Jump to content
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble
Strawberry Orange Banana Lime Leaf Slate Sky Blueberry Grape Watermelon Chocolate Marble

CrazyOmer

Потребители
 • Мнения

  16
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно CrazyOmer

 • Ранг
  бъдещ фен
 • Рожден ден 4.05.1992

Previous Fields

 • Автомобил
  Opel Corsa B X14SZ
 • Защита от ботове / Protection from bots
  681

Contact Methods

 • AIM
  crazy_omerrr
 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Пол
  Male
 • От
  Isperih
 1. Opel Corsa B 1.4i 60

  Днес взех ОПКОМ за опели диагностика. Проверих и изтрих грешките после я карах пак проверих за грешките. Ако някой ми помогне много ще съм балгодарен. Колата ми има само един проблем и то много гори. Благодаря OP-COM 100219a - PC based diagnostic tool OP-COM - KW2000 Communication Window> 1996 (T)|Corsa-B|Engine|X 14 SZ Keyword #1: EF Keyword #2: 8F Normal timing parameter set. VIN: W0L000078V4053577 RepairShopCodeOrTesterSerialNumber: Not programmed ProgrammingDate: FFFFFFFF systemSupplierECUHardwareNumber: 16202270 vehicleManufacturerECUHardwareNumber 16242319 LD systemSupplierECUSoftwareNumber: CAAJ systemSupplierECUSoftwareVersionNumber: 0002 exhaustRegulationOrTypeApprovalNumber: D97005 systemNameOrEngineType: X14SZ Identifier: 0101 Total number of fault codes: 3 P0443 - Fuel Tank Ventilation Valve Voltage Low (02) - Not present P1640 - Quad Driver Module (QDM) (00) - Not present P0170 - Rich Exhaust (01) - Not present
 2. Opel Corsa B 1.4i 60

  Здравейте колеги. Стана 2 години и колата ми гори пак много според мен. Ако има колеги със същия проблем да сподели колко им гори. Малко информация да ви дам. Сложих газова уредба на корсата и ми гори 12/13 ако настъпвам повече газ даже 15л на 100 и то на магистрала. А на бензин само я паля вече. Според вас в топлото време да ли е нормално?
 3. Проблем с километраж

  Здравейте колеги. Нямам осветление на таблото (километража). Погледнах лампите не са изгорели, даже съм ги сменил. От къде може да е проблема? Имам още един проблем не ми дава звук когато са включени фаровете, когато ги забравя де. Благодаря ви ако ми помогнете
 4. Opel Corsa B 1.4i 60

  Да моя не е вързан на охладителната система. Сега ще видя разхода на гориво и може би ще я кача на компютър. Аз пак прочетох за ЕРГ клапан че намалява разхода. Пък незнам ще видим, но и незнам още да ли работи. Ако има някой други идеи да ми каже. Благодаря ви!
 5. Opel Corsa B 1.4i 60

  Колега днес реших да огледам на ЕРГ клапана и резултата че е запушен с една малка тенекия под клапана и счупен на клапана едното му краче. Крачето оправих с малко шлайф и заварка стана идеално. Махнах тенекията и сложих клапана на място, но сега от къде да разбра че работи. Преди да го сложа качих кабела му гледах на буталцето не бачка да ли кът го сложа ще работи. Може би с вакум работи? Та и сега ще видя разход на горивото да ли ще има промяна. И още нещо че на първа сега мощността е друга или на мен ми се вижда така. И не можах разбера за какво ми трябваше 1л антифриз.
 6. Opel Corsa B 1.4i 60

  Благодаря ти за бързия отговор колега. Аз пък от друга снимка (в нета разгледах) видях някъде другаде и мислех че го няма. Ще я видя утре или другия ден и ще го изчистя идеално, че сега нито имам антифриз нито време. И ще ви кажа резултата. Но за сега компютъра показва тези две грешки и може би да от тоя клапан. Дано да е от него и да го изчистя и да се оправи. А може ли да е от термостата? Щото и температурата ми се повдига около на 100 и после перката се включва и пада на 95 и после пак същото. Но и имаше такава тема за температурата четох я и казаха че е нормална за някои коли да е така. Незнам иначе други проблеми няма корсичката само това че разхода ми се вижда висока щото имам познати с корси които разходите им са 4,5 и най много 6-7. И за това търся помощ. Последно в това хубаво време засекох разхода само на извънградско е 7/100. Това е долу горе добре иначе си беше 10\100 в зимата.
 7. Opel Corsa B 1.4i 60

  Колеги ходил съм на компютър, дава 2 грешки единия ми казаха че компютъра на колата нещо трябвало да се прави, а другия е за ЕРГ клапан. И майстора не можа да го намери. И днес като прочета малко за тоя ЕРГ клапан някои са написали че вдигал 1л разхода. Дали е така някой да ми каже мнение. Разхода пак ми е голям. И малко снимки гледах за тоя ЕРГ клапан къде се намира и кът гледам май в моята кола го няма, ако искате и ще ви дам снимки. Благодаря
 8. Разход на Гориво (Х14СЗ)

