Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

cruise

Потребители
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно cruise

 • Ранг
  нов внос

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Astra G X16SZR 75hp, Zafira B X18XER
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Последни посетители

136 профилни разглеждания
 1. чистене на цедка в резервоар

  Бензинова помпа. При бензина схемата е подобна. Тествах помпата X16SZR. За една минута изкара около 800ml, директно 12 В и вързах мъркуча на изхода на помпата (четох че трябва да е към 2 литра). Колата пали , но не мога да вдигна повече от 20км в час. Свалих помпата, цетката, може да се каже без проблем. Ще си купувам нова. НО ВЪПРОСЪТ МИ Е: В резервоара там където се поставя помпата и отдолу се вкл. обратното гориво има мръсотии . На снимката най отдолу в бледото дали се сваля?. Ps: Поставих новата помпа без да почистя мръсотията, реших че не е много. Проблема се оправи, колата върви нормално. Но въпроса стои Сваля ли се как да я нарека, цилиндъра около помпата? --- По описание TIS Opel се изпоилзва специален инструмен за така нареченето in tank module http://www.ebay.co.uk/itm/Kent-Moore-Remov...QcAAOSw5cNYinMG
 2. Ключарите правят дубликати но не дават секюрити кода. Аз имах предвид някой да има достъп до базата данни и срещу 20 30 лв. Да дава кода. Или представигтелство или се чете от паметта на компа .
 3. Платка за ключа и нова кутийка

  Купуваш си кутийка за 10 лв. От някоя морга пазариш платка за 10 15 лв. Ппсле с opcom става за две минути. И имаш централно. Не пишеш от къде си?
 4. Да добавя качих се на астра дето не е пипано таблото стрелките се движеха някакси плавно.Специално на оборотомера . Моята стрелка потрепва като пада на долу. Искям да кажа че един път свалени стрелки немогат да се нагласят идеално. Пак да повторя ако нямате авария не си сменяите циферблата - според мен.
 5. Цяла вечер търсих кода на BLAUPUNKT CAR300 докато намеря blaupunkt CAR300.exe . Все пак касетофона струва 20-30 лв. в olx 10 лв. за разкодирване не си струва и не се знае дали работи, дойде с нов внос. Намерих торент, който е от 2007 с много калкулатори за оригинални касетофони. кода го намри от първия път. Предлагам темата да се сложи за важна. Подчертавам касетофоните предполагам трябва да са произведени преди 2006. Тънкост при въвеждането на кода за blaupunkt CAR300 1.Радиото изключено 2.Натискаш AS и едновременно големият бутон за включване, пускаш големият държиш AS дикато не чуеш звуков сигнал 3. Изписва 10---- или 9---- или 8---- (за защитното време) 4.пишеш кода с 1 2 3 4 и AS (задържаш) Линк rutracker https://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=186531 blaupunkt CAR300.exe Упътване blaupunkt CAR300 https://www.scribd.com/doc/8717953/Blaupunk...-Car-300-Manual След това изключвам вече да не иска код стр 23 decoding Прави се същото при работещо радио. Вече няма да иска код при всяко изкл. на акумулатора. Мисля че успях да го обясня точно и кратко за тези стари но работещи като тунери идеално.
 6. Четох темите за смяна на циферблата. Вадят се стрелките и се слсгат нанула. Не е лесно. Трудно излизат . 1.вадят се стрелките 2.слага се таблото, няколко пъти се вкл. Изк. Буксата да се занулят осите, моторчетата незнам как е правилно. 3. Внимателно се слагат стрелките на нулеви позиции. Ако натиснешсилно не се върти стрелката. Ако вкараш по дълбоко почва да трепери като работи (както прочетох на много места се получава като се превърта километри, за да се стигне до чипа трябва да свалят стрелките). 4. Аз имам опком и bodi-instrument-test, Там има оборотомер скоростомер температира гориво. И така тествам дали показва вярно. Сигурно 10 пъти ги вадих тия стрелки. Мое мнение не се хващайте да сменяте циферблати.
 7. Прилагам снимка това е без контакт.Километрите 8, оборотите 300, темп и бензина много под нулата. С контакт оборотомера и скоростомера си стоят на същата позиция. Горивото и температурата показват някаква индикация. Това се случи след като мерих с пробна лампа на куплунга на бензиновата помпа под задната седалка (защото не можех да запаля). Това със запалването го оправих. Смятам че съм направил нещо при меренето, затова наблягам какво съм правил. Куплонга е с 4 кабела два дебели и два тънки. Дебелите са + и - за помпата. Тънките са за бензиномера. Взех маса от купето и изредих 4-те кабела да да намеря + на помпата. Това е дайде идея как се оправя имам и opcom. Дали не съм изгорил нещо по таблото? След като свързах opcom-а и 4-те стойности са грешни. На опкома показва вярно, но на таблото нулата е грешна. Трябва нещо като калибрация. Бях чел някъде за мърдане на стрелките.
 8. Голям разход в града на газ

