, а ако няма такава, от средата навън, спираловидно. Стягаш равномерно и последователно-няколко пъти всеки болт с еднакво усилие.
 8. Търся щуцер водна помпа z14xep

  Намери стругар да ти направи нов от месинг.
 9. Общи приказки

  Бях поръчал два умалени модела на Опел Мерива, за мен и за приятел. Той се отказа и сега имам един излишен. Количката е мащаб 1:43, тъмночервена и даже има стикер на GM за оригинален консуматив с кат. номер. Не ми позволява да кача снимки, затова ето линк към обявата в OLX: https://www.olx.bg/ad/prodavam-umalen-model-na-opel-meriva-143-CID618-ID8bjaF.html
 10. Задна светлина за мъгла

  21W https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fe-osvetlenie.eu%2F%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8%2F%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B8%2F%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0-12vdc-21w-p21w-ba15s&psig=AOvVaw2bBJgZ0HkCOgt1YaEp4aPx&ust=1582563167680000&source=images&cd=vfe&ved=0CAIQjRxqFwoTCMjgoK6R6OcCFQAAAAAdAAAAABAD
 11. Опел Меривa нямa пaрно

  Байпас няма. При мен беше аналогична ситуация. Свалих радиаторчето на парното. Толкова се беше затлачило, че не успях да го надуя с уста. Смених го с ново. И само за информация: в купето влизат маркучи, които преминават в алуминиеви тръби. Тези тръби са вкарани в радиатора на парното. Уплътняват се с "О" пръстен и са фиксирани с пружинни щипки, подобни на тези за бензиновите дюзи. Трябва да се махне пластмасата върху тунела. Таблото не се разглобява. Има достъп до радиатора от дясната страна.
 12. Опел Меривa нямa пaрно

  Затлачил се е радиатора на парното. Смяна с нов. Промиването не го отпушва.
 13. Тракане на рейката

  С медна грес не става. Тя е за водачите на спирачните апарати. Има специална смазка, но е много скъпа. Има и заместител от Хюндай. Ето я: MDPS GREASE YSBB0 91105FFF Поръчва се от представителство на Хюндай Може и руска грес Солидол
 14. Проблема, в повечето случаи идва от снопа кабели към задния капак. Като се отвори капака, от двете му страни, до пантите има гофрирани маншони. В десния минава маркуча за пръскалката на задното стъкло. В левият върви снопа кабели за всички консуматори на капака. От многократните отваряния, кабелите се късат и консуматорите започват да не работят. Снопът кабели има две букси и може да се извади целия. Едната е в капака, а втората е зад кората, облицоваща пространството около най-задното стъкло.
×