  Споделете ако може вашите мотори (X14SZ) колко ви горят. Благодаря ви предварително.
 9. Проблем с лампа в багажника

  Моя пък обратното не свети Колега значи твоя минуса ти има проблем някъде все едно отворен багажник и кът го затваряш пак свети. Според мен има проблем в пластмасовия накрайник опира на купето и ти дава да светне и да не угасне. Отвий видата на пластмасовия накрайник и виж да няма проблеми там.
 10. Проблем с лампа в багажника

  Здр, колега и моята не светеше реших днес да го гледам. Откачих минуса дето отива на капака за пластмасовия накрайник и с един кабел го вързах и леко го докаснах с купето (но гледай да няма боя тогаз няма да свети) и светна значи някъде или има прекъсната връзка кабел към пластмасовия накрайник или пластмасовия накрайник нещо не дава минуса - . Гледах пластмасовия накрайник там е всичко ок, въразах му кабел докоснах я с купето и не светна значи има прекъсната връзка. И та моя проблем е това и ти пробвай. Аз моята ще сменя кабела когато съм свободен и ще е решен проблема.
 11. Opel Corsa B 1.4i 60

  Колега сорри за късния отговор, но нямах нет. Сега корсичката ми е със зимни гуми (може би от това малко повечке да гори) и джантите са 13ки и с фабрични размери 165/70, после вече не е студено чак толкоз и пак си е същия. Няма и тегло в колата само се качвам аз и още един не повече. Аз карам почти всеки ден около 25км сутрин и после вечер връщане. Благодаря все пак за бързия ти отговор и Поздрави. Ако има други колеги същия проблем да сподели. И други мнения за тоя проблем?
 12. Opel Corsa B 1.4i 60

  Здравейте колеги пак съм аз за съжаление и колата пак ми гори повече (според мен). След като смениха карбуратора (ижекциона) който е изпускало повече бензин около месец два си беше добре разхода, но после пак почна да ми гори повече или на мен ли ми се струва така незнам (уж съм купил икономична кола). Незнам от къде да почна. След ремонта сам съм сменил: Маслото на двигателя (Castrol 4L. наливно), маслен филтър, въздушен филтър и горивен филтър. Значи последния път когато засекох разхода ми беше така: 20лв бензин, при нас е 2.19 около 9.132Л бензин, точно 112км минах градско и извън градско. Незнам какво да правя дайте ми съвети ако знаете нещо. И ако може някой ако има такава Корсичка да ми каже разхода си. Благодаря ви предварително. И вижте по каталог колко дават за разхода ми: Разход на гориво - градско 8.6 л./100 км. Разход на гориво - извънградсo 5.2 л./100 км. Разход на гориво - комбиниран 6.9 л./100 км.
 13. Opel Corsa B 1.4i 60

  Здравейте колеги, ходих при един приятел (на сервиз при познат) разгледа колата ми и каза, че карбуратора изпускал повече бензин и каза трябва да се смени. Търсихме с него по автоморгата карбуратор (карбуратор използван) взехме я и смениха го, смениха и свещите. Сега колата ми гори за около 5/100. Свърших бензина сложих за 10лв около 4,200мл бензин и минах 76к. Даже още не съм сменил и другите неща маслото и филтирите, но скоро ще ги сменя. Сега вече съм доволен от моя Опел. Благодаря за съветите ви.
 14. Opel Corsa B 1.4i 60

  Гумите са точни така по размер, която ти каза 165/70 R13 (летни). Забравил съм да напиша, без багаж бях с 3ма + аз (шофьор) и до сега кът засичам пак нямаше никакъв багаж. И съм казал максимум 120/км.ч значи съм карал около 90 и 120, но както кажете ще пробвам и ще карам вече със скорост 90-100/км.ч. По най-бързия начин ще сменя филтри, масло и свещи и пак ще ви пиша тука във форума какви са резултатите. Ще проверя и кабелите на свещите. Ще пиша тука след няколко дена след като сменя тия които ги изброих, да видим какви резултати ще има. Благодаря за сега за отговора ви!
 15. Opel Corsa B 1.4i 60

  1. Незнам от колко време са горивния, масления и въдушния филтър. И за маслото незнам от кога е. Но мисля да ги сменя кът гледам на маслото малко почернял и ми казха да го сменя. 2. За свещите незнам, не им разбирам, как трябва да са? 3. Карал съм със скоро максимум 110-120. 4. Сложил съм му бензин за 50лв около 21литър и минах 260км извънградско на път магистрала. 5. Колата в момента е с летни гуми, още не съм ги сменил на зимни. Да ви кажа, първата кола ми е и съм го купил около преди месец. Много не разбирам от колите. Но точно за тая кола съм прочел много по форумите и разхода на горивото е около 5-6 най много 7/100. Незнам от къде да почна. Може ли от маслото и от филтрите да е проблема?
×