  Малко със закъснение. Проблема с големият разход се оказа термостата. Никъде не прочетох да го проверя. След като стана адски студено и трябваше да возя бебето и КОЛАТА БАВНО СЕ ЗАТОПЛЯШЕ. Смених го и разхода стана нормален за мен. Коментирано е много зависи километри път скорост. За мен нормално е около 8 дълъг път по магистрала до 3100 3200 оборота 200 км. (Да оборота не колко км/ч). 10 10,5 литра на 100 градско - до магазина до детската кухня и т.н.
 9. Скоро сменях термостата да добавя как трябва да е. Един път стрелката като достиген 85-90 градуса (по показания на таблото). Парно трябва да има, независимо на място, градско по магистрала. В сегашният студ стрелката стой в този диапазон. Карам доста коли и стрелката за температурата трябва да е перпендикулерно на пътя след като колата загрее не зависимо от марката. Не съм 100% че се отнася за всички коли просто споделям.
 10. Освен в птедстаеителство на Опел. Някой знае ли онлайн по VIN да каже секюрити номерата . Разбира се говорим срещу прилична сума.
 11. Прилагам снимки: http://cruise.snimka.bg/automobiles/antenna.932687 Доста срещана гледка не само опелите. информацията която намерих в EPC-то 24447133 17 84 792 BASE, ROOF AERIAL, WITH WASHER NOZZLE ATTACHMENT, LESS WASHER NOZZLE (IDENT PX) (EXCEPT VDA TELEPHONE PRE-WIRING) (FOR ADDITIONAL RADIO PARTS) © 22000001- © 25000001- © 26000001- © 28000001- © 4G000001- Това е цялата основа на антената Та някой който се е справил с грозната гледка? В ebay от Англия предлагат уплътнения, но доста солено излизат.
 12. Играещи обороти на газ

  Съжалявам че съм забравил да споделя оправянето на проблема. ОКАЗА СЕ ДЕФЕКТНИ ПЛАТНА НА ИЗПАРИТЕЛЯ ЛОВАТО (Да за 120лв). Нови платна с плат и гума. Тука да похваля магазина от който купих изпариреля СМЕНИ МИ ГИ БЕЗПЛАТНО и човека намери проблема.
 13. Играещи обороти на газ

  Ще използвам темата защото проблема ми съвпада на 100%. Казчвам линк на запис от OpCom. Поставих газова изпарител Атикер. Сменен изпарител чисто нов Lovato 120 лв.(Поради проблема) Сменени свещи. 5 Настройки с газ анализатор. Почистен Idle (моторче на празен ход) Когато е загряла се усеща и по слуха До 1,34 мин колата е на бензин ЗАГРЯЛА След 1,34 мин колата е на ГАЗ http://dox.abv.bg/files/listtree Запис от Opcom Малко величини от видеото Величина------------------------ Бензин--------------------------- ГАЗ Batt Voltage------------------от 13,7 до 13,9--------------- от 13,2 до 13,9 TPS Signal -------------------- 0.51V ---------------------------- 0.51V MAP Sensor---------------- 0.32 до 0,34-------------------- 0.34 до 0,44 О2 sensor------------------208 до 780-----------------------60 до 1087 Idle Air Control -----------------8 ------------------------------18 до 20 Обороти RPM --------------800 до 825-----------------------750 до 900 Гледам MAP играе O2 играе предполагам оттам и оборотите. Помагайте с решение. O2 или Ламда сондата е нормално да има разлика при мен. Имам емулатор от 0 до 1 V (мисля 1 Hz). Автоматичен превключвател газ-бензин GAS 2N на BSM с вграден ламда емулатор. 18_06_2015 Продължение. Отново на Газ анализатор (поредният). Той обвини алтернатора. Првери за въздух със спрей. Вдигна пртока на газ. Със слуха не се усещат да играят оборотите. Но се вдигна разхода на ГАЗ от 10 11 на 12 13 и като я оставя на място да работи усещам миризма на ГАЗ. Ще свалям алтернатора на профилактика и замерване.
 14. Голям разход в града на газ

  След смяна на изпарител. Минаване на 500 км. за улягане на мембраните. Изпарител Lovato на цена 120 лв. (гарантирано италиянски). Два пъти газаджия. Разход 13 на 100. Не съм доволен. Сменени са свещи с NGK сребърни за Газ заедно с изпарителя, предните бяха двуполюсни. Всеки ще каже кабелите незнам вече. Дайте идей какво да проверявам.
 15. Голям разход в града на газ

  Аз съм собственик на Astra G Hatchback X16SZR от около 3 месеца. Почти веднага Газова стара. Изпарител Атикер. Разход 13-14 смесено винаги пълна пълна. Та реших че е от изпарителя и днес отивам да си вземам чисто ново ловато електрически. Искам да споделя очакванията си. Очакванията ми бяха 10 на 100 съобразено с пътищата по който основно шофирам, както и от предните ми коли. Надявам се след смяната на изпарителя да достигна очакванията си.
×